JAK ZKOMBINOVAT HNĚDÝ NÁBYTEK S JINÝMI BARVAMI?

Hnědá je ušlechtilá a teplá barva a zároveň relativně bezpečná. Lze ji poměrně dobře kombinovat s mnoha dalšími barvami. Při výběru hnědého nábytku bychom se však rozhodně měli řídit jedním pravidlem - měli bychom volit pouze 3-4 hlavní barvy, včetně hnědé. Díky tomu se vyhneme situaci, kdy nás pokoj zahltí. Univerzální barvou, se kterou se hnědý nábytek skvěle kombinuje, je bílá. Na tomto pozadí dokonale zvýrazníme ušlechtilou barvu a materiál dřevěného nábytku a také rozzáříme a opticky zvětšíme i ten nejmenší prostor. 

Výmalbu stěn a výběr dekorace můžeme volit v barvách béžová, smetanová nebo karamelová, které interiér dokonale zútulní. Odvážlivcům, kteří mají rádi moderní trendy interiérového designu, se určitě bude líbit, že hnědý dřevěný nábytek bude dokonale ladit se sytě tmavě modrou, lahvově zelenou, hořčicově žlutou, výraznou korálovou nebo cihlově červenou. Pamatujte však, že těmito barvami můžeme vymalovat pouze jednu ze stěn, například stěnu vedle pohovky nebo gauče. Můžeme použít i jemnější barvy, jako je bělená modrá nebo jemně pastelově olivová, a vymalovat jen určitou výšku stěny od podlahy do výšky o něco vyšší, než je výška nábytku, což přinese opravdu slastné výsledky.

 hnědý nabytek

RUSTIKÁLNÍ NÁBYTEK Z KOLEKCE RUSTYK V TRADIČNÍM I MODERNÍM USPOŘÁDÁNÍ

Hnědý nábytek v teplých barvách nám připomíná venkovský styl. Rustikální nábytek prezentovaný v kolekci Rustyk je ručně vyráběný, masivní, z přírodního borovicového dřeva, a jeho barva je dokonale ochráněna oleji a vosky. Veškerý hnědý nábytek z této kolekce, jako jsou dřevěné šatní skříně, dřevěné komody, dřevěné postele, dřevěné police, TV skříňky, dřevěné příborníky, dřevěné truhly nebo zrcadla, má všechny vlastnosti, které jsou charakteristické pro rustikální styl.

V první řadě jde o hnědý nábytek s masivním, lehce idylickým tvarem a zároveň extrémně odolným a pevným, díky kterému komody, šatní skříně nebo dřevěné příborníky pojmou těžké nádobí, kovové dekorace nebo velké sbírky knih. Veškerý hnědý nábytek z kolekce Rustyk je ručně vyráběný, nenajdete tak jiný kus nábytku stejný, což kusům dodává na přirozenosti a jedinečnosti na rozdíl od sériově vyráběného nábytku. Rustikální nábytek má ručně kované masivní panty a úchytky, které jim dodávají charakter. Masivní tvar nábytku pak opticky zjemňují zaoblené hrany. Přesto tento dřevěný nábytek skvěle doplní nejen interiér v boho a rustikálním stylu, ale také styl venkovský. Hnědý nábytek, který nabízí kolekce Rustyk, bude nejen skvěle vypadat obklopený dřevěnými podlahami a dekoracemi, ale je vhodný do interiérů, ve kterých se snoubí barvy černá a zlatá, všudypřítomná bílá, krémová a béžová.

hnědá postel-rustyk

JAKÉ NÁBYTKOVÉ DEKORACE DOPLNÍ HNĚDÝ DŘEVĚNÝ NÁBYTEK?

Pro získání útulných a vkusně zařízených interiérů nesmíme zapomenout na výběr správných doplňků. Jaké barvy korespondují s hnědým nábytkem již víme, a tak je na zvážení, jaké nábytkové dekorace zvolit. Dřevěné stoly, dřevěné komody, dřevěné šatní skříně a dřevěné vitríny můžeme ozdobit umístěním bílých váz nebo svícnů. Dřevěné stolky určitě osloví dřevěné židle s čalouněním v lahvově zelené, tmavě modré nebo hřejivé krémové barvě. Ať už si interiéry zařídíme ve venkovském nebo modernějším stylu, rozhodně by mezi nimi neměly chybět polštáře a přikrývky ve výraznějších barvách, jako je teplá žlutá, výrazná červená, zlatá a sytě zelená. Hnědý dřevěný nábytek také miluje dekorace v pastelových barvách, takže se bude skvěle vyjímat s kobercem nebo závěsy v karamelové, olivové nebo béžové barvě s jemnými bílými vzory. Pamatujte také na to, že hnědý nábytek se báječně snoubí s bujnou zelení živých květin, takže jej můžeme ozdobit květinami. 

Co se týče osvětlení budou skvělou volbou lustry z černé oceli nebo stínidla z drátu. Pokud jde o modernější interiérový design, vybírejte jednoduché univerzální modely svítidel a nástěnných svítidel se zabudovaným stínidlem v černé, grafitové, červené nebo zlaté barvě.

hnědá-komoda

Hnědý nábytek zažívá malou renesanci. Stále častěji je používán k dekoraci interiérů v mnoha stylech, kde je oceňována teplá a ušlechtilá barva přírodního dřeva. Rustikální nábytek, který nabízí kolekce Rustyk, je ideální volbou pro milovníky venkovského stylu, ale i interiérů zařízených v modernějším, minimalistickém a industriálním stylu. Tyto interiéry můžete rozzářit použitím bílé, béžové, krémové, karamelové a žluté, které je dokonale zútulní. Skvělá je také kombinace hnědého nábytku s výraznějšími barvami, jako je sytě zelená, tmavě modrá nebo výrazná červená. Konzistentní barvy a harmonii našich interiérů udrží pečlivě vybrané nábytkové dekorace, jako je keramika, rámy zrcadel, bílé vázy nebo barevné polštáře a přikrývky, díky nimž bude prostor ještě útulnější a elegantnější.