Jestliže nejste profesionální designér, jistě víte, že designovat interiér nemusí být vždy hračkou. Nelamte si hlavu, jsme tu od toho, abychom vám pomohli zdokonalit váš design, našli správný kus nábytku a mnoho dalšího.

Jsme si jisti, že se dokončení interiéru za den neudělá, ale jeho navržení můžete stihnout za několik hodin. Možná už máte několik kusů, podle kterých se bude odvíjet následující styl místnosti a v průběhu času jej jednoduše doplníte vhodnými kusy, které vytvoří harmonický a atraktivní vzhled.

Dnes se podíváme na to, jak míchat různě barevný dřevěný nábytek, díky kterému vytvoříte prostory snů. Zaujal vás náš úvod článku a potřebujete menší radu přesně v tomhle směru? Potom tedy čtěte dále a dozvíte se více! 

Dominantní nábytek

Pokud je to možné, vybírejte střední tóny dřeva pro největší, tedy hlavní nábytek. Velkým nábytkem je myšleno: jídelní stoly, čelní desky lůžka, velké komody do obývacího pokoje a jiné. Takový nábytek, který dokáže ukotvit prostor, a kterého si všimnete ihned po příchodu do místnosti, i když je váš prostor vybavený pomocí tmavého a světlého nábytku. Běžte po boku takovému nábytku, jenž je stylově soudržný a počet barev omezte na dvě až tři.

Ostatní nábytek

Ostatní nábytek - menší nábytek, jako je koncový stolek, židle či dokonce knihovnu, volte ze světlého nebo tmavého dřeva. Snažte se za každou cenu udržet styl nábytku a jeho vizuální design, ale zároveň míchejte barvy dřeva tak, jak bylo uvedeno výše, abyste do prostoru přidali hlubší pocit. Jak již bylo zmíněno, střední tóny nábytku rozestavte, aby tvořily dominantu prostoru a světlejší či tmavší nábytek - záleží na vašich prioritách, umístěte podél místnosti, abyste dokázali dokonale rozložit barevnost prostoru.

Doporučujeme se držet podobné struktury dřeva. Tedy, borovicové dřevo míchejte se smrkovým a jedlové s dubovým.

Slaďte tkaniny s nábytkem

Kombinujte textilie, které napodobují barvu nábytku. K dokonalému vyvážení barev použijte vždy proti nábytku stejně barevnou textilii. Například naproti světlé komodě pověste světlé závěsy ve stejné barvě. Na pohovku umístěte tmavé polštáře, které budou naproti tmavému konferenčnímu stolku . Díky zapojení textilií do místnosti vytvoříte prostor, který bude tvořit vizuální rovnováhu.

       

Doplňky

Kombinujte středně hnědé, světle hnědé a tmavě hnědé doplňky. Jako příklad vyváženého interiéru doporučujeme dřevěné rámečky všech třech odstínu s šedými fotografiemi a zavěste jej na bílou zeď. Dále vypadají skvostně dřevěné misky v prosklené vitríně. Tyto jednoduché a ne příliš složité doplňky vytvoří charakteristický prostor moderního, ale i tradičního stylu.