Bohužel ve většině domácností interiérové dveře zůstávají bez povšimnutí, což je obrovská škoda. Krásné dveře mohou mít nemalý vliv na vaše vybavení a mohou také ovlivnit celkový interiér domu. Bohužel většina lidí se stěhují do domů či bytů s již nainstalovanými dveřmi, proto na tento druh vybavení není brán tak velký zřetel. 

Když se nad tím zamyslíme, dveře jsou sice jen malým detailem v domácnosti, ale mají pro prostor a mnohdy pro celý dům zásadní roli. Poohlédněte se na vaše dveře a zvažte, zda nebude potřeba výměna či změna v místnosti právě tímto vybavením. Existuje spoustu druhů dveří, ale většinou se jedná jen o obyčejně a tradiční kusy. Přemýšleli jste někdy o posuvných dveřích a ne jen tak ledajakých? Pomůžeme vám najít ty správné!

Výběr stylu

Pokud jste se rozhodli pro nové dveře, měli byste nejdříve určit, o jaký styl budete mít zájem. Styl dveří má velmi úctyhodnou vlastnost, kdy dokáže určit dojem interiéru a vytvořit tak viditelný rozdíl ve vašem prostoru. Především dbejte na velikosti místnosti před samotným nákupem dveří, protože tmavé a masivní dřevěné dveře mohou vypadat pro malou místnost velmi robustně a nepřirozeně. Pokud obdivujete nadčasový design interiéru, zajisté se této obdivě nebraňte a pořiďte si dveře umělecky pojaté, ale ujistěte se, že zbytek interiéru má vybavení podobné. Také nesmíme zapomenout zmínit barvu, jenž se stává velmi důležitým faktorem. Vždy volte takovou barvu, která se hodí k dekoraci či ústřednímu nábytku. Další možností je, že se dveře tmavé barvy kontrastují s barevnou zdí a dekorací. Tím pádem se dveře stávají ohniskem, tedy ústředním bodem místnosti. Jaké dveře pro jaký styl můžeme nabídnout? Vybrali jsme pro vás troje dveře, hodící se do třech obdivovaných a vyhledávaných stylů.

Moderní styl s dveřmi Tablica

Posuvné dveře Tablica  jsou ideálním řešením pro moderní interiéry. Originálně pojaté dveře jsou vyrobené pomocí světlého dubového dřeva. Svou originalitu si dveře získaly díky popisovací tabuli, která je vsazená uprostřed dubového rámu. Nejen, že se dveře mohou stát vskutku skvostným designovým řeším, ale mohou se stát i velmi praktickým pomocníkem pro každý den. Dveře je možné umístit do ložnice, kde vám mohou pomoci jako poznámkový blok na důležité věci, na které při odchodu do škole či práce nesmíte zapomenout. Nebo dokonce v kuchyni, kam můžete psát svá oblíbená jídla na další dny, do obývacího pokoje nebo tam, kam vás v interiéru napadne.

Rustikální styl s dveřmi One Board

Víte, co dělá dveře One Board tak fascinující? Jejich dokonalá přírodní krása, kterou jsme se snažili nanejvýš zachovat a podtrhnout, ale také jejich design a jedinečnost. Pokud si objednáte dvoje, troje či kolik kusů dveří chcete, nikdy nenajdete totožný kus a to je na dveřích One Board tak fascinující. Dveře se vyrábí pomocí dubového, surového dřeva, kde se uchovává nádherná nepravidelnost okrajů a každičká skulinka či prasklinka je opečována a dokonce zvýrazněna. Závěrečná péče pro tyto dveře je tak jako pro jiný nabýtek od Seart.cz bezpečná a nezpůsobuje tedy žádné zdravotní komplikace. Díky ošetření přírodním olejem nejenže budou dveře bezpečné pro zdraví, ale také se zvýrazní jejich přírodní krása a vydrží dlouhou řadu let. Umístit je tedy můžete bez obav do ložnice, obývacího pokoje a kanceláře.

Industriální styl pomocí kovových dveří

Neobvyklé dveře Industrial ohromí každého svou jednoduchostí a minimalistickým stylem. Nádhera dveří spočívá v jejich dokonalé propracovanosti. Dveře jsou z jedné strany zhotovené pomocí kovového plechu, jenž je připevněný stříbrnými nýty. Na kliku je použitá větší kovová rukojeť pro přidání a ukotvení celého designu. Druhá strana však není stejná. Na druhé straně najdete krásné, masivní světlé dřevo, které taktéž patří do industriálního stylu a je vsazeno do kovového rámu. Jak již bylo zmíněno, dveře jsou vhodné pro industriální styl, který je nejčastěji vídaný v domácnostech s vysokými stropy, nejčastěji však u mladých párů či mužů. Dokonale padnou do ložnice, koupelny, ale i obývacího pokoje