Menu
INFOLINKA: +420 466 566 960

Váš košík je prázdný.

BLOG - Seart.cz


Jak vybrat vedení posuvných dveří

Posuvné dveře jsou v našich domovech stále oblíbenější, a není se čemu divit, protože toto řešení má mnoho výhod. Systémy posuvných dveří především šetří spoustu místa, takže jsou vhodné i do těch nejmenších místností, kde má každý metr volného prostoru cenu zlata. Díky křídlu, které se posouvá po stěně, k nim můžeme umístit nábytek a na rozdíl od tradičních dveří se nemusíme bát, že by do nich narazily. Systémy posuvných dveří navíc umožňují otevřít prostor a v případě potřeby jej opticky zvětšit a v případě potřeby uzavřít, díky čemuž jsou vhodné například do kuchyně spojené s obývacím pokojem nebo do ložnice. Posuvné dveře jsou navíc tiché, pohodlné na používání, nereagují na průvan a nenesou riziko přiskřípnutí prstů, takže jsou ideální pro domácnosti s malými dětmi i pro starší generaci. Systémy posuvných dveří navíc vždy vypadají mimořádně originálně a v závislosti na tom, zda jsou vyrobeny ze dřeva, kovu nebo skla, se hodí do každého stylu interiéru. Pokud jste si vybrali dokonalé posuvné dveře, je čas přemýšlet o tom, jaké vedení posuvných dveří pro ně bude nejlepší.

Čti více

Dřevěný nábytek vs. nábytek z dřevotřísky. Co si vybrat a proč?

Když začneme vybírat nový nábytek do našeho domova, stojíme před obrovským dilematem - vybrat si nábytek z masivu nebo z materiálů na bázi dřeva? Máme investovat více peněz do vybavení, nebo ušetřit a koupit něco levnějšího a stejně krásného?

Čti více

Rošty pod matrace - výhody, funkce a typy

Při výběru nábytku do ložnice se zaměřujeme především na vzhled postele. Hledáme takovou, která nám bude vyhovovat velikostí a stylem. Stále častěji se rozhodujeme pro dřevěné postele, protože si uvědomujeme, že právě dřevěný nábytek nám může zaručit zdravý a efektivní odpočinek. Bohužel jen málokdo věnuje pozornost výběru správné matrace do postele a jen hrstka přemýšlí o výběru roštu. A to je obrovská chyba, protože právě typ matrace a rošt určují, zda se nám bude pohodlně spát.

Čti více

Jaké kování potřebujeme pro okenice?

Až donedávna byly okenice spojovány s dávnou minulostí. Objevovaly se v bývalých šlechtických sídlech a venkovských statcích. Později byly na dlouhá léta zapomenuty, protože byly nahrazeny moderními žaluziemi a roletami. Dnes se tradiční dřevěné okenice vracejí zpět do přízně. Navíc již dávno opustily venkov a objevují se také ve velkých městech a v oknech moderních budov. Proč se vyplatí instalovat okenice? Jaké kování potřebujeme, aby byly okenice kompletní a plně funkční? Rádi vám poradíme s výběrem.

Čti více

Jaký nábytek vybrat k bílým stěnám?

Díky bílé barvě stěn je místnost krásně světlá, prostorná, čistá a působí elegantním dojmem. V dnešní době jsou k dispozici různé odstíny bílé barvy. Bílé stěny jsou krásným pozadím, které se hodí k jakémukoliv nábytku v nejrůznějších stylech. Dokonale je doplní nábytek a bytové dekory v různých barevných variantách. V tomto článku představíme návrhy na uspořádání krásného dřevěného nábytku na bílém pozadí.

Čti více

Jak vybrat výšku kuchyňského nábytku?

Kuchyň patří mezi místnosti, kterou používáme běžně každý den. Zároveň je jednou z místností, kde je většinou velmi málo místa a přesto je zde každý volný prostor neocenitelný. Je tak velice důležité dbát nejen na dobré uspořádání nábytku, ale především na jeho vhodnou výšku. 

Čti více

JAKÝ VYBRAT NÁBYTEK K ŠEDÉ PODLAZE?

S příchodem nábytku ve skandinávském stylu se do našich domovů dostala šedá barva, která nabízí mnoho odstínů - od světlých, jemných popelavých až po intenzivní, téměř černou kamennou šeď. Šedá barva se objevuje nejen na zdech a nábytku, ale také na podlaze. Nutno přiznat, že na této barvě je něco, co nutí lidi zvolit si ji ve vlastním bytě. Problém však může nastat, když si chcete vybrat nábytek, který bude ladit právě k šedé podlaze. Čím byste se měli při výběru řídit? Seznamte se s našimi inspiracemi.

Čti více

JAK USPOŘÁDAT NÁBYTEK V OBÝVACÍM POKOJI

Aby obývací pokoj plnil svoji funkci, nabízíme vám základní pravidla, která vám pomohou vytvořit útulný a přirozený prostor, jenž nás povzbudí k relaxaci a odpočinku. Bohužel místnost, kterou používáme jako obývací pokoj, často vytváří mnoho potíží se správným uspořádáním interiéru. Jedním z nejdůležitějších pravidel je uvědomit si, s jak velkým prostorem budeme pracovat, jaký tvar má místnost a kde jsou umístěny okna a dveře. Aby jsme se vyhnuli chaosu, pocitu přeplněnosti místnosti či naopak prázdným dojmem, je důležité vytvořit si zóny. Co to znamená? Vytvoříte si několik oblastí, ve kterých se budete v pokoji dobře orientovat. Při současném velkém výběru nábytku a dekorací můžeme velice dobře, pohodlně a stylově zařídit jakoukoli místnost. V našem článku si řekneme, jak uspořádat nábytek ve vašem obývacím pokoji, abyste získali krásný, funkční a pohodlný prostor.

Čti více

JAKÉ JSOU DRUHY SYSTÉMŮ POSUVNÝCH DVEŘÍ?

Kdo se někdy setkal s mechanismem tzv. tichého dovírání, který je velmi často používán u nábytkových zásuvek, určitě nám dá za pravdu, jak praktické a pohodlné toto řešení je. Tento systém dovírání zpomaluje pohyb zásuvky v konečné fázi zavírání a zabraňuje tvrdému nárazu. Zvyšuje tak provozní bezpečností zásuvek, dlouhou životnost a zajišťuje plynulé dojetí bez hlučného dorazu.

Čti více

JAK USPOŘÁDAT NÁBYTEK V LOŽNICI

Ložnice je místnost, kde budete trávit čas odpočinkem a je třeba pečlivě zvážit její uspořádání. Měl by to být prostor pro relaxaci, je tedy potřeba zajistit komfort užívání a zároveň potěšit oko pečlivým uspořádáním. Jelikož  ložnici obvykle zařizujeme v  nejmenší místnosti v domě, je trochu obtížné správně uspořádat veškerý nábytek. Přesto by měla ložnice vyzařovat vzdušnost a lehkost. Přinášíme vám pár rad na uspořádání nábytku v ložnici tak, abyste mohli pohodlně využívat šatní skříň, komodu, postel a noční stolek

Čti více