Dřevo a kov - dva nejoblíbenější interiérové materiály, které se dokáží dokonale spojit. Teplo dřeva a chladnost černého kovu vytvoří neutuchající, moderní a soudružný vzhled v jakékoliv místnosti. Nejlepší na této nádherné kombinaci je její všestrannost, která se dá využít u více stylů. Jaké to jsou? Níže vám představíme všechny tři styly, ve kterých se dokonale mísí kombinace dřeva kovu. 

Rustikální styl

Jako první vám velmi rádi představujeme nejoblíbenější styl dávných i nynějších dob - rustikální styl, který je známý především v Itálii, Španělsku, Francii a nyní již i u nás. Spojuje ho nejen masivní nábytek ze dřeva, ale i nádherný charakteristický kov, jenž je pro tento styl společně se dřevem klíčový.

Jak jej uplatnit v domácnosti? V kuchyni doporučujeme kuchyňskou linku z tmavšího dřeva, ale klidně i tmavě modrého dřeva, pokud budete moci k lince přidat kovové panty, kliky, úchytky, abyste dosáhli opravdu vyváženého a požadovaného rustikálního stylu. Linka je tedy takový střed pozornosti kuchyně, tím ovšem ale nekončíme. Dalším vybavením této místnosti by měla být komoda z borovice nebo dubu, v závislosti na barvě linky. Jestliže součástí vaší kuchyně bude tmavě modrá linka, můžete volit jako úložný prostor dubovou komodu, pokud máte linku tmavě hnědou, pořiďte si  tmavou borovicovou komodu.

V ložnici můžete mít krásnou celokovovou postel, dřevěnou či kombinovanou - dřevo s kovem. Další vybavení opět záleží na vzhledu lůžka. Každopádně se ale držte masivního nábytku, jako jsou skříně s tmavým kováním, komody a jako skvostné detaily pro zdobení ložnice můžete použít tmavé, kovové lampičky na noční stolky. 

Nádech starodávna

Kombinace vizuálně starého dřeva a kovu poskytne místnosti texturu a vyhledávaný charakter. Čím je dřevo starší, tím je mnohem žádanější pro tento styl. Nábytek se vzhledem starého dřeva a kovu může být umístěn v městském podkrovním bytě pojatém v industriálním stylu. Správnou barevnou kombinaci dřeva a kovu můžete použít také na chatě, jenž chcete mít vybavenou přímořským stylem.

Pro přímořský styl doporučujeme nábytek ve světlé povrchové úpravě s přidaným kovem z kolekce Country New . Pro městské podkroví si prohlédněte kolekci Factory, která je ideálním kandidátem pro tyto prostory. 

Eklektický styl

Pokud chcete být jiní než ostatní, můžete kombinovat styly a povrchové úpravy nábytku podle eklektického stylu. Jeden z velmi zajímavých a bohužel málo používaných stylů. Mnozí se této kombinace bojí, proto raději volí jasný a určený styl s tušením, že zde nemohou nic pokazit. Věřte nebo ne, ale eklektický styl je velmi jednoduchý. Má sice určitá pravidla, ale nic složitého zde nehledejte. Doporučujeme si přečíst náš článek:Eklektický styl pomocí masivního nábytku? Hravě! a zjistěte, zda je tento styl určený právě pro vás či ne. Jelikož kombinujeme kov a dřevo, nezapomínejte přidat například kovové podlahové lampy, nebo kovový stůl.