Máte rádi originalitu, rafinovanost a dramatičnost? Zřejmě chcete víc než jen bílé stěny a minimalistický nábytek. Vyzkoušejte tmavé stěny, které budou vypadat v interiéru originálně a odvážně. Aby pro vás dekorování s tmavou zdí bylo jednodušší, rozhodli jsme se, že vám prozradíme nějaké naše nápady, abyste se vyhnuli pochmurnému prostoru a dokázali jste vykouzlit originální a rafinovaně promyšlené párování barev.

1. Přírodní dřevo - Co bude vypadat nejlépe vedle tmavé zdi? Zajisté je to dřevěný nábytek a dřevěné doplňky z přírodního a masivního dřeva. Ať už použijete závěsnou dekoraci, zrcadlo v dřevěném rámu nebo nejlépe masivní nábytek - přírodní dřevo světlejší barvy napomáhá rozjasnit tmavé stěny a navíc napomáhá zdůraznit svou bohatost. Pokud dekorujete jídelnu, potom bychom vám rádi doporučili dubový stůl nepravidelných tvarů, který designem i provedením neztratí svou hodnotu. Do obývacího pokoje zase nábytek z kolekce Sara a do ložnice nábytek z kolekce Dream Bedroom.

sara

2. Umělecké tvary - Umístěním nějakého díla ve světlé barvě, nejlépe však v bílé před tmavou zeď - okamžitě dokážete přitáhnout pozornost všech kolemjdoucích. Jestliže vlastníte krb, rozložte na římsu podle velikosti skupinku bílých sošek. Jestliže máte komodu u tmavé zdi, umístěte sošky na komodu. Zní to velmi zvláštně, ale takové malé detaily, jako jsou sošky u tmavé zdi, dokáží upoutat pozornost více, nežli nový kus nábytku. 

3. Rostliny - Věděli jste, že pokojové rostliny či pokojové keře vyniknou, a vypadají barevně sytější, pokud je umístíte k tmavé zdi? Pokud ne, vyzkoušejte to. Nádherně ozvláštníte svou tmavou až černou zeď pomocí živých rostlin, nejlépe však větších rostlin takzvaných topiar. To jsou keříky uměleckých tvarů.

rostliny

4. Odvážné barvy - Odvážné barvy patří k tmavým zdem. Troufnete si na horkou růžovou, neonově žlutou nebo jasně tyrkysovou? Tyto barvy se hodí nejlépe ke zdi v barvě dřevěného uhlí či tmavé šedé. Jiné odstíny, jako je tmavá námořnická modř a tmavá lesní zelená společně s těmito odvážnými doplňky, by mohly být vcelku riskantní. Takové kombinace barev se hodí více pro koupelny, než pro obývací pokoje nebo ložnice.

5. Hořčicová ve spárech šedozelené - Kdo by neměl rád moderní a vyhledávanou hořčicovou barvu? Tato barva je jako stvořená pro tmavě šedo - zelené pozadí. Nejlépe ji využijete v ložnici. Zkuste jen minimum hořčicové barvy a uvidíte ten rozdíl. Dekorujte tmavou barvu na zdi a hořčicovou na lůžku. Postačí polštáře nebo závěsy.

yellow