BOROVICOVÝ NÁBYTEK - ČÍM JE VÝJIMEČNÝ?

Borovicové dřevo je nejoblíbenější a nejcennější surovinou pro výrobu nábytku. Borovice se běžně vyskytuje v polských lesích, proto se snadno používá při výrobě domácího nábytku a má mnoho předností a vlastností, kterými převyšuje ostatní druhy. Borovicové dřevo se vyznačuje světlou, slámově nebo bíložlutou barvou, která s přibývajícími lety získává oranžovější odstín nebo dokonce jemně červenou barvu. Má jemnou strukturu a uzlíkový vzor, je teplý na dotek i na omak a vnáší do interiéru útulnou atmosféru. Kromě toho vykazuje mnoho žádoucích vlastností pro nábytkářský průmysl. Především je to měkké a pružné dřevo, které je odolné vůči mechanickému poškození. Díky tomu lze borovicový nábytek snadno hoblovat, frézovat a brousit, čímž získává neobvyklé a velmi nápadité tvary. Díky tomu, že borovicové dřevo rychle schne a snadno absorbuje vlhkost, lze povrch nábytku snadno obrousit a následně natřít téměř jakoukoli barvou, čímž se zcela změní jeho vzhled. Nábytek z borovice je navíc k dostání za velmi atraktivní cenu, což znamená, že si jedinečný a neopakovatelný design interiéru může ve svém domově dovolit každý bez ohledu na svou finanční situaci.

barevny-nabytek

TENNESSEE KOLEKCE - INTERIÉROVÝ DESIGN VE STYLU SCANDI BOHO

Kolekce Tennessee je netradiční dřevěný nábytek do obývacího pokoje a ložnice, který potěší každého milovníka neobvyklého designu. Jejich jedinečnost spočívá v jedinečné barvě dřeva, v níž se střídají tóny šedé s přírodním slámovým odstínem borovice. Tento boho nábytek byl vyroben s mimořádnou precizností a důrazem na detail - nejenže vypadá, jako by byl vyroben z jednotlivých desek, ale jsou na něm také zřetelné stopy po řezání, takže je jedinečný svého druhu. Skvěle se hodí do scandi boho interiéru, kde světlé borovicové dřevo opticky zvětší i ty nejmenší místnosti, dodá jim lehkost a zútulní je.

Nejžhavějším interiérovým trendem poslední doby je styl scandi boho, který je kombinací skandinávského minimalismu a funkčnosti, stejně jako zemitých barev a etnického designu stylu boho. Nábytek z borovicového dřeva v kolekci Tennessee se vyznačuje mírně chladnými barvami charakteristickými pro severské země a je ideálním základem pro ostřejší a výraznější barvy stylu boho, proto je nejlepší obklopit jej žlutou, béžovou, zelenou ve všech podobách, teplou hnědou a černou.

boho-nabytek

DŘEVĚNÝ NÁBYTEK DO OBÝVACÍHO POKOJE V JEDINEČNÉM STYLU

Pro obývací pokoj zařízený ve stylu scandi boho je nejlepší zvolit barevný základ stěn v bílé, béžové, pískově žluté nebo jemné pastelově zelené barvě. Na takovém pozadí bude přírodní borovicový nábytek vypadat dokonale. Kolekce Tennessee nabízí dřevěný nábytek do obývacího pokoje, tj. prostorné a funkční dřevěné komody, dřevěné vitríny a televizní skříňky v šedé barvě prolamované přírodní borovicí, které jsou ideálním místem pro vystavení doplňků ve stylu boho, jako jsou etnické dřevěné a keramické figurky, ručně vyráběné barevné květiny z makramé, které lze použít jako květinové záhony, nebo zrcadlo v ratanovém výpletu či koženém rámu. Ústředním prvkem obývacího pokoje ve stylu scandi boho je stůl Tennessee, jehož deska vypadá, jako by byla vyrobena z jednotlivých prken na černém kovovém podstavci, který zajišťuje potřebnou stabilitu. Takto vyrobený stůl skvěle doplní kovové židle s jemnějším drátěným výpletem nebo židle z proutí či ratanu. Na stůl je dobré umístit květiny v tkaných obalech a na podlahu položit koberec s geometrickým vzorem v béžové a oranžové barvě, který dodá interiéru teplo a útulnost a naruší specifickou strohost nábytku.

drevena-komoda-marika

DŘEVĚNÝ NÁBYTEK PRO CHLADNOU, ALE ÚTULNOU LOŽNICI

Ložnice ve stylu scandi boho by měla být oázou klidu a útulnosti a první místo by v ní měl hrát nábytek z masivního dřeva. Kolekce Tennessee nabízí pevně vyrobené a jedinečné dřevěné postele s funkčním dřevěným čelem a masivními nohami, které dodávají nábytku lehkost a otevírají prostor nad podlahou. Skvělým doplňkem postele budou kompaktní, ale praktické dřevěné noční stolky pro uložení drobných předmětů. Nad postel můžeme zavěsit barevné květinové záhony z makramé nebo velké zrcadlo v dřevěném, proutěném nebo ratanovém rámu, které opticky zvětší a rozzáří i ten nejmenší interiér. V ložnici ve stylu scandi boho by neměla chybět prostorná a funkční dřevěná komoda a dřevěná šatní skříň, do kterých se vejde všechno oblečení i lůžkoviny a které poskytnou dokonalé místo pro svěží zelené živé květiny. Na dřevěnou postel můžeme položit polštáře, přehozy nebo přikrývky z přírodních materiálů ve výraznějších barvách, jako je oranžová, červená nebo tyrkysová, které dodají barvu a oživí tyto poněkud strohé interiéry, čímž se spánek a odpočinek stanou ještě příjemnějšími a pohodlnějšími.

Kolekce Tennessee je nejlepší volbou pro módní interiérový design v módním trendu scandi boho. Výsledkem kombinace skandinávské jednoduchosti a funkčnosti s boho barvami je prostor ideální pro relaxaci a odpočinek - čistý, světlý a útulný. Nábytek z borovice v přírodním zbarvení s odstíny šedé, který zaujme precizností zpracování, je nabídkou pro milovníky netradičních interiérů. Takový boho nábytek uspokojí i ty nejnáročnější milovníky jedinečných aranžmá, kteří ocení dobrý vkus a eleganci v té nejlepší podobě.