CHARAKTERISTIKA INTERIÉRŮ S ČERVENÝMI CIHLAMI V HLAVNÍ ROLI

Cihla je přírodní stavební materiál a zeď z červených cihel má zajímavý charakteristický vzhled. Při správném vystavení se může stát neobyčejnou dekorací a dodat charakter každému interiéru. Stane se intenzivním akcentem na centrální stěně obývacího pokoje nebo ložnice. V souladu s nejnovějšími trendy volíme tento moderní styl, ale velice často zapomínáme na vlastnosti zdi z červených cihel.

Když se rozhodneme pro tento prvek interiérového designu, je třeba připomenout, že vybrat správný nábytek pro cihlové zdi je poměrně obtížné. Cihla vizuálně působí těžkým dojmem. Není to pozadí samo o sobě, ale je to spíš dekorace. Proto byste si měli vybrat nábytek, který nebude v rozporu s tímto stylem, což může způsobit vizuální nepořádek. Při výběru nábytku pro stěny z červených cihel stojí za to dodržovat několik tipů.

LEHKÉ DOPLŇKY K CIHLÁM

Jak bylo uvedeno výše, cihlová zeď je surový materiál a vizuálně působí dojmem velmi těžkého předmětu. Proto umístění ozdobného vzorovaného nábytku k této stěně nebude tím nejlepším řešením. 

Jedním ze způsobů, jak ozdobit okolí cihlové zdi, je zvolit vizuálně lehký nábytek. Nebude to působit přeplněně a zároveň se stane funkční součástí. Navíc použití přírodních stavebních materiálů v tomto typu nábytku, jako je dřevo nebo surová ocel, dokonale zapadne do celkové dekorace.

komos s dekoracemi

Zajímavým kusem nábytku, který se bude perfektně hodit k cihle, můžou být kolekce nábytku vyrobených z dubového dřeva. Jednoduché designy skříní nebo komod budou vypadat dobře na pozadí cihlových zdí a jejich přirozený vzor bude odpovídat jejich stylu.

INTERIÉR JAKO ZE STARÉ TOVÁRNY

Jedním ze stylů současných aranžmá, který se stále těší uznání mezi uživateli a interiérovými designéry, je industriální styl. Pro byty zařízené v tomto stylu je typický surový beton, ocelové prvky a obvykle nemají na stěnách žádnou omítku. Červené cihly jsou také jedním z nejcharakterističtějších znaků, které se v takových místnostech objevují. Výsledkem je, že celkový vzhled odkazuje k interiéru starých továrních místností nebo podobných zařízení.

Nábytek v místnostech, kde jsou červené cihly nejintenzivnější dekorací, by se také neměl stylově lišit od celkového uspořádání. Vyplatí se zvolit přírodní materiály jako dřevo, ocel nebo nedekorované sklo. Nábytek by měl být především funkční, s vlastním vzorem a přírodní barvou.

Najít vhodné doplňky pro tento typ interiéru není snadné, proto se vyplatí zvolit kolekci Industrial, vytvořenou speciálně pro takové místnosti. Zahrnuje nábytek z přírodního dřeva, zdobený výraznými ocelovými prvky. Zajímavě vypadají komody a skříně s prosklenou vitrínou, jejíž rámy jsou vyrobeny z černě lakované oceli. Jednoduché formy stolů s dřevěnými deskami na ocelových podpěrách dodají lehkost obývacímu pokoji s těžkými cihlovými zdmi.

NÁVRAT INTERIÉROVÉHO DESIGNU DO DĚTSTVÍ

Mnozí z nás pravděpodobně v dětství navštěvovali vesnické domy svých babiček nebo jiných blízkých rodinných příslušníků. V často nedokončených budovách tvořily červené cihly jakýsi typ dekorace. Jedinou ozdobou pokojů byl tehdy starý nábytek převážně z masivního dřeva.

Díky opakující se módě se nám zpětně vybavují vzpomínky na dětství. Přestože v té době nedokončené stěny naznačovaly nedostatek stavebního materiálu v obchodech a finančních prostředků na jejich nákup, dnes se vrací jako dokonalá a stylová dekorace. V interiérech stylizovaných v 60. a 70. letech 20. století se vyplatí vybrat nábytek odkazující na tuto dobu.

Série dřevěného nábytku Vintage zahrnuje výrobky z masivního dřeva, připomínající staré funkční skříně a stoly. Zobrazují strukturu malých desek, které tvoří dvířka šatních skříní a čela zásuvek. Všechny dřevěné prvky mají zaoblené hrany, které naznačují známky opotřebení nábytku. Zajímavý vzhled dodávají i ocelové kování a panty. Pokud se tedy rádi vracíte ke stylu svého dětství, pak bude cihlová stěna v některém z pokojů perfektní volbou.