Jak jistě všichni víme, nestačí se pouze zamilovat do krásného vzhledu nábytku a ihned jej koupit. Také materiál, konstrukce a jiné aspekty hrají velmi podstatnou roli při výběru. Takže, vybírejte své vybavení s ohledem na detaily a kvalitu konkrétního kusu, které vám vydrží věčně! Možná si kladete otázku: Co v dnešní době vydrží věčně? Není to pouhý klam? Můžeme vás ujistit, že opravdu takový nábytek i v této urychlené a ultra moderní době lze najít. Přečtěte si, jak správně vybrat kvalitní nábytek a zároveň neprodělat.

Prohlédněte si, či zjistěte z jakého materiálu je vyrobena konstrukce:

Chcete mít doma pevný a trvanlivý nábytek? Potom tedy zapomeňte na dřevotřískové a hliníkové konstrukce. Nábytek vyrobený pouze z masivního dřeva vydrží při správné péči dlouhé roky a navíc je standardem poctivého nábytku. Proto je také velmi důležité při nákupu poctivého nábytku nešetřit a za každou cenu nekupovat to nejlevnější. Tento způsob levného nakupování se nemusí vždy vyplatit. Naopak, po několika málo letech, budete muset své finance opět investovat do nového nábytku, kdežto investice do masivu se vám za několik let vrátí.

Tradiční materiály budou vždy na stupínku vítězů:

Vybíráte nábytek, který se shoduje za každou cenu s nynějšími trendy, nebo raději vybíráte ten, jenž obstojí v testu času? Doporučujeme myslet na to, že i vybavení domu, tedy nábytek o vás prozradí mnohé. Doporučujeme vybírat takový nábytek, který budete milovat nyní i v budoucnu. A takový existuje pouze jeden druh a tím je nábytek z masivního dřeva. To však neznamená, že musíte vybrat nábytek beztvarý či dokonce bez stylu. Naopak! I masivní nábytek vám může nabídnout něco velmi stylového a vkusného. Existuje spousta možností a stylů, ze kterých lze vybírat. Například velmi moderní a nadčasový design masivního nábytku můžete najít v kolekci Grande, kde můžete zakoupit nábytek pro celý obývací pokoj. Nebo si přečtěte náš článek: Lehký a vzdušný obývací pokoj s kolekcí Grande, který vám s tímto vybavením pomůže.

Nemusíte se vždy držet pouze přírodní barvy dřeva. Existují i ostatní barvy:

Jestliže odmítáte kvalitní dřevěný nábytek pouze proto, protože svoji domácnost chcete mít laděnou do určitých barev, tak zastavte. I když se dřevěný nábytek objevuje na trhu převážně ve své přírodní barvě, můžete jej zakoupit i v jiném barevném provedení. Což je velké plus pro domácnosti vybavené v moderním stylu. Pokud ale kupujete nábytek v barvě, ujistěte se, že pod krásnou barvou není pouze dýha, ale masivní dřevo vysoké kvality. Seart.cz vám může nabídnout krásný a moderní nábytek ošetřen barvou, pod kterou se ukrývá masivní a velice kvalitní dřevo. Prohlédněte si například jídelní stůl v bílé barvě, nebo se nechte okouzlit kolekcí Country New v nádherné nevšední šedé barvě.

 

Nezapomínejme tedy ani na správný výběr barvy tkaniny:

Světlé textilie budou nejvhodnější pro formální místnosti, nebo ložnici. Jestliže ale kupujete například pohovku do více využívané místnosti, ohlédněte se po tmavších látkách.

Najděte sami sebe v krásném nábytku:

Snažte se vždy vyhledávat nábytek, který má v sobě ukrytý určitý charakter. Například jednoduchý nábytek pro skromné lidi obdivující minimalismus, nebo obvyklé barevné provedení dřevěného nábytku pro milovníky tradice a jiné. V každém případě by měl být váš preferovaný osobní styl viditelný v každém kousku nábytku.