Menu
INFOLINKA: +420 466 566 960

Váš košík je prázdný.

BLOG - Seart.cz


BOHO STYL V INTERIÉRU - VŠE, CO O NĚM POTŘEBUJETE VĚDĚT

Boho styl v interiéru je spojován s přirozeností, útulností, lehkostí a s touhou vrátit se ke kořenům. Za svůj původ vděčí francouzskému bohémskému hnutí 19. století a hnutí hippies v 70. letech 20. století, které si cenilo svobody a snažilo se porušovat zavedené konvence. V současné době je tento styl velmi oblíbený, protože stále častěji hledáme originální a zároveň funkční řešení vybavení domácnosti, které nám umožní relaxovat a odpočinout si od maximalistických interiérů. Takové vybavení domácnosti vytváří především nábytek ve stylu boho, který je vyroben z přírodního dřeva s masivním korpusem, kdy je nábytek dokončen s maximální pečlivostí a jeho přírodní  hnědé odstíny odkazují na barvy země a lesů, díky čemuž do interiérů vnášejí prvek útulnosti. Takový boho nábytek v kombinaci s bílou, béžovou, žlutou, zelenou, šedou a černou barvou a stylovými doplňky vytváří interiéry, které jsou radostné a plné nenápadné elegance.

Čti více

JAKOU PRACOVNÍ DESKU VYBRAT DO KUCHYNĚ?

Ať už máte samostatnou kuchyň nebo obývací pokoj s kuchyňským koutem, chcete, aby tento prostor byl vysoce funkční a estetický. Kuchyňská pracovní deska je jednou z nejdůležitějších povrchových úprav v kuchyni - je to místo, kde připravujete jídlo, a proto je denně vystavena vlhkosti, poškrábání, nárazům a teplu. Materiál, ze kterého je vyrobena, by proto měl být odolný vůči všem škodlivým faktorům, aby vám poskytoval komfort při každodenním používání. Na trhu můžete najít různé typy kuchyňských pracovních desek: dřevěné pracovní desky, laminované pracovní desky, pracovní desky z přírodního a umělého kamene a ocelové pracovní desky, přičemž každá z nich má své výhody a nevýhody. V tomto článku vám poradíme, jakou pracovní desku zvolit pro vaši kuchyň, a zda je dřevěná pracovní deska dobrým nápadem pro dokončení vaší kuchyně

Čti více

Obývací pokoj v podkroví - inspirace

Pokud si ceníme minimalistických, moderních a originálních interiérů se zajímavými kombinacemi přírodního dřeva, skla, kovu, betonu a cihel, loftový styl nás jistě osloví. Přestože je spojena s prostornými postindustriálními interiéry s vysokými stropy, nic nebrání jejímu zavedení v bytě v paneláku nebo v činžovním domě. Stačí jen vybrat ty správné barvy, loftový nábytek a dekorace, abyste i do toho nejmenšího prostoru vnesli atmosféru amerického industrialismu z 50. a 60. let v jemnější, elegantní a hřejivé verzi. Jak zařídit podkrovní obývací pokoj?

Čti více

LOFTOVÝ STYL – V ČEM SE LIŠÍ? JAK HO REALIZOVAT U VÁS DOMA?

Vnitřní uspořádání, které kombinuje jednoduchost ale přesto funkčnost nábytku s bohatostí textur a materiálů, stejně jako mírně chladné a někdy odvážné barvy, jsou příkladem stylu loft. Tento styl má kořeny ve Spojených státech v 50. a 60. letech 20. století, kdy byl v opuštěných továrnách zaznamenán obrovský aranžérský potenciál a byly dychtivě adaptovány pro účely bydlení. Otevřené prostorné interiéry, ve kterých nelze hledat dělicí stěny a jednotlivé obytné zóny byly určeny pouze nábytkem, si oblíbili především umělci a designéři. Loftový styl je vlastně jemnějším zpestřením industriálního stylu, kterému dominuje ocel, cihla, sklo, hrubě otesané dřevo nebo prvky přímo z průmyslových strojů. Tyto materiály oceňuje i interiérový design ve stylu loft, ale zaměřuje se na jemnější a elegantní formy obklopené nejen černou, grafitovou a červenou, ale také bílou, jemnou šedou, hnědou v mnoha variantách, stříbrnou, zlatou nebo lahvově zelenou. Na takovém pozadí skvěle vypadá dřevěný nábytek s kovovými konsrukcemi nebo prosklením, který vnáší teplo a útulnost do lehce strohých půdních prostor.

Čti více

JAKÉ DŘEVĚNÉ PRACOVNÍ DESKY ZVOLIT?

