VÝHODY A NEVÝHODY ŠEDÉ PODLAHY

Přírodní šedá barva je jednou z nejuniverzálnějších barev. Zvláště černé a bílé doplňky vypadají v této kombinaci skvěle. Šedou podlahu tak lze krásně kombinovat s bílými stěnami. Sluší ji také odstíny šedé a nebo výraznější barvy jako námořnická modrá, tmavě zelená nebo intenzivní červená. Výběr barev závisí na výsledném efektu, kterého chceme dosáhnout.

Velice zajímavého vzoru dosáhneme uspořádáním panelů s dřevěnými motivy nebo uspořádání keramických dlaždic. Někdy se může v interiéru, který je navržen v industriálním stylu, objevit celistvá hladká podlaha v určitém jednotném odstínu šedé barvy. Hladké povrchy s malým množstvím vzorů a jednoduchým zabarvením jsou přirozeným podkladem pro další dekorativní prvky. Díky univerzálnosti této barvy lze šedou podlahu sladit téměř s čímkoliv. Perfektně si tak můžete pohrát s barvou a vzorem nábytku, ale také s doplňky. Podlaha s výraznými motivy poskládaná z panelů nebo dlaždic se strukturou přírodního kamene, je sama o sobě krásnou dekorací a měla by být doplněna vhodným nábytkem.

MODERNÍ INTERIÉR S MODERNÍM NÁBYTKEM

Šedá barva na podlaze se objevuje především v interiérech, které jsou tvořeny v industriálním stylu. Podlaha je často vyrobena z čistého betonu nebo se velice přesvědčivě tomuto materiálu podobá. Na takovou podlahu je vhodné umístit takový nábytek, který ji bude svou filosofií doplňovat.

Industriální interiéry mají rády jednoduché styly nábytku. Není zde prostor pro přílišné dekorace. Čím jednotnější tvar, tím lepší celkový konečný efekt. Nejlepší volbou materiálu je ocel a dřevo. Pokud má vaše podlaha zajímavou dekorativní strukturu, určitě se vyplatí volit jednoduchý bezvzorový nábytek.

Nábytek ze série Industrial bude skvěle ladit s šedou betonovou podlahou. Nábytek kombinuje masivní dřevo prvotřídní kvality s kovovými akcenty a je vyznačován jedinečným designem a kvalitou. Lze jej snadno použít k vybavení nejen obývacího pokoje, ale i kanceláře.

JAKÝ NÁBYTEK VYBRAT KE VZOROVANÉ ŠEDÉ PODLAZE

Pokud na podlahu zvolíte keramické dlaždice v šedém mramorovaném vzoru se zajímavým, světlejším zbarvením, nebo dřevěné vzorové panely, jistě budete chtít tuto dekoraci ukázat. To vyžaduje takový nábytek, jehož tvar a barvy nebudou odvádět přílišnou pozornost od podlahy. Ale zároveň se stanou zajímavou součástí bytu. Příliš intenzivní barvy nebo výrazné vzory mohou v našem bytě způsobit stylový nepořádek a nebude to působit přiliš hezky. Na vzorovaných šedých podlahách bude vypadat velice zajímavě nábytek, který má například přirozenou strukturu dřeva, ale barva je velmi jednotná.

NEBOJTE SE ŠEDÝCH ODSTÍNŮ

Šedá barva působí velice hezky ve společnosti jiného šedého odstínu, proto jsou v moderních interiérech šedé podlahy doprovázeny stěnami ve tmavějších nebo světlejších odstínech. Tento styl však může působit pocitem monotónnosti. Zvláště je to viditelné, když na šedé nejsou žádné akcenty jiných barev. V takovém případě se vyplatí zvolit dřevěný nábytek, který díky intenzivnímu vzoru obohatí celé aranžmá a rozbije monotónnost šedé.