Konferenční stolek v obývacím pokoji - útulná relaxační zóna

Návrhy interiérů určených k relaxaci i společnému stravování najdeme nejčastěji v rodinných domech a prostorných loftových bytech. Mezi dřevěný nábytek do obývacího pokoje patří nejčastěji TV skříňky, skleněné příborníky a masivní dřevěné police nebo regály. V jeho středu stojí dřevěný stůl, elegantní a odolný a zároveň funkční, který pojmě všechny členy rodiny a hosty. Mnoho lidí se rozhodne zařídit si v obývacím pokoji relaxační zónu, kterou tvoří pohovka, křesla a pohodlně měkké pufy a dřevěný konferenčního stolek. Zde můžeme relaxovat u šálku kávy nebo číst knihu. Takový stůl je obvykle vysoký 40 až 55 cm a jeho deska je dlouhá 120 cm a široká 50-60 cm. Skvěle doplňuje pohovku a křesla a slouží také k ukládání drobných předmětů, jako jsou knihy, brýle nebo noviny.

Stoly v jednom stylu

Mnoho lidí má v oblibě ucelené a harmonické návrhy interiérů, ve kterých všechny kusy nábytku skvěle ladí dohromady. Je dobré pořídit nábytek do obývacího pokoje z jedné kolekce, díky čemuž máme jistotu, že dřevěný stůl a dřevěný konferenční stolek budou vzhledově totožné. Na druhou stranu si ale můžeme sami vybrat dřevěný nábytek, který se bude vzájemně doplňovat a vytvářet harmonický celek, i přesto, že nebude zcela totožný.

konferencni stolek

Ideální tvar

Dřevěný stůl by měl hlavně ladit s tvarem pohovky a křesel. Pokud se tedy jedná o nábytek s hranatým, geometrickým tvarem, vyplatí se vybrat dřevěný obdélníkový nebo čtvercový konferenční stolek. Pokud naopak relaxační zónu v našem obývacím pokoji tvoří měkká pohovka a kulaté pufy, měli bychom volit dřevěné kulaté nebo oválné konferenční stolky.

Odpovídající barva

Dřevěný jídelní stůl a konferenční stolek do obývacího pokoje by k sobě měly ladit také barevně. Perfekcionisté, kteří nemají rádi přílišné kontrasty a jakékoliv nesoulady, by si měli rozhodně vybrat dřevěný nábytek do obývacího pokoje ve velmi podobném nebo stejném odstínu, který na první pohled neodhalí rozdíly ve zbarvení dřeva.

Stejný materiál

Velmi důležitý je také materiál nábytku. Pokud má náš jídelní stůl černou ocelovou podnož, zvolte dřevěný konferenční stolek, který bude mít i kovové prvky. Bez ohledu na materiál podnože dbejte na to, aby byl u obou kusů nábytku stejně masivní nebo stejně jemný, hladký a jednotný nebo se stopami stárnutí.

Odvážné návrhy interiérů - dřevěný konferenční stolek, který vynikne

Na druhou stranu míchání a hraní si s různými styly, které reprezentují jídelní a konferenční stolek, je skvělý způsob, jak dodat osobitost a individuální charakter vašemu obývacímu pokoji. Nejjednodušší je samozřejmě zavést do takového stylu různý nábytek, který by měl vždy tvořit 70 % dominantního stylu a 30 % stylu doplňkového. Do obývacího pokoje ve vintage stylu můžete stejně snadno použít různý dřevěný nábytek, který představuje specifický mix nábytku a doplňků, které na první pohled nezapadají dohromady. Nicméně lze k jakémukoliv stylu interiéru vybrat dva odlišné kusy dřevěného nábytku.

konferencni-stolek-1

Rozdílné dřevěné desky

Nejjednodušší je míchat jejich vzhled s ohledem na tvar desky. Pokud má náš jídelní stůl obdélníkovou nebo čtvercovou dřevěnou desku, vybírejme konferenční stolek kulatý nebo oválný. Toto řešení bude ještě efektivnější, pokud máme doma malé děti, které si u konferenčního stolku často hrají a kreslí. Zaoblené hrany jim zajistí bezpečí.

Různorodost barev

Dřevěný nábytek do obývacího pokoje můžeme také míchat i z hlediska barev. To znamená, že pokud máme interiér utvořený v tmavých tónech, ve kterém je jídelní dřevěný stůl sytě hnědý, můžeme zvolit dřevěný konferenční stolek ve světlejších barvách, což ho opticky zvětší a zároveň zdůrazní na pozadí celého obývacího pokoje. A naopak – tmavší stolek bude krásně kontrastovat se světlými barvami ostatního nábytku a jídelního stolu.

Rozmanitost materiálů

Jídelní a konferenční stoly se mohou lišit také materiálem, ze kterého jsou vyrobeny. Rozhodně se vyhněte kombinování nábytku, který je zcela vyrobený z jiných surovin, například betonový jídelní stůl a konferenční stolek z plastu. Taková spojení působí lacině a kýčovitě. Ideálním řešením je, když je nábytek jen částečně vyroben z různých materiálů. Pokud je tedy jídelní stůl celý z masivního dřeva, stojí za to si trochu pohrát s designem a prolomit tradičnost tím, že vybereme konferenční stolek, který kombinuje přírodní dřevo s chladným, poněkud surovým kovem. Zajímavě vypadá i dřevěný stolek s deskou z tvrzeného průhledného nebo mléčně bílého skla. Takový dřevěný nábytek do obývacího pokoje se nejlépe hodí do interiéru v industriálním, klasickém, moderním nebo glamour stylu.

Závěrem

Pečlivě vybrané barvy, doplňky a dřevěný nábytek vytvářejí ucelené a harmonické interiéry. Ústředním bodem obývacího pokoje je nejčastěji dřevěný stůl, vytvářející jídelní kout. Právě k němu je pak vhodné ladit tvarově, materiálově i barevně shodný konferenční stolek, který dotváří relaxační zónu. Přesto si moderní aranžmá rády hrají s konvencí a zaměřují se na výrazné a originální řešení. Proto nic nebrání tomu prolomit tuto uniformitu a vybrat dřevěný konferenční stolek, který kombinuje různé materiály, s kulatým, obdélníkovým nebo čtvercovým stolem a v odlišné barvě, který bude stát v opozici k hlavnímu jídelnímu stolu. Takové volby vám umožní vnést svěží vzhled do každého obývacího pokoje a jasně zdůraznit osobnost a extravaganci těch, kteří v něm žijí.

konferencni-stolek-country-new