NÁBYTEK DO STUDENTSKÉHO POKOJE, NAPŘ. FUNKČNÍ DŘEVĚNÝ STŮL PRO ERGONOMICKÉ UČENÍ.

Zařízení místnosti pro mládež, kde naše děti tráví spoustu času studiem a hraním na počítači, se neobejde bez vhodného stolu a pohodlných židlí. Při jejich výběru stojí za to věnovat pozornost nejen jejich funkčnosti, ale také estetice.

studentsky-pokoj

Dřevěný psací stůl by měl mít především pevně vyrobenou desku a stabilní nohy a také prostorné skříňky a zásuvky ideální pro ukládání sešitů, knih a dalších školních potřeb. Čím větší je plocha desky psacího stolu, tím snadněji bude váš teenager udržovat pořádek a organizaci při studiu. V závislosti na stylu našich interiérů můžeme zvolit masivní, lehce drsný dřevěný stůl v rustikálním stylu, který se bude hodit nejen do venkovských, ale i industriálních a retro interiérů. Naopak modely s měkčí horní deskou bez polic a zásuvek na subtilnějších, ale pevných kovových nožkách budou oblíbené v pokojích pro mladé zařízených v moderním, minimalistickém nebo klasickém duchu. K takovému stolu si můžeme pořídit podstavec na kolečkách, takže jej lze snadno přemístit na jiné místo podle potřeby.

Pro každý psací stůl je nezbytné zvolit dřevěnou nebo otočnou židli s nastavitelnou výškou, zejména pro mladší děti, které si s rostoucím věkem budou moci měnit výšku podle svých potřeb. Dřevěný psací stůl nejlépe umístit v blízkosti okna, abychom dětem během dne poskytli přirozené světlo. Přesto nesmíme zapomenout na stolní lampu, která jim umožní studovat i večer a v zamračených dnech.

NÁBYTEK PRO MLÁDEŽ IDEÁLNÍ PRO SKLADOVÁNÍ

Kromě pevného, funkčního a estetického psacího stolu by měl být pokoj teenagera vybaven také dalším nábytkem z masivního dřeva, do kterého lze ukládat různé předměty. Prostorná dřevěná komoda bez ohledu na věk žáka mu umožní udržovat v pokoji pořádek a pojmout všechny hračky, elektronické vybavení nebo lůžkoviny a školní potřeby. Vestavěná dřevěná komoda může mít variabilní počet funkčních polic a zásuvek, které dítěti umožní uspořádat prostor v pokoji a roztřídit různé předměty, které nechceme vystavovat, a bude ideálním místem pro umístění dekorací, živých květin nebo malého akvária s rybičkami. Dřevěná knihovna je naopak ideální kombinací vestavěných zásuvek, do kterých lze schovat některé věci, a otevřených polic, na kterých lze vystavit další dekorace, sbírky knih nebo studentské ceny.

psaci-stul


Nezapomeňte však, že při výběru nábytku do studentského pokoje je třeba přizpůsobit jej jeho věku a výšce. Pokud je dřevěná knihovna příliš vysoká, může mít mladší dítě problémy s volným přístupem k vyšším policím, proto je vhodné zvolit nižší komodu. Naopak do pokoje teenagera se hodí vysoká dřevěná knihovna. Dřevěný psací stůl, komoda i dřevěná knihovna by měly odpovídat stylu domu.

PROČ SE ROZHODNOUT PRO NÁBYTEK Z MASIVNÍHO DŘEVA DO STUDENTSKÉHO POKOJE?

Bez ohledu na barevné provedení a styl, ve kterém zařizujete pokoj svého teenagera, byste se rozhodně měli rozhodnout pro nábytek z masivního dřeva. Stojí za zmínku, že mnoho výrobců nabízí dřevěný nábytek, u kterého jsou z přírodního dřeva vyrobeny pouze malé prvky, zatímco zbytek je vyroben z překližky nebo dýhy. Nábytek z masivního dřeva může mít naopak překližku pouze na dně zásuvek nebo ve stěně v zadní části nábytku. Kromě toho se takový nábytek do žákovských pokojů vyznačuje velkou trvanlivostí a odolností proti mechanickému poškození a poškrábání. Díky tomu vydrží mnoho let nebo dokonce desetiletí a v případě vážnějšího poškození je můžeme renovovat: obrousit jejich povrch a poté je natřít libovolnou barvou, čímž získají zcela nový vzhled. Nábytek z masivního dřeva s jasně viditelnými vlákny a suky v přírodních odstínech je však ideálním vybavením pro jakýkoli styl interiéru a skvěle se kombinuje s mnoha barvami. Nábytek pro mládež z masivního dřeva je navíc šetrný k životnímu prostředí a chráněný přírodními oleji. Díky tomu nevypouštějí toxické látky a jsou nealergické, takže zajistí zdravý spánek a odpočinek dětí.

psaci-stul-country-new

Funkční a elegantní design pokoje pro teenagery je postaven především na nábytku z přírodního masivního dřeva. Vyznačují se velkou odolností a vynikajícím estetickým vzhledem, díky němuž nejenže porostou s vaším dítětem, ale také se hodí do jakéhokoli stylu interiéru. Dřevěná komoda, do které se vejdou lůžkoviny, hračky nebo elektronické přístroje, a dřevěná knihovna se zásuvkami a otevřenými policemi vám umožní udržet pořádek a na jedné straně vystavit předměty a na druhé straně je skrýt před zraky. Funkční a robustní dřevěný stůl a ergonomická židle, které zajišťují vysokou úroveň pohodlí a správné držení těla během studia, jsou pro teenagery také nezbytným a nesmírně důležitým kusem nábytku. Takový nábytek z masivního dřeva lze snadno renovovat a zcela změnit jeho vzhled, takže si můžeme být jisti, že vydrží mnoho let.