Menu
INFOLINKA: +420 466 566 960

Váš košík je prázdný.

BLOG - Seart.cz - Tipy a rady


JAK RYCHLE ODSTRANIT SKVRNY Z DŘEVĚNÉ DESKY?

Dřevěné pracovní desky vnášejí do interiéru jedinečnou hřejivou atmosféru. Jsou však velmi náročné. Aby si zachovaly svůj krásný vzhled po dlouhou dobu, potřebují pravidelné čištění, péči a údržbu. Musíte také vědět, jak správně čistit dřevěné desky, abyste je nepoškodili.

Čti více

JAK SE ZBAVIT ŽVÝKAČKY Z DŘEVĚNÉ PODLAHY NEBO DŘEVĚNÉHO NÁBYTKU?

Žvýkačka je produkt, který je obtížné odstranit z mnoha látek a materiálů, zejména z dřevěného nábytku. Zejména v domácnostech, kde žijí malé děti, se ráda lepí na oblečení a vlasy. Stejně často je to překvapení pod deskou stolu, která se zdá být pro nejmenší jako nejlepší místo pro odkládání použité žvýkačky. Pokud tam nezůstane, může dojít k ušlapání a přilepení na parkety. Pokud máme co do činění s prvky z přírodního dřeva, stojí za zvážení, jak odstranit gumu z jejich povrchu.

Čti více

OLEJOVÁNÍ DŘEVĚNÉHO NÁBYTKU KROK ZA KROKEM - PRŮVODCE 2023

Olejování je jednou z nejpřirozenějších, nejúčinnějších a nejprospěšnějších metod impregnace nábytku. Není divu, že se - s celou řadou výhod - vrátila do přízně. Jak ale olejovat nábytek a dělat to správně? Zde je náš krátký průvodce krok za krokem!

Čti více

NÁLEPKY NA DŘEVĚNÉM NÁBYTKU – Jak je odstranit aniž by se poškodilo dřevo?

Hrdinové dětských pohádek často zabírají většinu plochy dětského pokoje a nejen ji. Postavičky natištěné na samolepkách lze umístit do sešitů, na školní předměty a často i na nábytek. Dokud dobře vypadají a jsou pro děti zajímavé, je vše v pořádku. Problém nastává, když při nošení a vyblednutí spadnou ze svého výsadního postavení. Jak je odstranit bez poškození dřeva, ze kterého je nábytek vyroben? Níže je několik způsobů.

Čti více

RENOVACE DŘEVĚNÉHO NÁBYTKU - JAK OŽIVIT STARÝ NÁBYTEK?

Nikdo nepochybuje o kráse a trvanlivosti dřevěného nábytku. Nábytek vyrobený z masivního dřeva je považován za luxusní. Co se týče vzhledu, hned na první pohled je patrné jeho výhoda oproti nábytku vyrobenému z levnějších materiálů, jako jsou dřevotřískové desky nebo lamino.

Čti více

JÍDELNA V LOFTOVÉM STYLU - DESIGNOVÉ TIPY A INSPIRACE

Když se řekne jídelna, většinou si představíme útulný a prostorný interiér ideální pro rodinná a společenská setkání. Pokud jste však milovníky loftového stylu, který je založen na moderním, lehce strohém a úsporném designu, a zároveň oceňujete neokoukané kombinace nábytku a materiálů, můžete jej úspěšně využít i ve vaší jídelně bez ohledu na její velikost, jelikož loftový styl dokáže ohromit i v prostorově menší jídelně a tu příjemně zútulnit. Stačí vám k tomu světlá, neutrální barevnost, originální loftový nábytek a neobvyklé dekorace, díky nimž snadno vytvoříte hřejivou, a přitom osobitou loftovou jídelnu.

Čti více

LOŽNICE V LOFTOVÉM STYLU - DESIGNOVÉ TIPY A INSPIRACE

Ložnice je jednou z nejdůležitějších místností v celé domácnosti: je to místo, kde spíme, odpočíváme a nabíráme energii na další den. Kromě její utilitární funkce je třeba dbát na to, aby byla estetickým prostorem, který odráží váš charakter a vkus. Loftová ložnice pro vás bude ideálním konceptem, pokud oceňujete moderní a minimalistický, alepřesto elegantní interiér. Najdete v něm překvapivé kombinace různých materiálů, neutrálních barev a jedinečného loftového nábytku jednoduchých tvarů a skvělé funkčnosti, jako je pohodlná loftová postel a loftové noční stolky i prostorné loftové skříně, které spolu se stylovými doplňky vytvoří vaše intimní útočiště.

Čti více

BOHO STYL V INTERIÉRU - VŠE, CO O NĚM POTŘEBUJETE VĚDĚT

Boho styl v interiéru je spojován s přirozeností, útulností, lehkostí a s touhou vrátit se ke kořenům. Za svůj původ vděčí francouzskému bohémskému hnutí 19. století a hnutí hippies v 70. letech 20. století, které si cenilo svobody a snažilo se porušovat zavedené konvence. V současné době je tento styl velmi oblíbený, protože stále častěji hledáme originální a zároveň funkční řešení vybavení domácnosti, které nám umožní relaxovat a odpočinout si od maximalistických interiérů. Takové vybavení domácnosti vytváří především nábytek ve stylu boho, který je vyroben z přírodního dřeva s masivním korpusem, kdy je nábytek dokončen s maximální pečlivostí a jeho přírodní  hnědé odstíny odkazují na barvy země a lesů, díky čemuž do interiérů vnášejí prvek útulnosti. Takový boho nábytek v kombinaci s bílou, béžovou, žlutou, zelenou, šedou a černou barvou a stylovými doplňky vytváří interiéry, které jsou radostné a plné nenápadné elegance.

Čti více

JAKOU PRACOVNÍ DESKU VYBRAT DO KUCHYNĚ?

Ať už máte samostatnou kuchyň nebo obývací pokoj s kuchyňským koutem, chcete, aby tento prostor byl vysoce funkční a estetický. Kuchyňská pracovní deska je jednou z nejdůležitějších povrchových úprav v kuchyni - je to místo, kde připravujete jídlo, a proto je denně vystavena vlhkosti, poškrábání, nárazům a teplu. Materiál, ze kterého je vyrobena, by proto měl být odolný vůči všem škodlivým faktorům, aby vám poskytoval komfort při každodenním používání. Na trhu můžete najít různé typy kuchyňských pracovních desek: dřevěné pracovní desky, laminované pracovní desky, pracovní desky z přírodního a umělého kamene a ocelové pracovní desky, přičemž každá z nich má své výhody a nevýhody. V tomto článku vám poradíme, jakou pracovní desku zvolit pro vaši kuchyň, a zda je dřevěná pracovní deska dobrým nápadem pro dokončení vaší kuchyně

Čti více

Obývací pokoj v podkroví - inspirace

Pokud si ceníme minimalistických, moderních a originálních interiérů se zajímavými kombinacemi přírodního dřeva, skla, kovu, betonu a cihel, loftový styl nás jistě osloví. Přestože je spojena s prostornými postindustriálními interiéry s vysokými stropy, nic nebrání jejímu zavedení v bytě v paneláku nebo v činžovním domě. Stačí jen vybrat ty správné barvy, loftový nábytek a dekorace, abyste i do toho nejmenšího prostoru vnesli atmosféru amerického industrialismu z 50. a 60. let v jemnější, elegantní a hřejivé verzi. Jak zařídit podkrovní obývací pokoj?

Čti více