Svět designu interiéru neustále roste a vyvíjí se. A samozřejmě i nový rok 2020 nám přinese určité změny v této oblasti. Jaké to budou? Úhledně jsme pro vás připravili tři nejdůležitější části domu, které změní svůj interiérový design v následujícím roce. Jak začlenit moderní trendy nejen pro rok 2020?

Obývací pokoj v roce 2020

Jako první se podíváme na místnost, která je všemi členy domácnosti považována za velmi důležitou. Nejprve se tedy budeme věnovat nábytku a designu v obývacím pokoji, který bude trendy v roce 2020:

Biophilia - spojení s přírodou

S biophilií se v novém roce budeme více a více setkávat a to zejména v interiéru. Již od 70. let se pokojové rostliny využívají k oživení interiéru a nejen to. Pokojové rostliny přispívají k celkové estetice místnosti, a také přispívají kvalitě ovzduší - odstraňují toxiny obsažené ve vzduchu, pyly, bakterie a také plísně. Nejúčinnější a nejefektivnější zůstanou rostliny rýmovníku, kapradí, eukalyptu, aloe vera a kaktusy. 

• Barva pro obývací pokoj

Biofilie bude v následujícím roce doplněna a podpořena svěží mátovou barvou, kterou budeme vídat nejčastěji na zdech a jako dekorace či různé textilie. Mátová je barva, která díky svojí lehkosti dokáže do interiéru vnést pocit svěžesti a dokáže harmonicky propojit vědu a moderní technologie s přírodou. Vyzkoušejte tmavý nábytek s mátovou zdí a textilií na pohovce také v barvě máty. Ať už si vyberete barvu Neo Mint nebo světlejší, můžete si být jisti, že budete mít ve své domácnosti barvu roku 2020.    

Trvanlivý nábytek

Stejně jako v módním průmyslu zákazníci stále častěji vyhledávají kvalitní materiály, design a nadčasovost s dlouhotrvající životností. Pokud jde o výběr nábytku pro nastávající rok, určitě volte nábytek, který vydrží mnoho let a nákup se tak stane výhodnou investicí. Lehká udržitelnost bude pro nový rok velmi zásadní - jeden z klíčových trendů pro nábytek do domácnosti. Takže, zapomeňte na nákup plastového nábytku či takového, který vám vydrží pár let. Nyní se budeme ohlížet po nábytku s vyšší trvanlivostí a tím je jak jinak, než nábytek z masivního dřeva. Nábytek má sice vyšší cenu, ale také má nespočet výhod. Od ekologie, zdraví až po krásný a nadčasový design. 

Jaké trendy zůstávají?

Milovníci se mohou těšit z šedé barvy. Ta pro následující rok bude stále v kurzu. Dále zůstanou ekologické produkty - proutěné koše, dřevo, ratan a sklo. Co se týče stylu interiéru, zůstane moderní minimalismus, ale minimalismus s bohatými věcmi. Což znamená, že místo transparentního nábytku použijete dřevěný nábytek. To ale není vše, interiér by měl být bezstarostný a měl by inspirovat klidem. Také bude velmi důležité odstranit přebytečný nepořádek.

Ložnice a jejich trendy v roce 2020

Pokud jde o místo, kde nabíráme sílu a regenerujeme tělo, mluvíme o ložnici. Svatyni, kam utíkáme od každodenního šílenství, takže tato místnost by rozhodně neměla být ošizená. Jaké budou trendy ložnice v novém roce?

• Noční stolky

Začneme tedy nočními stolky, které jednoznačně a neodmyslitelně patří do ložnice. Pryč jsou trendy, kdy noční stolek vlastně ani nebyl potřeba, nebo byl preferován jen velmi malý rozměr odkládacího stolku. Pro nový rok bude platit přesný opak. Stolky budou větších rozměrů a budou mít možnost úložného prostoru. Což dává smysl, protože větší úložiště je vždy lepší.  

• Barva ložnice

Oproti obývacím pokojům, bude barva pro ložnici značně výraznější. Horkým trendem pro rok 2020 bude ložnice v barvě smaragdové, šedé a jiné tmavé barvě. Ovšem nezapomínejte, že byste neměli malovat všechny stěny na tmavo. Bohatě postačí jedna tmavá zeď a to nejlépe za lůžkem. Pokud se rozhodnete pro tmavou barvu na všech zdech, vaše rozhodnutí by mohlo ovlivňovat v nemalé míře vaši náladu. Po probuzení by měl váš pohled směřovat na světlou zeď.

Trendy v jídelně

Co k tomuto místu dodat? Snad jen to, že jídelna je nejdůležitější prostor v domě, kde je stravování stejně důležité, jako rodina a přátelství. Jaké trendy ovlivní vaši jídelnu v novém roce?

• Hra s židlemi

Nebuďte fádní, vzbuďte v sobě kreativního ducha. Rok 2020 bude pro kreativitu jako určený. Jestliže máte to štěstí a máte samostatnou jídelnu, využijte toho. Napadlo vás někdy umístit do jídelny více druhů židlí? Že ne? Nyní máte tuto možnost vyzkoušet. Nejlepší způsob, jak dosáhnout nápaditého vzhledu, bude přidání rozdílného vzhledu židle, rozdílná barevnost, styl - jen se vždy musíte ujistit, že židle budou mít stejnou výšku. Další moderní možností pro nový rok bude lavice se židlemi u jídelního stolu. Výběr ovšem záleží jen na vašich představách.

• Barva jídelny

Jídelna má vždy čtyři možné stěny k vymalování, ale věděli jste, že je i pátá zeď, která se bude v novém roce nabízet k vymalování? Ano, máte pravdu, je to strop - důležitá součást jídelny, která by se nyní neměla nechat bez povšimnutí. V hlavní roli nebudou světlé barvy, ale ty tmavé a opravdu výrazné. Opět smaragdová dostala vůdčí roli a bude ideální pro strop vaší jídelny. Pokud máte malou jídelnu, zkuste dřevo nebo tapety. Všechny tyto tři způsoby budou pro jídelnu v roce 2020 trendy.

• Zapomenuté příborníky

Příborníky neboli kredence v moderních interiérech vídány nejsou, nebo jen zřídka. Pokud jste milovníkem tohoto krásného kusu nábytku, nyní máte otevřené možnosti a můžete si zvolit jaký chcete. Bude vaše jídelna rustikální? Moderní? To už záleží na vašich představách a oblíbeném stylu. Vaše jídelna bude vypadat nádherně s ekologickým a trvanlivým nábytkem.