Dřevěná kuchyňská nebo koupelnová deska působí vždy noblesně a elegantně. Přirozený vzor zrn a suků stejně jako heterogenní barevné schéma potěší každého milovníka přírody a ekologických řešení a umožní je donekonečna obdivovat. Pokud tedy přemýšlíme, zda je dřevěná pracovní deska dobrou volbou do kuchyně a koupelny, kde panují náročné podmínky, jako je voda, pára a časté výkyvy teplot, nemusíme se bát – ačkoli je dřevo samo o sobě choulostivé, stačí chránit jeho povrch vhodnými vosky, oleji a barvami, které je ochrání před poškozením. Na druhou stranu jemnost tohoto materiálu je jeho velkou předností, protože dřevěná deska je snadno opracovatelná a plastická, díky čemuž můžeme její vzhled přizpůsobit zcela našim potřebám a možnostem našich interiérů. I když povrch dřevěné pracovní desky poškrábeme nebo obarvíme nebo na ní vytvoříme promáčkliny, můžeme ji sami mnohokrát obnovit přetřením vrchní vrstvy a následným naolejováním, čímž získá zcela nový, svěží vzhled.

Čti více

Jak vybrat nábytek do předsíně?

Interiérový design, který je útulný, ale vysoce funkční by se neměl omezovat jen na obytnou část. Neméně důležité je i uspořádání předsíně, tedy zádveří nebo předsíňky, které se stále ještě často vyskytují v rodinných domech. Je první, které si hosté všimnou, proto by bylo dobré, aby nezůstala chladnou a nepřívětivou zónou, kterou chce každý co nejrychleji opustit. Proto je vhodné ji vhodně rozvinout a použít solidně vyrobený a praktický dřevěný nábytek, jako je dřevěný botník, dřevěné skříně nebo zrcadlo v dřevěném rámu.

 

Čti více

Podnože a dřevěné desky, osobitý stůl nadohled!

I když si většina lidí nejčastěji kupuje hotový nábytek, nic nám nepřekáží v tom, abychom si sami spojili nohy nábytku a dřevěné desky a vytvořili jedinečné dřevěné stoly, pracovní stoly a atmosférické kavárenské stolky přizpůsobené našim potřebám a vkusu. Správně vybrané nohy pro desku nebo lavici nám umožní postavit výjimečný loftový nábytek a konečně určit styl našeho interiéru. 

 

Čti více

JAK VYBAVIT STUDENTSKÝ POKOJ? PRAKTICKÉ A ESTETICKÉ UKLÁDÁNÍ VĚCÍ!

Mladí lidé potřebují příjemné prostředí pro studium a odpočinek, a proto bychom měli pečlivě zvážit uspořádání místnosti pro mládež. V první řadě by měl být v pokoji studenta pohodlný a funkční nábytek, který odpovídá jeho věku a zároveň je odolný a estetický. Dřevěná komoda, dřevěný psací stůl a dřevěná knihovna jsou nábytek pro mládež, který udrží v pokoji pořádek a zajistí, že učení a zábava budou čistým potěšením. 

Čti více

JAK ZAŘÍDIT MENŠÍ PROSTORY?

Zařizování interiérů v malých prostorech může být docela náročné, zejména pokud se nechceme vzdát svého individuálního vkusu. Zatímco ve větších prostorách máme více volnosti při navrhování, v ložnici nebo obývacím pokoji, kde záleží na každém metru čtverečním, se vyplatí výzdobu pečlivě promyslet. Nejenže můžeme zvolit správné barevné schéma nebo si pohrát se světlem, ale můžeme také zvolit dřevěný nábytek do obývacího pokoje a ložnice, například dřevěnou komodu, dřevěnou vitrínu nebo dřevěné postele, které nám umožní vytvořit prostor, který je pohodlný a funkční, ale zároveň velmi stylový. Zde je několik tipů, jak zařídit malé interiéry v jakémkoli bytě.

Čti více

HRA BAREV, TEDY BARVY DŘEVA VE VAŠÍ DOMÁCNOSTI.

Návrhy interiérů, v nichž je dominantním materiálem dřevo, se vždy vyznačují jedinečnou krásou a nadčasovou ušlechtilostí. Dřevo je mimořádně univerzální materiál, ale aby byl náš interiér celistvý a harmonický, vyplatí se vsadit na jeden barevný tón dřevěného nábytku a šikovně ho kombinovat s dalšími barvami. Naše kolekce Tennessee představuje jedinečný boho nábytek do obývacího pokoje a ložnice, ideální pro ty, kteří hledají netradiční řešení a neobvyklé estetické zážitky.

Čti více