Menu
INFOLINKA: +420 466 566 960

Váš košík je prázdný.

BLOG - Seart.cz - Novinky a zajímavosti


Musí být ideální konferenční stolek menší verzí jídelního stolu?

Obývací pokoj je místnost, kterou naši hosté uvidí jako první, hned po předsíni nebo chodbě, a proto mnoho lidí věnuje velkou pozornost jeho uspořádání. Volba barvy stěn, stylových dekorací a vhodného dřevěného nábytku nám umožní vytvořit ideální prostor pro relaxaci, společné jídlo a setkávání s přáteli. Konferenční stolek bývá středem každého obývacího pokoje a spolu s pohovkou a křesly vytvoří skvělou relaxační zónu. Má tento typ dřevěného nábytku do obývacího pokoje ladit, nebo se vyplatí zvolit originální uspořádání interiéru?

Čti více

Kuchyňský ráj: Kuchyně na míru jako řešení ideální výšky

Ve světě, kde se vaření stalo jakýmsi uměním a kuchyně jsou centrem rodinného dění, je důležité, aby byl každý centimetr prostoru využit co nejefektivněji. Při přípravě jídel často musíme provádět několik činnosti současně, a proto je pracovní prostor nepostradatelný. Lidé, kteří rádi vaří, musí dbát nejen na správné rozmístění nábytku, ale také na jeho vhodnou výšku. Správná výška je klíčovým prvkem pro dosažení této efektivity. Zatímco mnoho let dominovaly standardní výšky, dnešní doba nám dává možnost přizpůsobit si nábytek na míru, což je obzvláště užitečné pro ty, kteří mají rádi nejen skvělá jídla, ale především pohodlí při jejich přípravě. Díky správné výšce bude prostor nejen funkční, ale dlouhodobá práce v kuchyni nepovede k dalším nepříjemnostem jako jsou například bolesti zad.

Čti více

Dřevěný nábytek vs. nábytek z dřevotřísky. Co si vybrat a proč?

Když začneme vybírat nový nábytek do našeho domova, stojíme před obrovským dilematem - vybrat si nábytek z masivu nebo z materiálů na bázi dřeva? Máme investovat více peněz do vybavení, nebo ušetřit a koupit něco levnějšího a stejně krásného?

Čti více

JAKÉ DŘEVĚNÉ PRACOVNÍ DESKY ZVOLIT?

Dřevěná kuchyňská nebo koupelnová deska působí vždy noblesně a elegantně. Přirozený vzor zrn a suků stejně jako heterogenní barevné schéma potěší každého milovníka přírody a ekologických řešení a umožní je donekonečna obdivovat. Pokud tedy přemýšlíme, zda je dřevěná pracovní deska dobrou volbou do kuchyně a koupelny, kde panují náročné podmínky, jako je voda, pára a časté výkyvy teplot, nemusíme se bát – ačkoli je dřevo samo o sobě choulostivé, stačí chránit jeho povrch vhodnými vosky, oleji a barvami, které je ochrání před poškozením. Na druhou stranu jemnost tohoto materiálu je jeho velkou předností, protože dřevěná deska je snadno opracovatelná a plastická, díky čemuž můžeme její vzhled přizpůsobit zcela našim potřebám a možnostem našich interiérů. I když povrch dřevěné pracovní desky poškrábeme nebo obarvíme nebo na ní vytvoříme promáčkliny, můžeme ji sami mnohokrát obnovit přetřením vrchní vrstvy a následným naolejováním, čímž získá zcela nový, svěží vzhled.

Čti více

Jak vybrat nábytek do předsíně?

Interiérový design, který je útulný, ale vysoce funkční by se neměl omezovat jen na obytnou část. Neméně důležité je i uspořádání předsíně, tedy zádveří nebo předsíňky, které se stále ještě často vyskytují v rodinných domech. Je první, které si hosté všimnou, proto by bylo dobré, aby nezůstala chladnou a nepřívětivou zónou, kterou chce každý co nejrychleji opustit. Proto je vhodné ji vhodně rozvinout a použít solidně vyrobený a praktický dřevěný nábytek, jako je dřevěný botník, dřevěné skříně nebo zrcadlo v dřevěném rámu.

