Nejideálnější jídelní stůl pro vás a vaši domácnost bude ten, který nezruinuje váš měsíční rozpočet, je stabilní, pevný, stylový a rozměrově padne do vaší jídelny. Ano, právě takový stůl jistě hledáte a takový budete milovat dlouhé roky.

Ovšem, nezapomínejte stejně jako u každého jiného nábytku, tak i u jídelního stolu věnovat pozornost některým základním faktorům. Nejdříve dejte pozor na měnící se trendy. Stůl by měl být moderní na dalších pět až deset let dopředu. Jestliže máte vybraný stůl podle posledních nejmodernějších trendů, možná byste měli zpozornět a popřemýšlet o něčem jednodušším a materiálně robustním.

Pomůžeme vám najít správný stůl a jeho velikost pro váš jídelní prostor. Pokud máte raději tradici či originální design, zajisté si vyberete.  

Vybírání podle velikosti jídelny

Nejhlavnějším faktorem bude velikost vaší jídelny. Některé stoly jsou velké, malé, jiné minimalistické a tak dále, proto je velikost rozhodujícím faktorem. Začneme tedy měřením prostoru.

Ovšem, velikost jídelního stolu závisí na velikosti jídelny či prostoru, kam chcete stůl umístit. Obecně platí, že byste se měli pohodlně s židlí posunout od jídelního stolu a neměli byste narážet do ostatního nábytku. Po odsunutí od stolu byste za sebou měli mít ještě přibližně 50 centimetrů místa pro pohodlné procházení. Pokud je váš prostor menších rozměrů, ale často se scházíte u dobrého jídla s více lidmi, doporučujeme rozkládací dřevěný stůl. Jestliže naopak máte dostatek místa, vaše možnosti jsou ze široka otevřené a můžete tedy vybírat z více možností.

Stůl podle zvoleného interiérového stylu

Zřejmě je vám jasné, že vytvoření velkolepé jídelny stojí pouze na krásném stole. Pomůžeme vám najít správný stůl podle vašeho oblíbeného stylu.

  • Pro minimalisty máme perfektní smrkový stůl Sara v bílé či hnědé barvě. Svou velikostí bude ideální jak pro malé, tak i střední jídelny. Velmi oblíbený stůl díky svému jednoduchému vzhledu a masivním nohám, jenž zajistí pevný tvar po mnoho let.
  • Modernisty jistě potěší stůl Grande 1 z dubového dřeva s krásným jednoduchým designem a lehkou barvou, ošetřenou přírodním olejem. Jeho krásný a skromný vzhled můžete kombinovat s celodřevěnými židlemi, ale i plastovými. To už ovšem záleží na vašich preferencích. Stůl najde své místo jak v malých, středních, tak i velkých jídelnách. Pro všechny tři velikosti jídelen nabízíme tři různé velikosti stolů.
  • Pokud milujete originální nábytek a k tomu nevšední vzhled Industrialismu, máme pro vás dokonalou novinku. Jídelní stůl pro váš prostor si můžete podle svého uvážení sestavit sami. Vyberte si podnože a stolní desku, která bude ideální pro zbytek vašeho vybavení. Díky různým stolním nohám dokážete vytvořit originálně charakteristický stůl, který nebude mít nikdo jiný.