Konferenční stolek je kus nábytku, který má neuvěřitelnou vlastnost a tou je, že dokáže spojit v okamžení celou místnost v jedno.

Nejen že stolky fungují jako dokonalá a poslední designová třešnička, ale také zajistí místo pro vaše potřeby, které si během svého odpočinku v obývacím pokoji rádi odkládáte na tento kus nábytku. Jelikož milujeme dřevěný nábytek a velmi rádi pečujeme o naše zákazníky a jejich interiéry, připravili jsme pro vás několik málo kroků, díky kterým pro vás výběr konferenčního stolku bude jednoduchou a jasnou záležitostí. Jestliže jste připraveni, můžeme začít.   

Na tvaru a velikosti záleží

Výběr velikosti a tvaru stolku vždy musí sedět s okolním nábytkem v obývacím pokoji. Velikost konferenčního stolku musí být dobře zvolená. Pokud koupíte nějaký kus nábytku bez rozmyšlení, může se stát, že stolek v prostoru bude vypadat neprakticky či příliš velký. Neuspěchejte výběr stolu - konferenční stolek by měl být dlouhý přibližně přes ¾ délky vaší pohovky.

Také by měla být rozhodující výška stolu, která by měla být zároveň se sedákem pohovky. Doporučujeme tedy výšku sedáku před koupi stolku změřit.

coffee table

Design konferenčního stolku

Možná se vám tato odpověď bude jevit jako klišé, ale vybírejte takový stolek, který se dá jednoduše designově propojit s ostatním nábytkem v obývacím pokoji.

Pokud máte skříně a komody situované do rustikálního či skandinávského stylu, doporučujeme náš smrkový stolek Sara. Jestliže jste našli zálibu v industriálním stylu, bude pro vás jako dělaný stůl Steel Wood vyrobený z oceli a borovicového dřeva. Netrefili jsme se do vašeho oblíbeného stylu? Podívejte se na naši nabídku konferenčních stolků a vyberte si ten svůj oblíbený.

steel wood

Jak budete konferenční stolek stylizovat?

Budou na vašem stolku knihy či miska s krásnou dekorací? Pokud ano, doporučujeme širší stolky nebo stolky s úložnou policí na boxy. Ideální i velmi designově všestranný konferenční stolek bude Rustyk 1, který se může stát středem pozornosti jak v tradičním obývacím pokoji, tak i moderním. Nádherný stolek vyrobený z borovicového dřeva, jenž je ošetřený přírodním voskem. Díky robustním nohám ze 100% masivního borovicového dřeva, je a po dlouhé roky bude stabilní. Při správné péči se tyto stolky dědí po generace.

rustyk 1

A poslední otázkou je, jaký zvolit materiál stolku? POkud máte ostatní vybavení obývacího pokoje ze dřeva, měl by být i stolek dřevěný, nebo kovový s dřevem. Dřevo by mělo být z totožného materiálu. Pokud by však byly materiály míchány - například borovice s jedlí, nemusí se tato kombinace dokonale propojit. Každý jiný typ materiálu má rozdílnou hustotu dřeva.