Výhody bílého nábytku v obývacím pokoji 

Obývací pokoj je srdcem domova. Místo, kde trávíme spoustu času a kde vítáme své hosty. Na první pohled se může zdát, že bílý nábytek do obývacího pokoje není zrovna praktickou volbou - přeci jen, na světlých površích je okamžitě vidět špína a prach. Ale pravda je taková, že volba bílého nábytku má mnoho výhod. Bílá barva totiž dodává interiéru lehkost a eleganci, a pokud dodržíme pravidla péče o nábytek, nemusíme se bát případného znečištění. Bílý nábytek se skvěle hodí do velkých i malých místností. Krásně zvýrazní prostor ve velkém obývacím pokoji a malý pokoj opticky zvětší a prosvětlí. Další výhodou bílého nábytku je jeho univerzálnost a nadčasovost - hodí se ke všem stylům a lze ho libovolně kombinovat s různými barvami. Bílá barva vytváří dojem lehkosti a elegance a s minimálními finančními náklady můžeme dosáhnout efektu noblesy a luxusu.

bilá komoda

Kombinace bílého nábytku v obývacím pokoji 

Bílá je nejuniverzálnější barvou, kterou lze kombinovat nejen s jinými barvami, ale i s různými texturami a vzory. Moderní interiéry upřednostňují zejména dvě aranžérská řešení: monochromatický styl a černobílé kombinace. Jednobarevné interiéry však vůbec nemusí být nudné. Kombinace bílého nábytku, podlah a stěn nabízí možnosti pro různorodé materiály, textury a odstíny bílé. Nesmíme zapomínat, že tato nenápadná barva má také různé odstíny, studené i teplé. Kombinace černé a bílé pak přináší efekt originality a extravagance. 

Pokud nám žádné z těchto řešení nevyhovuje, můžeme bílý nábytek v obývacím pokoji zkombinovat s energickými barvami jako je oranžová, teplý odstín béžové nebo pastelová růžová, nebo jakoukoliv jinou barvou dle našeho výběru a můžeme si být jisti, že výsledný efekt potěší všechny členy domácnosti. Je důležité si uvědomit, že bílá není jen o kombinaci barev, ale i o kombinaci různých materiálů. Dřevěný bílý nábytek se skvěle hodí ke kovu, sklu nebo plastu, a podle toho, jaké materiály vybereme, dosáhneme různých výsledků.

bílý stolek s šuplíky

Bílý nábytek do obývacího pokoje v různých stylech 

Dřevěný nábytek v bílé barvě si mnozí spojují pouze s moderním stylem nebo se skandinávským designem. Avšak světlý nábytek může být skvělým řešením i pro mnoho dalších stylů. Stylový nábytek z běleného dřeva s viditelnou kresbou, poutavým opotřebením a prasklinami v laku dokonale zapadne do interiéru zařízeného ve stále oblíbenějším shabby chic stylu. Takový bílý starožitný nábytek dodává interiéru charakter a vypadá skvěle na pozadí pastelových barev stěn. 

Romantický vzhled obývacího pokoje jistě osloví všechny dámy, které mají rády vintage atmosféru. Skandinávský styl zase oceníme pro jeho jednoduchost, funkčnost a nadčasovost. Bílé komody, jednoduché police a nízké bílé stolky jsou nábytkem, který nezahltí interiér a zároveň poskytuje dostatek prostoru pro uložení veškerého vybavení. Stylový a funkční bílý modulový nábytek nám umožňuje zařídit si obývací pokoj podle našich potřeb a v souladu s nejnovějšími trendy v interiérovém designu. Moderní obývací pokoj se neobejde bez bílého TV stolku - nízké a dlouhé skříňky jsou velmi stylové a skvěle zapadnou do atmosféry bílého obývacího pokoje. 

bílá komoda

A co třeba slunečná a romantická Provence přímo v obývacím pokoji? Proč ne! Styl provensálského interiéru zahrnuje také bílý nábytek, který je lehký, zdobený okázalými nožkami, elegantní a romantický zároveň. Dřevěný nábytek v odstínech bílé je vhodný do každého interiéru. Bílé knihovny, komody, regály, police a skříně změní svůj charakter podle toho, jak je zkombinujeme. Takže pokud se nás omrzí současný vzhled obývacího pokoje, můžeme ho snadno změnit, aniž bychom museli vyměnit celý nábytek.

Ať už se rozhodneme pro kterýkoli styl, bílý nábytek nám umožní vytvořit útulný, stylový obývací pokoj, který bude dokonale odpovídat našim potřebám a vkusu.