Letošní podzimní, nádherná a uvolňují zelená barva je konečně tady! V loňských letech jsme mohli zahlédnout limetkovou barvu, ze které se v letošním roce vyvinula smaragdová a tmavě zelená a stala se dokonalým dekorem pro jakýkoliv domov. Pokud si říkáte, že si nedokážete například smaragdovou barvu v interiéru představit, věřte, že vám tento článek na tuto krásnou barvu změní názor. Využijte pár našich nápadů, jak letos na podzim vnést do vašeho domova neobyčejnou elegantní a uklidňující barvu.

Psychologie zelené

Než začneme, chtěli bychom vám prozradit něco málo o psychologii této nádherné zelené barvy. Když se řekne zelená, jistě se vám ihned vybaví příroda. Nedivíme se, protože příroda nám nabízí bohatou a příjemnou scenérii, lesy, pole a především blahodárný pocit úniku od dnešního zrychleného světa. Jen si vzpomeňte, jak se cítíte po procházce lesem, zeleným parkem či dnem stráveným na zahradě? Zajisté příjemně. To by také vysvětlovalo to, proč nemocniční oddělení bývají vymalované zelenou barvou. Dokonce tato myšlenka zeleného nemocničního pokoje je podložená studií, která prokázala, že zelený pokoj společně s výhledem na zelené stromy zotavuje pacienty mnohem rychleji.

Zelenou by měl mít ve svém domově alespoň v jedné místnosti každý z nás. A to především kvůli dnešnímu chaotickému životu - zelená naše myšlenky totiž odvádí k přírodě a tím pádem na nás působí uklidňujícím dojmem. Zelená vám pomůže vytvořit uklidňující prostředí, ať se jedná o přidání několika detailů nebo vymalování zdí.

Jakým způsobem tedy přidat tuto krásnou zelenou do interiéru? To se dozvíte níže:

 1. Zkuste to s růžovou

Znáte to, protiklady se vždy přitahovaly, asi tak stejně jako jin a jang. Tudíž bude růžová a zelená vhodným kandidátem pro dobře fungující prostor. Velmi ideální je tato kombinace pro ložnice. Nemusíte malovat zeď smaragdovou barvou - bohatě postačí, když na jednu zeď, nejlépe za lůžkem natřete růžovou barvu a na postel umístíte nádherné smaragdové povlečení. Takové párování jistě stojí za vyzkoušením a investování do klidnějšího spánku. Pokud si kladete otázku, jestli vaše lůžko odpovídá barvou této kombinaci, tak zajisté ano. Růžová a zelená se řadí mezi neutrální barvy.

 2. Tmavý nábytek se smaragdovými detaily

Tmavě zelená se může stát krásnou a bohatou barvou i v těch nejmenších detailech. V obývacím pokoji vybaveným tmavým nábytkem, jako je naše kolekce Rustyk vytvoříte krásný a bohatý kontrast i s těmi nejmenšími detaily. Na pohovku zvolte nádhernou smaragdovou deku, na televizní stolek umístěte misky, květináče nebo jiné předměty.

3. Se zlatým kontrastem

Snad nic v místnosti nevytvoří lepší kontrast, nežli smaragdová a zlatá. Pokud vašemu oku nelahodí zlatá, zkuste to s mosaznou barvou v detailech jako je dekorace a smaragdovou na zeď. Tato dokonalá kombinace polahodí každé koupelně. Pomocí těchto dvou barev lze vytvořit luxusní koupelnu velmi jednoduše.

4. Smaragdová ve vstupní místnosti

Zdá se vám jako nesmysl dát do nejmenší místnosti v bytě či domě tmavou smaragdovou barvu? Ne! Zdání vás může klamat, protože s přidáním monochromatické barvy, tedy černobílé dohromady se smaragdovou, vytvoříte deh beroucí vstupní místnost. Pro optické zvětšení prostoru doporučujeme vysoké zrcadlo umístěné na podlahu.