Dřevěné noční stolky – jsou potřeba v ložnici?

Při zařizování ložnice mnoho lidí neklade dostatečný důraz na prostor kolem postele. Je známo, že především dřevěné postele, šatní skříně a dřevěné komody, pomáhají vytvořit estetický interiér, který bude napomáhat relaxaci. Avšak by se nemělo zapomínat ani na dřevěné noční stolky, které jsou taktéž mimořádně funkčním a dekorativním prvkem vybavení ložnice.

Tento kompaktní dřevěný nábytek do ložnice slouží totiž jako pomocník pro uložení drobností, které chceme mít po ruce ráno i večer před spaním. Noční stolek poslouží jako místo pro stylovou lampu, která vám zpříjemní večerní čtení, pro odložení šálku horkého čaje, skleničky vody nebo telefonu. Bez stolku byste tyto předměty museli odkládat na police nebo skříňky daleko od postele, nebo v horším případě i na zem, kde byste na ně mohli šlápnout. Noční stolky a dřevěné žebříky jsou proto ideální pro lidi, kteří mají rádi krásný, funkční a nenahraditelný nábytek. Dřevěné postele a dřevěné noční stolky, které se k posteli hodí stylem a velikostí, pak společně přináší interiérový design plný řádu a harmonie a vytváří soudržný celek, který vede k relaxaci.

Více v kolekci Country New

Dřevěný nábytek do ložnice — funkčnost z přírody

To, jaké dřevěné noční stolky zvolíte, závisí jak na vašich očekávání a potřebách, tak i na stylu ložnice a vašich vlastních přesvědčeních o tom, co je pro vás nejlepší.

Rozměr

V první řadě stojí za to zvážit velikost nábytku. Dřevěné postele v ložnici se mohou vyznačovat nízkou konstrukcí, zejména moderní modely, nebo se může jednat o masivní a vysoký nábytek. Podle toho byste měli vybrat dokonalé dřevěné noční stolky - příliš malé nebo příliš vysoké v poměru k posteli naruší vizuální provázanost celého pokoje. Je důležité ale dávat pozor na nábytek, který jednoznačně stojí v protikladu k designu postele, takže moderní design nočního stolku se bude bít s tradičním surovým tvarem postele a naopak - moderní dřevěný nábytek do ložnice nebude vypadat dobře v okolí bohatě vyřezávaných klasických nočních stolků.

Praktičnost

Funkčnost nočního stolku je stejně důležitá jako jeho velikost. Dřevěné noční stolky pouze s deskou  nebo dřevěné noční stolky s jednou zásuvkou či otevřenou policí se skvěle hodí do menších místností, kde je důležitý každý metr prostoru. Modely s více zásuvkami a policemi zase poslouží ve větších ložnicích nebo budou ideální pro majitele, kteří chtějí mít více úložného prostoru pro větší množství věcí po ruce. Zajímavým řešením jsou také dekorativní dřevěné žebříky, které lze využít jako dřevěné noční stolky. Stačí si vyhledat žebřík v odpovídající barvě dřeva nebo jej natřít krycí barvou, postavit jej k posteli a mít na něm knihy, květiny nebo drobné nádobí. Takovéto vybavení interiéru je ideálem pro lidi, kteří si rádi hrají s konvencí a dokážou ocenit možnosti, které nabízejí dřevěné žebříky.

Materiál

Když už jsme u dřeva – dřevěný nábytek do ložnice je nejlepší volbou do interiérů s různými styly. Je to ideální volba pro lidi, kteří u nábytku oceňují jeho odolnost a přirozený vzhled. Dřevěné noční stolky nebo dřevěné žebříky se vyznačují bohatou kresbou kroužků a uzlů dřeva i přirozenou barvou, a zároveň jsou pevně vyrobeny a chráněny přípravky, které chrání jejich povrch před poškozením, poškrábáním nebo vysokou teplotou. Dřevo jako zcela přírodní materiál navíc nealergizuje a nezpůsobuje alergie, což je důležité zejména pro ložnice alergiků a dětí. Dřevěné postele, dřevěné noční stolky a dřevěné žebříky jsou proto ideální dřevěný nábytek do ložnice, který výrazně zvyšuje komfort spánku a působí neutrálně na naše zdraví.

Zařízení interiéru, aneb jak sladit dřevěné noční stolky do stylu ložnice?

Uspořádání a vybavení prostorů určených ke spánku a odpočinku, by vždy mělo tvořit ucelený a harmonický celek. Při výběru těch nejlepších dřevěných nočních stolků do ložnice dbejte na jejich design a barvy, které by měly být podobné jako u ostatních kusů nábytku ložnice. Nejlepší je volit dřevěné postele a dřevěné noční stolky, které tvoří sestavy nebo pocházejí od stejného výrobce, tak abyste se nemuseli věnovat individuálnímu výběru ladícího nábytku.

Více v kolekci Rustyk

Trh nabízí širokou škálu modelů stolků a nočních stolků, ze kterých si snadno vyberete podle svého vkusu a očekávání. Rustikální vybavení interiéru zajistí vysoké dřevěné noční stolky s četnými zásuvkami a ručně vyráběným kovovým kováním nebo jednoduché dřevěné žebříky, které budou stát vedle vysokých dřevěných postelí s masivní konstrukcí a dřevěným čelem. Takové vybavení dodá ložnici starobylý venkovský ráz a umožní vám zapomenout na útrapy dne a shon života. Dřevěný nábytek do ložnice vyrobený ze záměrně namáhaného, ​​běleného dřeva doplní dřevěné postele v pokojích stylizovaných do skandinávských chalet. Jemné tvary nočních stolků pokrytých bílou neprůhlednou barvou s ozdobnými knoflíky a sofistikovanými nohami jsou zase perfektním návrhem pro ložnici v provensálském, shabby chic nebo glamour stylu. K dispozici jsou také dřevěné noční stolky, které dokonale zapadají do hrdých prostor klasických, retro i eklektických interiérů. Do moderních, industriálních i loftových interiérů naopak skvěle zapadnou funkční dřevěné noční stolky se zajímavým a překvapivým designem, ale i minimalistické, mimořádně praktické a dekorativní dřevěné žebříky.

Vybavení a uspořádání interiéru ložnice by nemělo být náhodné. Jaký dřevěný nábytek v ložnice bude, určí, zda bude interiér konzistentní, harmonický a funkční. Dřevěné postele by proto měli být vybaveny dřevěnými nočními stolky vhodně zvolenými z hlediska velikosti, počtu úložného prostoru a designu. Stylový dřevěný nábytek je také masivní a odolný nábytek vyrobený z přírodních surovin. Díky tomu vám pomůže vytvořit snovou ložnici, která vám poskytne vytoužený odpočinek a pocit blaženého pohodlí v kteroukoliv denní i noční dobu.