 

Čti více

Podnože a dřevěné desky, osobitý stůl nadohled!

I když si většina lidí nejčastěji kupuje hotový nábytek, nic nám nepřekáží v tom, abychom si sami spojili nohy nábytku a dřevěné desky a vytvořili jedinečné dřevěné stoly, pracovní stoly a atmosférické kavárenské stolky přizpůsobené našim potřebám a vkusu. Správně vybrané nohy pro desku nebo lavici nám umožní postavit výjimečný loftový nábytek a konečně určit styl našeho interiéru. 

 

Čti více

JAK VYBAVIT STUDENTSKÝ POKOJ? PRAKTICKÉ A ESTETICKÉ UKLÁDÁNÍ VĚCÍ!

Mladí lidé potřebují příjemné prostředí pro studium a odpočinek, a proto bychom měli pečlivě zvážit uspořádání místnosti pro mládež. V první řadě by měl být v pokoji studenta pohodlný a funkční nábytek, který odpovídá jeho věku a zároveň je odolný a estetický. Dřevěná komoda, dřevěný psací stůl a dřevěná knihovna jsou nábytek pro mládež, který udrží v pokoji pořádek a zajistí, že učení a zábava budou čistým potěšením. 

Čti více

JAK ZAŘÍDIT MENŠÍ PROSTORY?

Zařizování interiérů v malých prostorech může být docela náročné, zejména pokud se nechceme vzdát svého individuálního vkusu. Zatímco ve větších prostorách máme více volnosti při navrhování, v ložnici nebo obývacím pokoji, kde záleží na každém metru čtverečním, se vyplatí výzdobu pečlivě promyslet. Nejenže můžeme zvolit správné barevné schéma nebo si pohrát se světlem, ale můžeme také zvolit dřevěný nábytek do obývacího pokoje a ložnice, například dřevěnou komodu, dřevěnou vitrínu nebo dřevěné postele, které nám umožní vytvořit prostor, který je pohodlný a funkční, ale zároveň velmi stylový. Zde je několik tipů, jak zařídit malé interiéry v jakémkoli bytě.

Čti více

RUSTIKÁLNÍ STYL V INTERIÉRU - VŠE, CO O NĚM POTŘEBUJETE VĚDĚT

Rustikální styl je velmi oblíbeným způsobem zařizování interiérů s příjemnou a útulnou atmosférou v kombinaci s výjimečnou elegancí. Tento typ uspořádání odráží charakter interiérů chalup a panských domů z 19. století, a proto se v něm objevují především přírodní materiály, jako je dřevo ve všech podobách a kámen, a také textilie ze lnu, bavlny nebo vlny. Tomuto stylu dominují dřevěné podlahy a rustikální dřevěný nábytek, který se vyznačuje bohatou kresbou a suky a často složitým vyřezáváním. Nesmíme však zapomínat na doplňky a dekorace charakteristické pro takto zařízené interiéry, které nám společně umožní vykouzlit originální, hřejivá a útulná místa, která nás i ve velkých městských oblastech přenesou do přírody. Jaké jsou charakteristiky rustikálního stylu a jaký rustikální nábytek bychom měli zvolit do obývacího pokoje, ložnice, kuchyně nebo pracovny?

Čti více

LOŽNICE VE STYLU URBAN FOREST - DUBOVÉ POSTELE NA DLOUHÁ LÉTA

Přebytek modernosti a touha po přírodě způsobují, že si stále více lidí chce ve svém interiéru vytvořit útočiště, které je přenese do přírody. V reakci na tyto potřeby jsme vytvořili kolekci Urban Forest, která je založena na přírodních barvách, spoustě zeleně a všudypřítomném dřevě. Je to také začátek nového stylového trendu, který je esencí designu oděného do lesních akcentů s nádechem elegance. Design interiéru v tomto stylu sází na kvalitní dubový nábytek. K tomu, abychom se přenesli do lesní atmosféry, stačí zvolit dřevěný nábytek do ložnice, jako jsou dřevěné postele a dřevěné komody, které nám díky několika detailům zpříjemní spánek a odpočinek.

Čti více