Menu
INFOLINKA: +420 466 566 960

Váš košík je prázdný.

SYSTÉM POSUVNÝCH DVEŘÍ

 
 
3

Systémy posuvných dveří - základní informace.

Když si představíme dveře, vybaví se nám tradiční jednokřídlé dveře. Není divu, vždyť to je to, co má většina z nás doma. Vyplatí se však sáhnout po řešení, které již léta využívají interiéroví designéři, kteří se potýkají například s funkčním uspořádáním malého bytu, tedy po systémech posuvných dveří. Toto řešení je efektivní, pohodlné a navíc se dá úspěšně přizpůsobit jakémukoli uspořádání a stylu interiéru. Správně zvolené posuvné dveře a správně zvolené montážní komponenty jsou klíčem ke krásnému a vizuálně jednotnému vzhledu bytu. V závislosti na tom, zda si vyberete posuvné dveře ze starého dubu, nebo například posuvné dveře z oceli, dosáhnete zcela odlišného efektu. Bez ohledu na styl místnosti je však systém posuvných dveří vhodný všude tam, kde není dostatek místa pro klasické dveře. Abyste byli plně spokojeni s vizuální stránkou uspořádání a také s funkčností takového řešení, je nutné zakoupit systém posuvných dveří vynikající kvality. Posuvné dveře by měly být vyrobeny ze dřeva nebo kovu a kolejnice pro vodítka a samotná vodítka posuvných dveří by měla být vyrobena s maximální přesností. Přesně to nabízíme - v našem sortimentu najdete posuvné dveře různých typů, které se hodí do různých interiérů. Zároveň u nás můžete zakoupit všechny potřebné komponenty pro systém posuvných dveří, abyste měli kompletní systém připravený k použití.

Systémy posuvných dveří - vyplatí se to?

Ačkoli se systém posuvných dveří jeví mnoha lidem jako nákladná investice, toto řešení má bezpochyby mnoho výhod - a to natolik, že se ekonomická výhodnost investice stává zřejmou a nezpochybnitelnou. Za prvé, posuvné dveře jsou ideální pro všechny místnosti, ve kterých si chceme zajistit soukromí, ale nemáme dostatek prostoru pro otevírání a zavírání klasických dveří. Za druhé, systémy posuvných dveří jsou skvělým nápadem, pokud nechcete prostor uzavřít, ale rádi byste jeho různé části nějakým způsobem oddělili. Příkladem takového použití systému může být přání oddělit jídelnu od kuchyňského prostoru nebo kuchyň od obývacího pokoje. Další výhodou použití posuvných dveří v domácnosti je nesporná bezpečnost použití. Pokud jsou v domě malé děti, můžeme si být jisti, že dveře nezachytí jejich prsty. Posuvné dveře také nelze zabouchnout - ideální pro místnosti s častým průvanem.

Jaký systém posuvných dveří si mám vybrat?

Vše závisí na vizuálním efektu, kterého chcete dosáhnout. Retro dřevěné posuvné dveře v tradičním provedení, jako jsou posuvné dveře 2xZ nebo posuvné dveře X, budou dobře vypadat v rustikálních a vintage úpravách. Starší dubové posuvné dveře vypadají skvěle a vypadají, jako by je skutečně ohlodal zub času, přesto jsou robustní, pevné a vydrží mnoho let. Posuvné dveře v ocelovém rámu jsou poněkud modernějším řešením, které se skvěle hodí do interiérů v loftovém stylu, do průmyslových prostor. Ocelové posuvné dveře jsou bezpochyby výrazným designovým akcentem, který nikdo nemůže ignorovat! Kromě samotných dveří je důležité vybrat správné komponenty pro systém posuvných dveří, tj. vodítka, madla nebo přídavnou lištu. Kolejnice posuvných dveří mají dekorativní i funkční funkci. Mohou mít různé tvary a barvy. Rustikální pojezd ve tvaru podkovy dodá interiéru retro nádech, zatímco pojezd ze surové oceli s výraznou patinou se bude dobře vyjímat v industriálním prostředí. Stodolové dveře jsou příslovečnou třešničkou na dortu v designu LOFT! Na druhé straně je jednoduchý a chromovaný posuvný dveřní jezdec OLD CHROME univerzálním a klasickým řešením, které se hodí do místností jakéhokoli účelu a v mnoha různých stylech. Moderní koupelna, klasická ložnice nebo snad tradiční obývací pokoj? Chromované, jednoduché designové prvky systému posuvných dveří sem dokonale zapadají.

Systém posuvných dveří - co nabízíme?

Pro vaše pohodlí nabízíme komplexní vybavení pro systémy posuvných dveří. V naší nabídce najdete také závěsnou lištu pro posuvné dveře, která se hodí ke všem matným posuvům z naší nabídky. Toto řešení umožňuje prodloužení kolejí o další 2 m, což vytváří nové designové a funkční možnosti.

Systémy posuvných dveří - do jakého interiéru patří?

Posuvné dveře jsou jedinečným řešením pro každý interiér. Skvěle se hodí k rustikálnímu stylu interiérů, ale díky bohaté nabídce je možné vybrat prvky vhodné i pro jiné úpravy. Výběrem systému posuvných dveří získáte spolehlivý a praktický způsob oddělení daného prostoru od zbytku bytu a zároveň originální dekoraci, která jedinečným způsobem doplní jeho uspořádání.