Nohy od stolu v industriálním obývácím pokoji a nejen tam

I když obvykle nevěnujeme pozornost detailům, jako jsou nohy nábytku, tak právě nohy nábytku často rozhodují styl celého nábytku. Jedinečné dřevěné desky s nevšedním tvarem s výraznými trhlinami a výraznou kresbu letokruhů můžeme kombinovat s jednoduchou základnou, čímž perfektně podtrhnou charakter industriálních, loftových a retro interiérů. Doporučuje se použít kovové nohy stolu typu Basic, jako jsou Kwadro, Trapez, Uris, Slim nebo Retro, tedy nohy pro desku samostatné nebo základny ve tvaru trapézu v černé a grafitové barvě. Pro opravdové nadšence průmyslového designu budou ideální základny ve formě strojů, jako jsou Texas 1, Texas 2, Texas 3, které nám umožní postavit jedinečné a extravagantní průmyslové nábytkové kusy. Naopak klasická, rustikální, vintage nebo minimalistická interiérová uspořádání můžeme doplnit kombinací rovně zastřižených dřevěných desek bez rámu nebo s rámem, které mají pečlivě vyřezávanou smrkovou dýhu a jednotlivé nohy stolu. Pokud chceme, aby náš dřevěný stůl získal neobvyklý a výrazný charakter, sáhněme po nohách pro desku s poutavými a jemnými tvary, jako jsou Trapez, Klamra nebo dřevěné nohy typu Y. 

kovove-podnoze

Podnože, které uspokojí opravdové kreativce

Dřevěné podnože jsou velmi praktickým loftovým nábytkem, který se dokonale hodí jak do průmyslových, tak do rustikálních, klasických nebo skandinávských interiérů. Jsou praktickým doplňkem stolu v jídelně nebo kuchyni, lze je také umístit do předsíně, kde usnadní přezouvání, nebo k velkým proskleným plochám, na terasu a do zahrady. Při výběru desky a nohou pro lavici je důležité zvolit je s ohledem na barvu, druh dřeva a vzhled stolu. Pokud vsadíme na robustní desky pro lavici s nepravidelným tvarem, vyberte k nim také pevné kovové nohy, jako jsou Kwadro, Kwadro, Slan, Tavolo, Trapez nebo nohy typu A nebo typu X. Pokud však preferujeme jemnější styl lavice, sáhněme po nohách nábytku s rovně upravenými hranami a tenčí deskou a k nim vyberte jemnější základny. Zajímavou volbou jsou nohy pro lavici Prestige, které díky své konstrukci nabízejí další prostor pro police pod deskou, a černé pevné základny vytvářejí výjimečný a charakteristický nábytek v průmyslovém stylu. 

lavice

Nohy pro stoly, které vytvoří jedinečný loftový nábytek pro práci a studium

Pokud chceme sami vytvořit svůj loftový nábytek, jako je dřevěný psací stůl nebo industriální konzole, můžeme si vybrat odpovídající dřevěné desky a nohy pro desku. Pro psací stůl si vyberte kovové nohy, které poskytnou dostatek prostoru pod deskou, což zajišťuje pohodlnou a komfortní práci a studium. Pro výstavbu takového industriálního nábytku vyberte nohy pro stůl s integrovanými bočními rámy, jako jsou Industrial nebo Loft, které udrží pevné, masivní dřevěné desky odolné proti zatížení a mechanickým poškozením, a které dodají charakter každé kanceláři nebo vašemu pokoji. Můžeme také sáhnout po nožních základnách s zajímavým designem, které vytvářejí zajímavé tvary. Pro dřevěnou konzoli, která obvykle má lehčí a jednodušší formu, postačí vybrat relativně tenké dřevěné desky a k nim jemnější kovové nohy ve formě geometrických dvojitých základen.

Podnože pro stylový kavárenský stolek

Pokud jde o nohy pro malé kavárenské stolky, bez ohledu na to, zda mají kulatou, čtvercovou nebo dřevěnou desku, je lepší zvolit jednotlivé nohy pro stůl - tím zanecháme dostatek prostoru pod deskou, což umožní pohodlně sedět u stolu nebo umístit pod něj taburet nebo organizér na drobné předměty. Pokud však chceme propojit desku s jednou nohou, pamatujme na to, že průměr desky by měl být menší než 120 cm, aby noha zajistila správnou stabilitu. Pro kavárenský stolek v industriálním stylu je vhodné vybrat kovové nohy. Tím získáme kompaktní, ale elegantní a jedinečný loftový nábytek ideální pro podávání kávy nebo čtení oblíbené knihy.

Nohy nábytku a pevné dřevěné desky jsou nabídkou pro ty, kteří chtějí sami vytvořit svůj industriální nábytek do svého domova. Zařízení interiérů s charakterem a stylistickou soudržností je úkol, který vyžaduje péči o každý nejmenší detail. Pokud jde o stoly do obývacího pokoje a jídelny, kavárenské stolky, dřevěné lavice, psací stoly a konzole, obvykle věnujeme nejvíce pozornosti jejich deskám. Nicméně při výběru vhodných nohou nábytku pro dřevěné desky můžeme jednoznačně zdůraznit tradiční, moderní nebo industriální styl našich interiérů a dodat jim jedinečný charakter.