ZAŘIZOVÁNÍ LOŽNICE V LOFTOVÉM STYLU - KDE ZAČÍT?

Loftový styl miluje otevřený prostor a vysoké stropy, takže ložnice v podkroví je často ideální pro zařízení v loftovém stylu. Nicméně tento styl můžeme realizovat i v menším bytě nebo garsonce. Stačí jen šikovně zkombinovat prvky, jako je dřevo, ocel, beton, sklo a cihly. Na stěnách a podlaze bude dobře fungovat strukturální beton s hrubou strukturou v různých odstínech šedé. Stěny nebo jejich část lze také obložit červenými, hnědými nebo béžovými cihlami, které budou s betonem dokonale ladit. Stejně zajímavě vypadají na pozadí betonu dřevěné latě, které vnášejí trojrozměrný efekt. Loftovou ložnici krásně doplní také surové dřevěné podlahy z přírodního, nejlépe letitého dřeva, které dokonale zapadnou do loftového stylu a zateplí tyto interiéry.

Kovový Tv stolek Factory

Loftový styl oceňuje minimalismus, a to i pokud jde o barvy. Jako základ proto nejlépe poslouží různé odstíny šedé - světlé odstíny budou fungovat i v té nejmenší ložnici, zatímco tmavá antracitová dodá eleganci a vytvoří intimní atmosféru v prostorných otevřených loftových interiérech bez příček. Mezi další barvy patří bílá a béžová, ale vyhněte se výrazným barvám, jako je námořnická modř, lahvově zelená, bordó nebo žlutá, které by měly být vyhrazeny spíše pro doplňky.

NÁBYTEK DO LOŽNICE V LOFTOVÉM STYLU - STYLOVÁ A FUNKČNÍ ŘEŠENÍ

Postel v loftové ložnici je bezpochyby nejdůležitějším kusem nábytku v každé ložnici a je to právě ona, která upoutá pozornost, zejména v malém interiéru, kde není místo na noční stolky nebo prostorné loftové skříně, proto stojí za to pečlivě vybrat ten správný model postele. Takový nábytek do ložnice by měl být především vyroben z nejkvalitnějšího přírodního dřeva, které se vyznačuje bohatou kresbou a například suky a které rozehraje chladné barevné ladění loftového interiéru. Loftová ložnice je ideálním místem pro vložení dřevěné postele na pevných černých ocelových nohách, která upouští od dekorativního designu ve prospěch strohé jednoduchosti.

Kovová industriální šatní skříň

Aby byla vaše ložnice v loftovém stylu co nejpohodlnější, vložte do ní nenápadné, ale velmi užitečné noční stolky. Na jedné straně mohou tyto drobné kusy nábytku vzhledově a stylově korespondovat s postelí, na druhé straně si můžette trochu pohrát s konvencemi a zvolit úplně jiný vzhled loftového nábytku, a to tím že zvolíte kovové noční stolky, které dodají ložnici více industriální charakter. Nezbytným loftovým nábytkem do ložnice jsou samozřejmě prostorné a funkční skříně, a to jak ty s dřevěnými policemi a ocelovým rámem, tak ty, které jsou celé ze surového kovu. Dbejte na to, aby měly dostatek prostorných polic a zásuvek a také tyč na ramínka. V případě větších ložnic můžeme zvolit skříně se dvěma nebo třemi křídly, které využijete tak, aby vaše ložnice byla uklizená a esteticky líbivá.

JAKÉ DOPLŇKY SI ZAMILUJETE V LOŽNICI V LOFTOVÉM STYLU?

Jak už víme, loftová ložnice dává přednost úspornému dekoru, ale přesto v ní nemůže chybět několik stylových doplňků a dekorací. V první řadě zvolte správné stropní svítidlo v podobě kovového stínidla v červené, černé, tmavě modré nebo měděné barvě, případně azurové modely z drátu, které vnesou industriální nádech. Noční stolky v loftovém stylu jsou také vhodným místem pro malé noční lampičky ze dřeva, kovu a skla, odhalující žárovku, které vám zajistí intimní atmosféru a dobré podmínky pro večerní čtení. Na loftové noční stolky můžete dále umístit industriální dekorace v podobě auta, motorky nebo letadla. Vaše loftová ložnice získá svěží vzhled a barvy, pokud ji vyzdobíte živými, šťavnatě zelenými rostlinami, které nejen zlepší kvalitu vašeho spánku, ale už samotný pohled na ně vás uvolní. Na stěny naopak zavěste například zrcadla v dřevěném nebo kovovém rámu, která prosvětlí a opticky zvětší i ten nejmenší interiér, a kovové 3D obrazy, které ložnici dodají hloubku. Loftovou postel ozdobte přehozy a měkkými polštáři v odvážnějších barvách, jako je lahvově zelená, tmavě modrá, hnědá, hořčicově žlutá nebo výrazná červená.

SHRNUTÍ

Loftová ložnice je minimalisticky, ale moderně a elegantně zařízený pokoj, ve kterém se dobře vyspíte, odpočinete si a zrelaxujete se. Pro tento prostor je bez ohledu na jeho velikost charakteristická světlá, chladná barevná paleta doplněná dekoracemi v odvážnějších, tmavých barvách, se stylovým loftovým nábytkem kombinujícím teplo přírodního dřeva a pevnost průmyslové oceli. V loftové ložnici bude nejdůležitější pohodlná a pevná masivní postel, která se postará o váš zdravý spánek. Tu doplní také kompaktní a funkční noční stolky taktéž v loftovém stylu. Nutností je také vložit do ložnice masivní a prostorné skříně, které se budou starat o pořádek, aby  byl zachován ucelený, estetický a stylový vzhled ložnice.