KLASICKÝ DESIGN INTERIÉRU POHODLNÝ A ELEGANTNÍ

Ačkoli v současné době je v trendech interiérů v módě modernismus a stále více lidí se rozhoduje pro interiéry v moderním, minimalistickém nebo více industriálním stylu: industriálním a loftovém, na druhou stranu se mnozí z nás vracejí k tomu, co je tradiční. Klasický styl má mnoho variant. Interiéry si můžete zařídit ve stylu šlechtických sídel, v anglickém stylu nebo ve zcela moderním vydání. Tento styl určitě osloví ty, kteří nepodléhají módním výstřelkům, ale chtějí si svůj dům nebo byt zařídit na dlouhou dobu, protože je nadčasový a nikdy nezestárne. To také neznamená, že nemůžete do interiéru vnést trochu modernistických doplňků a akcentů, ale musíme si dát pozor, abychom to nepřehnali a použili správné proporce k dosažení harmonického a elegantního designu interiéru.

drevene-luzko-sara

Klasický styl nepochybně vytváří vhodně zvolený dřevěný nábytek. V ideálním případě by měly být vyrobeny z přírodního dřeva, nikoli z dřevěných desek nebo překližky. Právě takový nábytek dodává interiérům klasické kouzlo díky přirozenému zbarvení dřeva a viditelné kresbě a sukům. Na jedné straně může mít nábytek, jako jsou dřevěné stoly,TV stolky, dřevěné knihovny, dřevěné komody nebo dřevěné postele, pevnější tvar a rovné linie, na druhé straně může jít o nábytek s jemnou řezbou na jemných nožkách. Vše závisí na tom, jakého vizuálního efektu chceme dosáhnout. Interiéry v klasickém stylu sázejí na vznešené a univerzální barvy v tlumených tónech. Patří mezi ně hnědá ve všech barvách, bílá, béžová a šedá. Pokud jde o výběr doplňků, nejlepší jsou ty z vysoce kvalitních materiálů: elegantní sklo a porcelán, kůže, perské koberce, masivní závěsy, dřevěná okna nebo dřevěná zrcadla. Stěny a stropy lze naopak zdobit štuky, nástěnnými kazetami nebo ozdobnými lištami, ale taková řešení se nejlépe hodí do interiérů v anglickém a moderním stylu; rozhodně se nehodí do tradičnějších interiérů. Důležité je, aby se při aranžování v klasickém stylu nevnucovaly příliš výrazné ornamenty, vzory a křiklavé barvy.

roh-postele

KOLEKCE SARA - OBÝVACÍ POKOJ PLNÝ KLASICKÉHO VKUSU

Obývací pokoj je srdcem každé domácnosti a centrem rodinného a společenského života. Proto se mnoho lidí rozhoduje zařídit si interiér v klasickém stylu, který nejenže nikdy nevyjde z módy, ale také vytváří atmosféru plnou elegance, pohodlí a bezpečí. Takovým prostorám pomůže kolekce Sara, která představuje vysoce kvalitní dřevěný nábytek z nejkvalitnějšího smrkového dřeva. Jejich pevné a odolné tělo se vyznačuje elegantní jednoduchostí, která jim dodává šarm a vznešený vkus. Dřevěné stoly, dřevěné komody, konferenční stolky a TV stolky mají přirozenou, bohatou kresbu a suky a jejich povrch chráněný přírodními oleji v medových odstínech dodává nábytku měkkost a interiérům útulné teplo. Kolekce Sara vypadá skvěle s bílými a béžovými stěnami, ale také s doplňky v lahvově zelené, tyrkysové a tmavě modré barvě, které vytvářejí vznešené a neobvyklé interiéry s nadčasovou elegancí.

nocni-stolek-sara

UNIVERZÁLNÍ DŘEVĚNÝ NÁBYTEK - KLASICKÁ, BOHO NEBO SNAD INDUSTRIÁLNÍ LOŽNICE?

Dřevěný nábytek z kolekce Sara je však díky svým jednoduchým, ale elegantním tvarům ideální volbou nejen pro klasické interiéry. S úspěchem je lze použít jako industriální nábytek, který se bude skvěle vyjímat v obklopení kovu, surového betonu a červených cihel v industriálních a loftových interiérech a vnese do nich přirozenost, lehkost a eleganci. Postele ze dřeva z této kolekce jsou ideálním vybavením každé ložnice, i té nejmenší. Jsou robustní a vyrobené ze 100% přírodního dřeva a umožňují zdravý a pohodlný spánek, protože nevypouštějí toxické látky a nezpůsobují alergie. Výběr modelu s čelem postele nejenže vnese do ložnice klasičtější atmosféru, ale také zajistí pohodlné večery při čtení nebo sledování filmu. Dřevěné postele se cítí skvěle obklopené kompaktními nočními stolky, které dělají ložnici ještě funkčnější a pohodlnější. Součástí kolekce Sara je také boho nábytek pro vytvoření interiérů inspirovaných životem bohémů 19. století. Dřevěné komody s jednoduchým, ale zajímavým tvarem nejenže pojmou lůžkoviny a oblečení, ale budou také ideálním místem pro umístění svěžích zelených živých rostlin a ozdob v africkém nebo marockém stylu. Na druhou stranu dřevěné postele v teplém medovém odstínu dokonale ladí s převládajícími zemitými barvami stylu boho: šedou, zelenou, žlutou, hnědou, černou, béžovou a bílou, a umožní vám tak chvíli relaxace a odpočinku od městského shonu.

Zařízení klasického interiéru s vkusem a elegancí, ale také nadčasové jednoduchosti, je ideálním způsobem, jak vytvořit prostor, který je pohodlný a bezpečný, ale také univerzální, který nikdy nevyjde z módy. Kolekce Sara představuje vysoce kvalitní ručně vyráběný dřevěný nábytek, jako jsou pohodlné dřevěné postele, prostorné dřevěné komody nebo robustní dřevěné stoly, které se skvěle hodí do obývacích pokojů a ložnic nejen s výrazným nádechem klasického stylu, ale také zateplí industriální interiéry a zapadnou do filozofie boho stylu.

jidelni-stul-sara