Vánoce jsou za dveřmi a právě teď je ta správná chvíle, abyste svůj domov připravili na sváteční atmosféru. Vánoční svátky jsou bezesporu těmi nekrásnějšími v roce a rozhodně neplatí, že by se jich nemohly dočkat pouze děti – i mnozí dospělí netrpělivě očekávají ten nejkouzelnější den v roce. Jestliže i vy Vánoce milujete, pak je dnešní článek určený právě vám. Máme pro vás několik tipů, jak si vánoční svátky pustit domů o něco dříve!

Tip první: vánočně vyzdobená okna

Také máte rádi, když při procházce vánočními ulicemi tak trochu drze nahlížíte do oken jiných lidí a prohlížíte si jejich svátečně vyzdobená okna? Zdobení oken u nás (a samozřejmě nejen u nás) patří mezi nejčastější zvyky a byla by škoda, pokud by i vaše okna nezdobily papírové dekorace, světelné řetězy nebo třeba truhlíky posázené jehličím a baňkami.

Tip druhý: když to doma svátečně voní

Vánoce jsou svátky plné kouzel a samozřejmě také vůní. Jen si představte, jak se vaší domácností line vůně čerstvě upečeného cukroví. Vánoční vůně proto nesmí chybět, ať už to u vás doma bude vonět po perníčkách, lineckém cukroví, nebo si doma zapálíte vonný vosk vonící po skořici nebo výrazném koření.

Tip třetí: bytové dekorace

Líbí se vám americké filmy, ve kterých je vždycky krásně vidět, jak si Američané svátky užívají? U nich doma se to doslova hemží dekoracemi – mají je pověšené na krbových římsách, zdobí s nimi schodiště, nezapomínají na věnce, svíčky, vánoční postavičky, hvězdičky nebo neodmyslitelné Santa Clause, kteří se třeba spouští ze střechy.

Tip čtvrtý: adventní věnec

Jestli na Vánoce něco nesmí chybět, pak je to adventní věnec. Zvykem je zapalovat jednu svíčku každou neděli měsíc před Štědrým dnem. Koho nebaví klasika v podobě kulatého věnce, ten může vsadit na kteroukoli jinou podobu – na internetu je inspirace kopec. Určitě mezi nimi najdete ten pravý, s jeho výrobou ale neotálejte, vždyť první svíčka už měla dávno hořet!

Tip pátý: zapojte děti

Pokud máte děti, zapojte do výzdoby vašeho domova i je. Nejen dětský pokojíček se v tomto nádherném čase může proměnit v pohádkové místo. S dětmi lze vyrábět například zvířátka z kaštanů, můžete s nimi vyrobit přírodní dekorace v podobě větviček ve váze omotaných girlandou, využijte jejich dětské tvořivosti a zútulněte si to doma vánočně a po svém.