Pravidlo několika stupňů

Jedním ze zlatých pravidel pro harmonický interiér je pravidlo několika stupňů.To znamená, že barva nábytku by měla být o několik odstínů světlejší nebo tmavší než samotná podlaha. To zajistí, že místnost bude barevně jednotná a doplňky na ní budou lépe viditelné. Světlá podlaha slouží jako skvělé pozadí pro dekorační prvky. Každá barva na ní bude vidět, takže můžeme klidně sáhnout po produktech ve světlém odstínu. Dobrým příkladem výrobků, které budou vypadat skvěle na světlých podlahách, je moderní dřevěný smrkový nábytek ze série STRONG. Za pozornost stojí především designové komody, jejichž světlá dřevěná dvířka dokonale ladí s dřevěnými podlahami nebo panely s dezénem připomínajícím dřevo.


Pár stupňů rozdílu v odstínech platí i pro přechody směrem ke světlejším barvám. Na světlé podlaze, například ze světlého dubu, můžeme umístit zcela bílý nábytek. Bílé skříně a sedací souprava ve stejném odstínu nám pomohou vytvořit nebeský pokoj.

vitrína-sara

Prolomení monotónnosti

Jsou lidé, kteří se ve světlých místnostech cítí skvěle. Pro většinu z nás může tento design působit ale naopak monotónně. Světlé podlahy a světlý nábytek sice vizuálně zvětší prostor, ale také eliminují možnost použití doplňků v jiných barvách.

Dobrým nápadem pro místnosti se světlou podlahou je nábytek, který barvu tohoto odstínu rozbije. Pokud se rozhodneme pro určitou barvu v doplňcích, můžeme ji také zkusit použít v barvě nábytku. Červený, žlutý nebo zelený nábytek rozhodně oživí celou místnost. Hodí se zejména do bytů mladých lidí, kteří se odváží sáhnout po avantgardním řešení.

Dalším způsobem, jak prolomit monotónnost, je kontrast v podobě tmavého nábytku. Stojí za to vsadit na přírodní barvy, především inspirované dřevem. Tmavě hnědá nebo odstíny šedé se hodí do více klasických interiérů. Nebudou tak intenzivní dekorací jako červený nábytek, ale představují výrazný kontrast. Tmavší nábytek, jehož vzor bude podobný vzoru podlahy, se jistě stane zajímavou dekorací v bytě. Stojí za to prozkoumat produkty ze sbírky RUSTYK, kde najdeme nábytek ze smrkového dřeva v rustikálním stylu. Sbírka nabízí široký výběr skříní a komod různých velikostí, které nám umožní udržet místnost ve stylu venkovského domu. Kvalitní stoly ze smrkového dřeva se stanou krásným doplňkem a velmi funkčním místem pro společné chvíle s rodinou.

vitrina-rustyk

Dřevěný nábytek pro dřevěné podlahy

Odkaz na přírodu představuje jedno z klíčových hesel, které vévodí modernímu designu. Postupně si uvědomujeme, jak nezbytná je příroda pro náš každodenní život, a snažíme se z ní čerpat co nejvíce, a to i ve svých domovech. Nábytek z pravého dřeva nejenže dodává unikátní vzhled, který nelze napodobit, ale je také trvanlivý a spolehlivý. Není tedy divu, že styly jako skandinávský, rustikální, minimalistický nebo dokonce klasický upřednostňují produkty vyrobené z přírodního dřeva. Bez ohledu na to, zda jsou naše světlé podlahy vyrobeny z dřevěných desek nebo pouze z panelů se strukturou, je vhodné vybírat nábytek, který v sobě nese stejný vzor. Život v souladu s přírodou si žádá, abychom sáhli po nábytku z pravého dřeva. Nejde pouze o jejich unikátní vzhled, který nemůže nahradit žádný umělý produkt. Dřevěný nábytek je nesmírně odolný a bezpochyby poslouží desítky let.

Pro harmonický domov je ideální volbou nábytek vyrobený ze smrkového dřeva, který skvěle ladí se světlými podlahami. V konečném důsledku, bez ohledu na váš osobní styl, je klíčové najít rovnováhu mezi barvou podlahy a barvou nábytku. Buďte odvážní v barevných volbách a vytvořte si svůj vlastní design, který bude nejen estetický, ale také příjemný pro život. Světlé podlahy vám nabízí široký prostor pro kreativitu, tak proč nevyužít tuto příležitost k vytvoření domova snů?