V první řadě musí noční stolek v ložnici sloužit jako úložný prostor. Zde se nejčastěji nachází mobilní telefon. Na stolku nebude chybět ani noční lampička, budík nebo právě rozečtená kniha. Kromě předmětů umístěných na desce stolku jsou perfektní variantou také šuplíky. Zde můžeme skrýt soukromé a osobnější věci. Je zde také místo na léky nebo brýle.

STYL NOČNÍHO STOLKU – KTERÝ SI VYBRAT?

Noční stolky jsou dostupné v mnoha variantách. V obchodech s nábytkem najdeme tyto prvky v různých velikostech a stylech. I při procházení sortimentu prodejny Seart můžete narazit na spoustu produktů, které slouží jako noční stolky. Při procházení sortimentu budete ohromeni množstvím tvarů, barev i stylů.

Při výběru stylu nočního stolku věnujte pozornost především stylu, který již v bytě máte. Pokud máte dilema, jaký produkt zvolit, volte minimalistické stolky. V případě potřeby snadno změníte jejich dekor a sladíte je tak s dalšími dekoračními prvky.

Styl nočního stolku by měl ladit také s nábytkem vedle něj, tedy s postelí. Při procházení nabídky Seart si můžete vybrat nábytek z jedné kolekce. Například volbou série Rustyk si můžete zařídit ložnici ve starém stylu známém z venkovských zámečků. Tmavé masivní postele mohou být doplněny nočními stolky v tomto stylu. 

 postel s nočním stolkem

JAK VYBRAT NOČNÍ STOLEK DO LOŽNICE?

Předchozí odstavce jsme věnovali estetice nočního stolku a tomu, jak je sladit s ostatním nábytkem. Samotný vzhled však není jediným kritériem pro výběr tohoto prvku. Pozor byste si měli dávat také na jeho rozměry, zvláště pokud v ložnici nemáte moc místa. Ne každý noční stolek se k posteli vejde a pokusy o přemístění nábytku mohou narušit funkčnost celého pokoje. Před výběrem si proto pečlivě změřte volné místo a raději přidejte pár centimetrů na víc.

Pro funkčnost je důležitá i výška nočního stolku. Nábytková deska by měla být v takové výšce, abyste na ni mohli bezpečně a pohodlně položit předměty vleže na posteli. Pokud v ložnici již máte postel, bude pro vás jednodušší provést test a zkontrolovat požadovanou výšku. Pokud kupujete noční stolky současně s postelí, ujistěte se, že horní část nočního stolku je rovna nebo vyšší než povrch matrace.

DŘEVĚNÉ NOČNÍ STOLKY – VYPLATÍ SE TO?

V Seart nabízíme vysoce kvalitní noční stolky z masivu. Přestože potěší krásným vzhledem, přirozeným vzorem struktury desky a navozují jedinečnou atmosféru, jsou o něco dražší než ostatní produkty. Nabízí se otázka, zda se vyplatí vybírat dřevěné noční stolky.

Pokud vás nepřesvědčí jejich vzhled, možná vás přesvědčí jejich odolnost. Již během používání nábytku budete moci posoudit jeho odolnost proti vlhkosti, mechanickému poškození a poškrábání. To vše znamená, že dřevěný nábytek vydrží mnoho let i v silně využívaných místnostech, jako jsou hotelové pokoje nebo penziony.

ALTERNATIVA K NOČNÍM STOLKŮM

Koncepce interiéru nebo technické podmínky často znamenají, že nebudete moci pokoj doplnit o noční stolek. Nahradit jeho funkčnost nebude snadné. Můžete však využít nějaký z již využívaných kusů nábytku v ložnici. Pokud máte v ložnici například dřevěnu komodu, nejlépe blízko postele, můžete na její desku uložit všechny potřebné předměty. Velké možnosti nabízí i dřevěná konzole, která většinou zabere více místa než komoda, ale může plnit podobné funkce.