Využití dřevěných desek

Masiv vnese do každého interiéru nádech přírody. Díky své výrazné, neopakovatelné kresbě se stane originálním kusem nábytku, který si zaslouží ve vašem domově vyniknout. Desky z masivu se nejčastěji používají na výrobu vlastních stolů nebo lavic. Stačí je doplnit o podnože, které jsou nabízeny v různých tvarech i výškách a budete mít dokonalý kus nábytku podle vašich představ. Masivní dřevo se také skvěle hodí na výrobu polic, které patří dnes k oblíbeným kouskům. Také k policím můžete vybírat z nejrůznějších podnoží a vytvořit si tak krásný odkládací prostor například pro rodinné fotografie.

Toužíte po přírodní kvalitě? Chtějte desku z masivu

Deska stolu nebo třeba deska lavice vyrobená z masivního dřeva má řadu výhod. Masivní dřevo zaručuje dlouhou životnost a vydrží tak řadu generací. V případě poškození ho snadno zrenovujete a bude vypadat stále dokonale a vznešeně. V neposlední řadě vypadá překrásně, příjemně voní a s kvalitní konstrukcí vydrží mnoho. Při výrobě desek jsou použity pečlivě vybrané dřeviny. Díky tomu je deska odolná proti dlouhodobému používání, teplotním výkyvům a samozřejmě vlhkosti. Navíc má masivní dřevo jednu obrovskou výhodu - čas pracuje v jeho prospěch. To znamená, že postupem času se nábytek z masivu stává jedinečným a ušlechtilým.

dřevěné desky

Kvalitní dřevo vyžaduje kvalitní péči

Aby vám masivní deska posloužila dlouhá léta je velice důležitá správná péče. Ta není vůbec náročná a složitá a díky ní bude váš stůl v kuchyni, lavička v chodbě nebo polička v ložnici i po mnoha letech ve výborném stavu. Nejzákladnější a nejobyčejnější péči, kterou můžete masivu dát, je pravidelné utírání prachu. Jednou týdně setřete prach ideálně bavlněným vlhkým hadříkem. Dvakrát do roka je pak dobré desku ošetřit voskem, který je určený přímo na dřevo. Aplikací těchto ochranných prostředků zvýšíte odolnost desky především proti vlhkosti. Naopak se rozhodně vyhněte abrazivním prostředkům, které dřevu rozhodně nesvědčí.

Nabízíme širokou škálu masivních desek

V naší nabídce naleznete desky vyrobené z prvotřídních vybraných druhů dřeva, především z dubového a borovicového. Většina desek má nádherně vyditelnou kresbu, suky nebo praskliny, které jsou charakteristické právě pro přírodní dřevo. Vybírat můžete z rovných modelů nebo z desek s nepravidelnými hranami, které odrážejí přirozenost dřeva. Deska z masivu zaručuje jedinečnost, originalitu a mejstátnost.