Na druhou stranu je také velmi snadné zařídit domácnost ve vintage stylu, aby vypadal jako z dob našich babiček. Zde je proto potřeba dosáhnout nějaké správné rovnováhy, aby styl odpovídal této době a zároveň, aby poskytoval kouzlo minulosti.
Inspirujte se radami pro vintage styl v novodobém designu. Přečtěte si tyto jednoduché tipy, se kterými dosáhnete dokonalé rovnováhy, jak se říká “levou zadní”.

Kvalitní dřevěný nábytek v hlavní roli

Kvalitní a masivní nábytek je základem pro všechny interiéry s poetikou historie. Bez toho, aniž bychom se dívali na přesné desetiletí, dřevěný materiál je klíčovým kusem pro získání dokonalého vintage designu. I ve vintage stylu platí pravidlo, dodržování spíše zemitých barev, ale za to každý kus nábytku, ať už konferenční stolek, komoda a jiné, musí upoutat pozornost a vytvořit tak ohnisko místnosti. U každého nábytku v místnosti byste tedy měli mít takový pocit.

Jak vytvořit ohnisko místnosti

Tehdy, až najdete vintage nábytek, který lahodí vašemu oku, udělejte z něj středobod místnosti. Středobod místnosti je první věc, která upoutá vaši pozornost ihned po vstupu do místnosti. V tomto případě se jedná o robustní vintage nábytek. Z tohoto důvodu se stává nábytek vždy nejdůležitějším bodem u každého stylu a měl by být umístěn uprostřed místnosti. Jestliže z nějakého důvodu nemůžete umístit nábytek uprostřed místnosti, použijte dekorativní předměty, které mohou upoutat pozornost velmi podobným způsobem. Přemýšlejte o větším zrcadle či velkým obrazu, jež dokáží upoutat okamžitou pozornost.

Nezapomínejte na kusové koberce pod konferenční stolek a polštáře v barvě pohovky, které mají zemité barvy.
Nechcete-li se držet pouze tradičních prvků, ujistěte se, zda máte v místnosti zařazené podobné detaily, které nedělí prostor, ale naopak jej pojí. Není nic složitého pochopit, proč lidé milují tento charismatický styl. Je to styl s duší, který má dokonale estetickou minulost. S pomocí výše uvedených způsobů a níže inspirovaného nábytku vintage stylem, byste nyní měli být schopni vytvořit interiér, který vás okouzlí svou hřejivou atmosférou. 

Připravili jsme pro vás nábytek, jenž vytváří dokonalou kombinaci moderního a starožitného vzhledu: