Předsíň - co to je a jaká je její úloha?

Předsíň je zvláštní místnost v každém rodinném domě. Nachází se uvnitř domu, hned za vstupními dveřmi, nebo to může být malá veranda, která není součástí těla domu. Její hlavní a nesmírně důležitou funkcí je snížení tepelných ztrát a ochrana před průvanem. 

predsin-nabytek

Praktický a útulný design interiéru 

Přestože má předsíň čistě praktickou funkci, můžeme ji zařídit tak, aby se stala místností nejen funkční, ale také mimořádně útulnou. Často je to prostor, kde necháváme boty, svrchní oblečení, kola nebo kočárky.  Proto, abychom do něj mohli umístit praktický dřevěný nábytek a nábytkové dekorace, vyplatí se jej zateplit, i když nám to přímo nařízeno není.   

Vhodné řešení interiéru, například předsíně, nám může přinést mnoho výhod. Ať už se jedná o vnitřní nebo vnější předsíň v podobě verandy, můžeme ji zařídit esteticky a funkčně. Do předsíně je vhodné zvolit nejen kvalitní elegantní dřevěný nábytek, ale také senzorové osvětlení, které usnadní pohyb, a podlahu s vysokou třídou odolnosti proti oděru, která odolá poškrábání od písku z bot. V takové předsíni je také nejlepší zvolit bílou barvu stěn, která ji opticky zvětší. Chcete-li prostor ještě více rozzářit, zvolte stylové zrcadlo s dřevěným rámem. Tato praktická nábytková dekorace poslouží nejen jako poslední retuš před odchodem z domu, ale také krásně zalomí světlo vstupující do předsíně.

Kolekce Rustyk - dřevěný nábytek do předsíně pro vaše pohodlí

Dobře zařízená předsíň se z čistě užitkové zóny může stát velmi estetickou vizitkou našeho domova. Důležitá bude samozřejmě její velikost - čím je větší, tím více možností pro originální a rozkošný design interiéru. Proto sáhněme po masivně provedeném dřevěném nábytku do předsíně, jako je dřevěná skříňka na boty, dřevěné šatní skříně, věšákové panely nebo zrcadlo v dřevěném rámu.

Ideální pro vybavení elegantního a stylového interiéru bude kolekce Rustyk. Představuje 100% přírodní borovicový nábytek v teplé barevnosti, který dodá předsíni jedinečnou útulnost. Veškerý nábytek z této kolekce má mírně zaoblené hrany, takže se jeho masiv ještě více zjemní a získá jemnější charakter. Jejich masivní kusy získávají jedinečný charakter díky ručně vyráběným kovovým úchytkám lakovaným černou práškovou barvou. Kolekce Rustyk nabízí elegantní a odolný nábytek ze dřeva ideální do místností zařízených nejen v rustikálním stylu, ale také v moderním, retro nebo boho stylu.

botnik-rustyk

Do větších předsíní se vyplatí zvolit dřevěné skříně, které lze použít jako samostatný nábytek nebo v kombinaci s dalším nábytkem do předsíně. Tyto mimořádně praktické kusy nábytku mají několik věšáků, horní polici a prostorné zásuvky na šály, klobouky a další doplňky. Jejich funkčnost dále zvyšuje praktické sedátko pro pohodlné přezouvání. V menších místnostech lze věšákový panel zavěsit na zeď. Lze jej doplnit stylovou dřevěnou skříňkou, která slouží jako sedátko a úložný prostor na boty. Pokud však jde o zařízení předsíně nebo chodby, bude dřevěný botník bezpochyby nejdůležitější. Mimořádně pevně vyrobený dřevěný botník z této řady má pod horní deskou prostornou zásuvku a pod ní dvě výklopná patra, z nichž každé obsahuje dvojitou polici na boty. Na druhou stranu, abychom opticky zvětšili a prosvětlili každou předsíň, i tu nejmenší, můžeme do ní zavěsit zrcadlo v dřevěném rámu, které vám umožní provést poslední korekce vašeho vzhledu před odchodem z domu. Takovéto stylové dekorace nábytku snadno promění tento nenápadný prostor v útulný a praktický koutek, který se nezalekne svého chladu.

Stylový a funkční dřevěný nábytek do předsíně z kolekce Rustyk se hodí i do té nejmenší předsíně nebo chodby. Jejich masivní a pevná forma byla zjemněna zaoblenými hranami a jedinečnou hřejivost a charakter jim dodávají přírodní oleje a vosky použité k jejich moření. Objemný dřevěný botník, univerzální zrcadlo v dřevěném rámu, minimalistické, ale praktické věšákové panely nebo mimořádně funkční dřevěné šatní skříně jsou výjimečné kusy nábytku ze dřeva, které umožní zařídit utilitární, ale esteticky příjemný interiér s nadčasovým charakterem a jedinečným kouzlem.