Ložnice patří mezi nejintimnější prostory, kde začínáte i končíte svůj úspěšný den, proto přicházíme s nápady a věcmi, které jsou nezbytností pro vaši ložnici a to bez ohledu na to, jestliže je váš prostor malý či velký. Níže jsme pro vás vytvořili seznam základních věcí, které vnesou do vaší ložnice formu, funkci a váš spánek bude o mnoho kvalitnější.

Správné lůžko

Začínáme nejdůležitější součástí tohoto prostoru a tou je samozřejmě kvalitní lůžko. Ložnice je více než jen místo - je to prostor pro nejdůležitější činnost v našem životě a tou je spánek. Lůžko je nábytek, který k této činnosti využíváme každý den, po celé dlouhé hodiny. Jde také o místo, kde vaše tělo i mysl relaxuje a nabírá novou sílu na následující den. Dalším důležitým aspektem je design lůžka, jenž ukotví výraz celé místnosti. To jsou hlavní důvody, které musíme brát v potaz při výběru postelového rámu. Jestliže jste rozhodnutí investovat do kvalitního vybavení, které je vyrobené pomocí masivního dřeva, potom vám tedy zbývá pouze rozhodnout se v barvě, typu dřeva a stylu lůžka. Každý by měl mít v paměti, že postel je velmi důležitý kus nábytku, který je srdcem a prioritou celé místnosti. Doporučujeme vybírat z neutrálních lůžek, kvůli jejich úžasné všestrannosti.

Komody

V ložnici není potřeba velké množství nábytku, ale je potřeba mít takový úložný prostor, abyste dokázali svůj pokoj udržet stále uspořádaný. K tomuto kroku je ideální komoda, která by měla být vizuálně podobná vašemu lůžku a vašim potřebám. Každopádně je velmi důležité myslet na to, že tento druh šatníku budete využívat každý den i několikrát denně, proto je velmi podstatné, investovat do komody, která je vyrobená z velmi kvalitních materiálů a její konstrukce bude určena ke každodennímu užívání. Tuto podmínku vám nabídne pouze komoda z masivního dřeva.

Žádné koberce

Pokud je to přece jen možné, vyhněte se umístění koberců do své ložnice. Pokud však tato možnost nepřipadá v úvahu, a vy si nedokážete odpustit po ranním probuzením umístit své nohy do měkkého koberce, doporučujeme pořídit si pouze kusový koberec, který lze prát. Kusový koberec dokáže do místnosti vnést útulnost, texturu prostoru a to zejména v ložnici vybavené masivním nábytkem. Například koberce kulatého tvaru dokáží zjemnit ostré hrany nábytku, zvětšit prostor a dokonale doplní vybavení.

Osvětlení ložnice

Osvětlení by nemělo být řešeno až po vybavení celé místnosti. Světlo je totiž velmi důležitým aspektem a mělo by být plánováno již od úplného začátku. Při výběru osvětlení se ohlížejte na velikost místnosti a přirozené světlo. Poté rozhodněte, kolik umělého světla bude opravdu zapotřebí. Až se rozhodnete, nezapomínejte i na nástěnné osvětlení, které díky připevnění na zeď ušetří váš podlahový prostor. Pokud se rozhodnete pro industriální či rustikální styl ložnice, nástěnné lampy s kovovou konstrukcí dokáží vytvořit a doplnit tyto osobité styly. Někdy stačí pouze přidat krásné lampičky na noční stolky, které dokáží rozzářit a zvýraznit středobod vaší místnosti a tím je lůžko.

Rostliny

A jako poslední klíčový krok by měly být rostliny. Rostliny mají nespočet výhod. Nejenže doplní design, ale také prokazatelně posílí náladu, eliminují výskyt škodlivých toxinů v ovzduší a sníží psychické napětí. Navíc kousek zelené přírody ložnici prostě sluší. Vyzkoušejte větší květiny, například rostlinu ibišku či dračinec nebo i kapradí a mnoho jiným nádherných rostlin.