MĚSTSKÁ DŽUNGLE - DŽUNGLE NEJEN V OBÝVACÍM POKOJI, ANEB JAK ZAŘÍDIT LOŽNICI PLNOU ROSTLIN?

Než se však pustíme do zařizování ložnice, je třeba se zamyslet nad tím, co to vlastně Urban Jungle je. Urban Jungle je o využití rostlin, barev, materiálů a motivů k vytvoření džungle i v tom nejlidnatějším městě, kterému dominují betonové budovy a skleněné kancelářské bloky. Styl vytvářejí především květiny, a to jak stálezelené, tak rozkvetlé, ale nezapomínejme ani na správné barevné ladění, které vytvoří to správné pozadí a umožní nám jednoduše se zklidnit. Hnědá ve všech barvách, bílá, béžová, šťavnatá žlutá a černá nám umožní přenést městskou džungli do ložnice.

drevena-postel-sara

Design interiéru ve stylu Urban Jungle věnuje velkou pozornost také materiálům, které se v ložnici nacházejí. Je výrazem návratu k přírodě, a proto miluje vše, co je přirozené. Proto je nejlepší volbou dřevěný nábytek do ložnice a veškeré doplňky ze dřeva. Urban Jungle má také rád kamenné a proutěné doplňky, bavlněné a lněné ubrusy a vlněné plédy a deky. Nejen květiny v ložnici však mohou vytvořit efekt městské džungle. Můžeme si vybrat i další dekorace na zeď, například obrazy s květinami nebo tapety s motivy palem, kapradin nebo klášterů.

JAK VYSTAVIT KVĚTINY V LOŽNICI?

Styl Urban Jungle je plný svěžích zelených květin. Pokud nemáte cit pro květiny nebo nemáte čas se o ně starat, nic není ztraceno! Monstery, palmy, kapradiny a sukulenty, které jsou v poslední době velmi populární, lze použít k vytvoření městské džungle. Právě tyto tropické rostliny, které připomínají exotickou džungli, nám umožní přenést je do našeho domova.

Pro interiér plný květin je nejlepší zvolit dřevěné komody, dřevěné knihovny a dřevěnou postel, které se skvěle hodí mezi množství rostlin a zdůrazní návrat k přírodě. Tento druh dřevěného nábytku do ložnice bude nejen dokonale ladit se zelení květin, ale bude také skvěle vypadat na bílé, žluté nebo dokonce černé stěně. Městskou džungli můžeme do ložnice vnést také tím, že si vybereme masivní dřevěné police, které zavěsíme na zeď nebo nad čelo postele. Je také dobré najít správné obaly na květináče, které budou ladit se stylem našeho interiéru. Dřevěné vázy se skleněnými lahvičkami a subtilní obaly na květináče se budou dobře vyjímat i v naší městské džungli. Díky nim můžeme v naší ložnici ve stylu Urban Jungle vedle dřevěné postele zavěsit květiny a vytvořit tak ještě více prostoru pro rostliny. Kroužky na květináče nám také umožňují zavěsit květiny ke stropu. Květiny v ložnici lze umístit také na podlahu, což má skvělý efekt zejména v prostorných místnostech a díky tomu jsou květiny prakticky všude kolem nás.

komoda-country-new

MĚSTSKÁ DŽUNGLE V KAŽDÉM STYLU

Když už víme, že dřevěný nábytek a květiny v ložnici nám umožní vykouzlit městskou džungli, stojí za to položit si otázku, jaký styl interiéru s ní můžeme zkombinovat. Takovou městskou džungli můžeme vykouzlit výběrem dřevěného nábytku do ložnice s těžším a masivnějším korpusem v teplých odstínech hnědé a žluté v rustikálním a boho stylu, ale také v o něco tmavších odstínech se zajímavým zdobením čel v koloniálním a retro stylu. Design interiéru ve stylu městské džungle bude dokonale fungovat také v kombinaci se skandinávským, provensálským stylem. V tomto případě bílé dřevěné komody, dřevěné police a dřevěné knihovny nádherně vyniknou ve svěží zeleni rostlin a budou se kombinovat s teplými žlutými, modrými a fialovými barvami stěn a doplňků. Na druhou stranu jsou robustní a pevné dřevěné police s viditelnými známkami používání ideálním způsobem, jak ozdobit a uspořádat stěny prostorných industriálních a loftových interiérů. Na druhou stranu, mírně měkčí moderní dřevěný nábytek je ideální volbou pro umístění květin v ložnici zařízené v anglickém, modernistickém nebo klasickém stylu.

Městská džungle je nejnovějším módním trendem, zejména v bytech ve velkých městských oblastech. Vyjadřuje touhu člověka po přírodě, a proto sází na barvy spojené se zemí, tj. bílou, béžovou, hnědou, zelenou, žlutou a černou, a na přírodní materiály, jako je dřevo, kámen, len nebo vlna. Proto tento druh interiérového designu miluje přírodní dřevěný nábytek - funkční, elegantní a nadčasový. Dřevěné komody a dřevěné knihovny jsou ideálním místem pro živé květiny, zatímco dřevěné police, obaly na květináče a macrame budou vypadat skvěle zavěšené nad dřevěnou postelí a stěnami. Urban Jungle se dá vykouzlit v téměř jakémkoli interiéru, od venkovského a klasického až po moderní a industriální. Stačí dřevěný nábytek do ložnice, správné barevné ladění a spousta šťavnatých květin, které vás naplní klidem a dobrou energií.

postel-country-new