V dnešní barvité době najdete na trhu různý nábytek z různého materiálu. Avšak jeho výhody a životnost nejsou tak úctyhodné, jako nábytek z masivního dřeva. Proč je tedy dřevěný nábytek vyráběný už po staletí tak významný? Čtěte dále a dozvíte se hlavní důvody!

Trvanlivost

Oproti levnému nábytku z hliníku, plastu a skla, které se v dnešní době používají na výrobu nábytku, dřevo má nesmrtelnou životnost a velmi nízkou náročnost na údržbu. Kvalitně vyrobený kus nábytku ze dřeva se může dědit po generace, i když je hojně využívaný. Každým dnem a rokem se stává dřevo jasnějším, jedinečnějším a úžasně zapadne do každé domácnosti. Nejčastěji používané borovicové, smrkové a jedlové dřevo má tendenci vzkvétat v průběhu let a to díky zabarvení přírodní struktuře dřeva, rustikálnímu dojmu a čisté eleganci, kterou dřevo oplývá.

Velmi snadná údržba

Ano, dřevěný nábytek je velmi odolný, ale nejen to. Je také velmi snadný a nenáročný na svou údržbu. Údržba dřeva je tak jednoduchá, jako například pravidelné utírání prachu. Jestliže se stane, že omylem rozlijete tekutinu na nábytek, jednoduše použijte suchý hadřík z mikrovlákna a skvrnu setřete. Je to velmi jednoduché. Pokud je vaše zacházení se dřevem důstojné, nikdy nebudete muset nábytek nějakým složitým způsobem upravovat. Stačí, když občas setřete prach. Naopak s jinými materiály jako je hliník, musíte vyvinout větší snahu o údržbu a pečovat o nábytek tak, aby nezreznul.

Originální každým kouskem

Každý kus dřeva použitý na výrobu nábytku bude odlišný. I v případě, když je vyráběn stejný typ nábytku.  Nádherné rozdíly jsou možné vidět v přírodní struktuře a možných odchylkách v tloušťce dřeva. Zkušený truhlář dokáže vytvořit jedinečný kus nábytku a získává mnohem větší svobodu ve výrobě než u jakéhokoliv jiného materiálu. Kvalitní nábytek poznáte podle ruční výroby a originálního ručního broušení, který může mít nepravidelné tvary.  Zatímco s plasty ani kovem tyto možnosti nejsou. To je jeden z hlavních důvodů, proč je nábytek ze dřeva vysoce ceněný.  

Spolehlivá a doživotní investice

Je velmi důležité si uvědomit, že i když kvalitní dřevěný nábytek stojí několikrát více peněz než dřevotříska, je považován za výhodnou investici, jelikož jeho trvanlivost je doživotní. Ve srovnání s jinými materiály, bude dřevo k nezaplacení.

Všestrannost

Každá povrchová úprava nábytku od firmy Seart je různá, ale vždy bude šetrná k vašemu zdraví. Ošetřením dřeva se zlepší jeho kvalita a vy si tak dokážete vybrat svou oblíbenou barvu, která dokonale zapadne do vašeho interiéru ať už rustikálního či městského, aniž byste museli obětovat přírodní strukturu dřeva, která dodává pravý šarm.