Bílý TOTAL LOOK v interiéru

Pojmem bílý “Total look” pojmenováváme interiér, kde jsou bílé stěny, nábytek a dokonce i podlaha. Jde o velice hezkou a originální kombinaci, ale musí být šikovně uspořádána. Je potřeba vkusně kombinovat různé textury materiálů a odstíny bílé, ale i lesklé a matné prvky. Interiér v bílé barvě je nejčastěji v moderním, ale také v klasickém nebo provensálském stylu. V takových interiérech je nejbezpečnější sladit odstín bílých stěn s odstínem nábytku. S texturami je možné více experimentovat. Interiér efektně doladí bílé tapety s reliéfním vzorem nebo dekorace vzniklé spojením lesklé a matné bílé. Bílá podlaha může být vyrobena z běleného dřeva nebo bílé polyuretanové pryskyřice, která má krásný lesk. V bílém interiéru by měly být bílé také osvětlovací prvky a lampy. Osvětlení by mělo být zvoleno velmi pečlivě, jelikož má obrovský vliv na náladu celého interiéru. Naše kolekce provensálského smrkového nábytku Charlotte New se skvěle hodí do bílých interiérů. Jedná se o elegantní, noblesní nábytek s tradičními, nadčasovými liniemi. Vnášejí do interiéru jedinečný, romantický styl. Doplněné bílou pohovkou, bílámi závěsy, přehozy a polštáři z různých materiálů vytvoří neopakovatelnou a kouzelnou atmosféru. 

Špinavě bílá v interiéru v romantickém stylu

Romantické interiéry v různých odstínech bílé nebo s jemným prolínáním jiných barev působí velmi teple a originálně. Na pozadí bílých stěn působí velice hezky nábytek v bílé barvě s kapkou šedé, béžové, modré, zelené nebo růžové. Skvěle se zde bude vyjímat romantický, letitý bílý nábytek s rubínovou úpravou, jako například kolekce Country New. Tento nábytek je bílý s nádechem šedé barvy. S touto kolekcí si můžete zařídit krásný, romantický, idylický interiér v retro stylu. Jako doplňky lze použít bílé látky s nádechem zelené nebo béžové, měkké polštáře, krajkové ubrousky, světlé koberce, košíky a dekorace z bílého proutí. Celý interiér by měl být doplněn o podlahu z běleného dřeva. Takto světlý interiér vyžaduje velkou citlivost při výběru doplňků. Jeden špatně vybraný prvek může zničit celý efekt.

Bílé stěny - perfektní zázemí pro dřevěný nábytek

Samozřejmě ale také ostatní barvy krásně a výrazně vyniknou na bílých stěnách. Barevný nábytek, barevné látky a doplňky vedle bílých zdí interiér nezahltí, ale ukáží veškeré jeho kouzlo. V takové atmosféře si mohou milovníci kontrastů zařídit svůj interiér. Krásný, přírodní, tmavý dřevěný nábytek předvede všechny své přednosti proti bílým stěnám. Zde můžete využít náš nábytek z kolekce Marika nebo Rustyk. Do moderních interiérů doporučujeme nábytek Marika, vyznačující se minimalistickou formou, jedinečným, avantgardním designem a kvalitními materiály. Celá kolekce nábytku je vyrobena z masivního borovicového dřeva se zachovanými přírodními kresbami, které jsou jejich hlavním dekorativním prvkem. Bílé stěny jsou perfektním pozadím pro tento nábytek. Masivní nábytek z kolekce Rustyk vypadá také nejpůsobivěji na bílém pozadí. Jedná se o nábytek v retro stylu, se kterým si zařídíte okouzlující byt ve stylu venkovské chalupy. Takový interiér může být zdobený dřevěnými trámy pod stropem, natřenými bílou barvou. Bílé stěny interiér prosvětlí, i když zvolíte barevné doplňky. Jako variaci na bílé stěny můžete jednu stěnu uspořádat i v kontrastní barvě. V obývacím pokoji vypadá taková stěna dobře hned za pohovkou nebo rohovou pohovkou. Můžete jej obložit červenými cihlami nebo šedými betonovými deskami, atraktivními, barevnými tapetami, ozdobit zajímavým, geometrickým plakátem nebo barevnou látkou s grafikou (v rustikálním provedení - s rostlinným nebo zvířecím motivem)

Pokud zvolíte bílé stěny, máte skvělé možnosti, jak experimentovat s aranžmá. Textil a doplňky můžete libovolně vyměňovat a pokaždé získat jiný efekt. Velmi často proto můžete změnit atmosféru interiéru z chladné na teplou, z mírné na kontrastní nebo z moderní na romantickou.