Před výběrem stylu - posuvné dveře nástěnné nebo zásuvné?

Než si vybereme posuvný systém jednokřídlých dveří, který plně odpovídá našemu vkusu a stylu našeho domu, musíme se rozhodnout, zda bude systém vestavěný do stěny nebo nástěnný. V prvním případě je nejlepší, pokud takové rozhodnutí učiníme již při stavbě domu, protože vedení posuvných dveří a kazeta jsou umístěny uvnitř zdi. Vestavěné posuvné systémy jsou skvělým řešením pro kuchyně spojené s obývacím pokojem (ale i pro jakýkoli jiný prostor), protože tlumí hluk a zabraňují šíření zápachů. Nicméně tento typ řešení ve stávajících domech vyžaduje renovaci, což se samozřejmě pojí s dodatečnými náklady.

Na druhou stranu nástěnné posuvné dveře mají vedení umístěné nad dveřním otvorem. Jsou velmi snadno instalovatelné, což nám umožní rychle změnit vzhled každého interiéru bez nutnosti renovace. Musíme však mít na paměti, že nástěnné posuvné dveře jsou od stěny vzdálené přibližně 10 cm, takže nedokážou tlumit hluk ani zabraňovat šíření zápachů tak dobře jako vestavěné dveře.

posuvne-dvere

Dřevěné posuvné dveře - elegance v každém detailu

Jednostranný posuvný systém vyrobený ze dřeva je nutností v klasických, vintage nebo retro stylech, které kladou důraz na dřevo nejen na podlahách, ale i v truhlářských prvcích. Je proto vhodné sáhnout po elegantních dveřích s jemnými detaily, jako jsou modely Chewron a Chewron Line, nebo po modelech s horizontálně uspořádanými deskami s rovným povrchem nebo s výraznými dekorativními prvky, jako jsou modely Forest, Grange One, Fabric nebo Fixer. V takových interiérech se skvěle hodí i posuvné systémy s jemnou ocelovou konstrukcí, jako jsou Metalboard, Loft a Muntin, které těmto prostorům dodají nádech osobitosti a elegance. Posuvné dveře Blackboard v dřevěném rámu s psací plochou jsou zase skvělým řešením do kuchyně nebo dětského pokoje. Systém jednokřídlých posuvných dveří ze dřeva bude vynikat s černým vedením, které je jednoduché a elegantní, ale zároveň nebude příliš nápadné.

 

Tyto dřevěné dveře jsou také skvělým řešením pro boho a rustikální interiéry, stejně jako pro loftové interiéry. V těchto stylech můžeme zvolit dveře nepravidelného tvaru s viditelnými prasklinami a patrnými detaily, které podtrhnou surovost těchto prostorů a jejich spojení s přírodou. Pro industriální interiéry se skvěle hodí dřevěné dveře kombinované s kovem a betonem, jako jsou modely OneBoard, One Board Old, Premium, Barn, Flinston a Opalane. K těmto masivním dveřím můžeme zvolit vedení výrazných tvarů, jako je podkova, průmyslové kolo, šíp, obruba nebo krawat, v černém provedení nebo s efektem patiny, které přináší do interiéru originalitu a přitahují pozornost. Stejně originálně budou zejména v industriálních a rustikálních interiérech vypadat posuvné dveře v kovové zárubni s precizně uspořádanými dubovými deskami, jako jsou modely Metalboard nebo Metaldesk.

 

Systémy posuvných dveří z kovu – moderní styl plný překvapivých řešení

Posuvné dveřní systémy z kovu si rozhodně zamilují interiéry v industriálním stylu, ve kterých dominuje kombinace dřeva, kovu a skla. Pro odvážné aranžmá s výrazným stylem můžeme sáhnout po jedinečných a charakteristických dveřích Rusty Metal vyrobených z úmyslně zestárlého, lehce hrubého plechu se stopami koroze, a k nimž budou pasovat vedení posuvných dveří s efektem patiny nebo zestárlého vzhledu. Takové systémy jednokřídlých posuvných dveří se rovněž osvědčí v rustikálních interiérech a dodávají jim ostrou dávku půvabu.

 jednkřídle-stropní-instalace

Systémy posuvných dveří vyrobené z hladce leštěného plechu v jednotném odstínu oceli s jednoduchou rukojetí nebo skrytým modelem, jako jsou Industrial a Industrial Duo, jsou volbou pro mírně tlumenější industriální, loftové a moderní interiéry, ve kterých dominuje kov a sklo. Pro moderní a minimalistické, ale elegantní interiéry si pak můžeme vybrat posuvné dveře Arezzo nebo Modena, jejichž prosklení dodává lehkost a eleganci.

Systémy posuvných dveří ze skla – lehkost a elegance v mnoha podobách

Sklo dodá každému stylu interiéru eleganci, lehkost a luxus. V domácnostech zařízených v klasickém a industriálním stylu budou působit zajímavě posuvné dveře spojující dřevěný rám, kovové mřížky a sklo, jako Muntin, které vypadají mimořádně stylově, místnost zahřejí a zároveň do ní vpouštějí světlo. Pro minimalistické, romantické nebo glamourové styly je vhodné sáhnout po systémech posuvných dveří vyrobených z kovového rámu s kompletním prosklením, jako jsou Glossy, Tivoli, Wovena, Mirra a Vobi, nebo s prosklením pouze v horní části, jako je tomu u modelů Modena a Arezzo. Pro přidání neobvyklého šarmu a originality do interiéru můžeme zvolit jednokřídlý posuvný systém Sajana se zajímavým nepravidelným uspořádáním mřížek. K takovým dveřím vyrobeným z kovu a skla je vhodné zvolit vedení posuvných dveří s jednoduchým a nenápadným tvarem, buď v černé barvě nebo v kontrastní bílé.

Jednokřídlý posuvný systém dveří je neuvěřitelně funkční a originální řešení pro každý byt a dům bez ohledu na velikost a styl, ve kterém byly zařízeny. Nejenže umožňuje vytvořit více místa v nejmenších místnostech, ale také umožňuje rozdělit prostorné interiéry na jednotlivé zóny. Stačí jen vybrat vestavěné nebo nástěnné systémy posuvných dveří z dřeva, kovu nebo skla a vhodné vedení, a náš dům se stane pohodlným a originálním útočištěm.

jednkoridle-stropní-instalace

 

Posuvné dveře

Systémy jednokřídlích dveří