Jak přizpůsobit velikost dveří otvoru dveří?

Při plánování montáže posuvných dveří je nejdůležitější správně vyměřit dveřní vybrání, aby jej vybraný model nejen zcela zakryl, ale také jemně překrýval stěnu a vytvořil tak designově dokonalý povrch. Naštěstí se normalizovaly rozměry dveřního otvoru a výběr se zjednodušil. Průměrná velikost dveřního otvoru v bytě je přibližně 92 cm široká a 205 cm vysoká. Základní posuvné dveře, které vyrábíme, jsou 100x210 cm, což umožňuje jejich dokonalé zapadnutí do niky. V situaci, kdy má vybrání nestandardní rozměry, se vyplatí využít službu výroby posuvných dveří na zakázku. Vyplatí se dodržovat pravidlo, že dobře vybrané dveře by měly minimálně vyčnívat 5 cm za otvorem na každé straně. Vybraný model pak bude nejen funkční, ale zachová si i odpovídající estetiku, na které nám tolik záleží.

posuvné dveře

Jaké pojezdy vybrat pro posuvné dveře?

V případě posuvných dveří jsou pojezdy tím, čím jsou panty u tradičního modelu. Proto by měly být vybírány se stejným důrazem na detail, jako vybíráme náš vysněný model dveří. Pojezdy v naší nabídce jsou nejen přizpůsobena dostupným modelům posuvných dveří, ale také zaručují stabilitu a zdobí interiér. Námi nabízená vodítka jsou určena pro montáž na stěnu, umožňují, aby dveře stěnu spíše překrývaly, než aby je skryly ve dveřním otvoru.

Samozřejmě existuje reálná možnost instalovat naše vodicí modely do výklenku, ale vzhledem k jejich dekorativnímu charakteru doporučujeme montáž na stěnu. Pokud by se však majitel domu rozhodl, že je chce skrýt, bylo by dobré tuto otázku předem projednat s dodavatelem instalace ve fázi plánování. V tomto případě by při použití našich pojezdů měla být mezera uvnitř stěny široká alespoň 10 cm a výška mezery nad dveřmi by měla být přibližně 16-20 cm.

Sada pojezů pro posuvné dveře se skládá z pojezdové kolejnice, montážních šroubů, montážních koleček a spodního vedení. Tato sada umožňuje bezpečnou a pevnou montáž vybraného modelu dveří. Nejoblíbenější jsou vedení posuvných dveří ve stylu loft, která v kombinaci s dřevěnými rustikálními posuvnými dveřmi perfektně pasují. Všechna naše vodítka samozřejmě pasují na všechny modely dveří z nabídky Rustikálních klik. Při zvažování vodítek stojí za zmínku spodní vodítko. Existují dva typy vedení dveří: ve tvaru U a ve tvaru T. Vedení typu U dokonale pasuje na ocelové dveře a dveře s kovovým rámem. Vodítko typu T je perfektní pro modely dveří, u kterých je možné vyrobit spodní frézu, takže se dobře hodí k ostatním dřevěným modelům.

Jak těsné jsou posuvné dveře na stěnu?

Pamatujte prosím, že posuvné dveře nefungují jako vchodové nebo venkovní dveře, jsou to vnitřní modely, které oddělují jednotlivé místnosti. Vzdálenost od stěny u dveří tloušťky 4 cm je cca 1 cm, u dveří tloušťky 3,5 cm - vzdálenost cca 1,5 cm. Taková mezera zaručuje odhlučnění místnosti, nikoli však její úplné ticho. Dveře tohoto typu tedy fungují především jako dekorativní dveře a jsou zlatou střední cestou mezi tradičními pantovými dveřmi a dveřmi vůbec.

Lze na posuvné dveře nainstalovat zámek?

Jak jsme již uvedli, posuvné dveře nejsou vnější dveře, není tedy potřeba používat zámek. Ne každý design umožňuje jejich instalaci a ne vždy zámek dveří stylově odpovídá charakteru nábytku. Pokud majitel takových dveří vidí nutnost instalovat zámek, je nutný zásah do konstrukce dveří. Dveře však mohou být vybaveny prvkem, který zabrání jejich otevření a umožní vám izolovat se od dění za nimi. To je zvláště důležité, když se rozhodujeme pro posuvné dveře do koupelny nebo ložnice. Pak si můžete vybrat stylový háček na dveře.

Které kliky se hodí na posuvné dveře?

Posuvné dveře nemají žádné madla ani madla. Lze je používat i bez nich, ale pro pohodlí se doporučuje používat kliky, které umožňují efektivnější pohyb dveří. Pokud jde o výběr modelu, máte naprostou svobodu. Můžete si vybrat jak speciální úchyty na dveře, kliky, které původně fungují jako nábytkové úchytky. V případě klik se vyplatí zvolit o něco větší a stylově ladící s modelem dveří, které poslouží nejen k otevírání, ale budou i ozdobou. Dveřní kliky pasují i ​​na posuvné dveře. Je tedy z čeho vybírat!

Při pohledu na krásné designy interiérů s posuvnými dveřmi a různými modely: rustikální posuvné dveře, ocelové dveře nebo dveře s křídovou tabulí stojí za to vytvořit jedinečný prostor a užít si nejen jeho funkčnost, ale také jedinečnou atmosféru.