Proto by chalupy neměly být vybaveny nepotřebným nábytkem, který u vás doma již nemá místo. Chata by měla být vždy vybavena pomocí útulné atmosféry, a také by se neměla zapomínat na určitá pravidla. Která to jsou a jaký nábytek je ten správný? Pojďme se na ně společně podívat!

V první řadě přírodní materiály

Chaty, chalupy se většinou nacházejí v krásné přírodě, proto by i jejich interiér měl být zařízený v souladu s přírodními materiály. Pak teprve bude vaše chalupa odlišná od vašeho domova, ze kterého odjíždíme, abychom si odpočinuli od každodenního shonu. Vybavení by tedy mělo zahrnovat přírodní materiály jako dřevo, kámen nebo bavlněné textilie. Barvy látek, které doplní atmosféru by měly být shodné s přírodou, to znamená, že nejvhodnější budou zelené, bílé, hnědé, žluté nebo doplňky s květinovým designem. Snažte se použít přírodní materiály i na podlaze a stropech. Vyhněte se PVC podlahám a jiným alternativám. Držte se dřevěných podlah a pokud vám to prostory dovolují, tak i stropních trámů.

Výběr lůžka a úložného prostoru nepodceňujte

I když lidé mají potřebu dávat svůj starý a zbytečný nábytek na chalupu, vždy myslete na to, že i nábytek by měl splňovat praktičnost a pohodlí. Myslete na to, že na chalupu si jedete odpočinout, nikoli si zničit záda na nějaké staré a proležené posteli.

A co tedy úložný prostor? I ten se snažte nepodceňovat. Pro týdenní pobyty můžete použít kombinované komody, které opticky nezmenšují prostor a jsou ideální pro uschování oděvů nebo jiných důležitých předmětů.

Lůžko a úložný prostor je tedy nejdůležitějším vybavením chalupy či chaty. Podle potřeb nebo finančních možností můžete doplnit i jiný nábytek, který podpoří celý vzhled nádherné chaty. Mezi další chalupářský nábytek patří vitríny, truhle, knihovny, pohovky. Vždy by měl být nábytek inspirovaný přírodou a měl by být v rustikálním stylu, který umožní celku vyjádřit svoji útulnost.

Níže jsme pro vás vybrali krásný chalupářský nábytek, jenž dodá chatě charakter a pohodlí.

Nepostradatelné lůžko a úložný prostor

Další možné vybavení pro ukotveníkrásné a útulné chalupy