Menu
INFOLINKA: +420 466 566 960

Váš košík je prázdný.

BLOG - Seart.cz - Tipy a rady


JAKÝ VYBRAT NÁBYTEK K ŠEDÉ PODLAZE?

S příchodem nábytku ve skandinávském stylu se do našich domovů dostala šedá barva, která nabízí mnoho odstínů - od světlých, jemných popelavých až po intenzivní, téměř černou kamennou šeď. Šedá barva se objevuje nejen na zdech a nábytku, ale také na podlaze. Nutno přiznat, že na této barvě je něco, co nutí lidi zvolit si ji ve vlastním bytě. Problém však může nastat, když si chcete vybrat nábytek, který bude ladit právě k šedé podlaze. Čím byste se měli při výběru řídit? Seznamte se s našimi inspiracemi.

Čti více

JAK USPOŘÁDAT NÁBYTEK V OBÝVACÍM POKOJI

Aby obývací pokoj plnil svoji funkci, nabízíme vám základní pravidla, která vám pomohou vytvořit útulný a přirozený prostor, jenž nás povzbudí k relaxaci a odpočinku. Bohužel místnost, kterou používáme jako obývací pokoj, často vytváří mnoho potíží se správným uspořádáním interiéru. Jedním z nejdůležitějších pravidel je uvědomit si, s jak velkým prostorem budeme pracovat, jaký tvar má místnost a kde jsou umístěny okna a dveře. Aby jsme se vyhnuli chaosu, pocitu přeplněnosti místnosti či naopak prázdným dojmem, je důležité vytvořit si zóny. Co to znamená? Vytvoříte si několik oblastí, ve kterých se budete v pokoji dobře orientovat. Při současném velkém výběru nábytku a dekorací můžeme velice dobře, pohodlně a stylově zařídit jakoukoli místnost. V našem článku si řekneme, jak uspořádat nábytek ve vašem obývacím pokoji, abyste získali krásný, funkční a pohodlný prostor.

Čti více

JAKÉ JSOU DRUHY SYSTÉMŮ POSUVNÝCH DVEŘÍ?

Kdo se někdy setkal s mechanismem tzv. tichého dovírání, který je velmi často používán u nábytkových zásuvek, určitě nám dá za pravdu, jak praktické a pohodlné toto řešení je. Tento systém dovírání zpomaluje pohyb zásuvky v konečné fázi zavírání a zabraňuje tvrdému nárazu. Zvyšuje tak provozní bezpečností zásuvek, dlouhou životnost a zajišťuje plynulé dojetí bez hlučného dorazu.

Čti více

JAK USPOŘÁDAT NÁBYTEK V LOŽNICI

Ložnice je místnost, kde budete trávit čas odpočinkem a je třeba pečlivě zvážit její uspořádání. Měl by to být prostor pro relaxaci, je tedy potřeba zajistit komfort užívání a zároveň potěšit oko pečlivým uspořádáním. Jelikož  ložnici obvykle zařizujeme v  nejmenší místnosti v domě, je trochu obtížné správně uspořádat veškerý nábytek. Přesto by měla ložnice vyzařovat vzdušnost a lehkost. Přinášíme vám pár rad na uspořádání nábytku v ložnici tak, abyste mohli pohodlně využívat šatní skříň, komodu, postel a noční stolek

Čti více

Jak pečovat o mosazné kování?

Mosaz je materiál, se kterým se v domácnosti poměrně běžně setkává každý z nás. Tato slitina mědi a zinku se nachází v koupelnových doplňcích, elektro doplňcích a dokonce i jako součást šperků. V současné době se tak mosaz dostává opět do popředí a to díky oblibě retro stylu. Nabízí se tedy otázka, jak se starat o mosazné kování a co udělat pro to, aby zůstalo dlouhou dobu ve skvělém stavu?

Čti více

Jak svépomocí vyměnit nábytkové úchytky za nové?

Přeměna kusu nábytku svépomocí vám pomůže ušetřit spoustu peněz a navíc můžete svůj čas trávit kreativním způsobem. Výměna nábytkových úchytek není příliš těžká a nezabere vám mnoho času.

Čti více

Olejování dřeva a vše co potřebujete znát

Řadu let se věřilo, že nejlepší způsob ochrany dřeva a dřevěných povrchů je lakování. Protože však lidé, žijící ve světě neustálého technologického rozvoje, stále více toužili po kontaktu s přírodou, začali tak hledat ekologičtější řešení. Najednou se tak opomíjené olejování, které přináší celou řadu výhod, vrací zpět do jejich přízně. Jaký je způsob olejování dřeva, vyplatí se ho používat a jaké jsou jeho účinky? 

Čti více

LZE POSUVNÝ SYSTÉM MONTOVAT NA OMÍTKOVOU ZEĎ?

V mnoha moderních domech a bytech najdeme příčky ze sádrokartonu. Toto řešení je relativně levné, jednoduché a pohodlné na realizaci, protože pokud při rekonstrukci upravíme dispoziční řešení bytu, zabere stavba tohoto typu stěn mnohem kratší dobu než stavba klasické cihlové zdi. Problém nastává, když při zařizování interiéru sníme o módním a funkčním řešení, jako jsou posuvné dveře. Lze takový systém namontovat na sádrokartonovou stěnu?

Čti více

MONTÁŽ POSUVNÝCH DVEŘÍ - NA CO SI DÁT POZOR?

Posuvné dveře jsou velmi oblíbené a stále více jsme ochotni nahradit tradiční model křídlových dveří posuvnými dveřmi, které jsou považovány za stylovější. Posuvná varianta slouží nejen jako dveře, ale také zdobí interiér. Možnost výběru vzoru dveří usnadňuje výběr modelu, který se hodí k designu prostoru. Kromě touhy mít krásné dveře, které od sebe oddělí jednotlivé prostory, je však také nesmírně důležité připravit interiér na jejich instalaci. Přečtěte si seznam nejdůležitějších problémů nebo nás jednoduše požádejte o radu.

Čti více

JAK RYCHLE ODSTRANIT SKVRNY Z DŘEVĚNÉ DESKY?

Dřevěné pracovní desky vnášejí do interiéru jedinečnou hřejivou atmosféru. Jsou však velmi náročné. Aby si zachovaly svůj krásný vzhled po dlouhou dobu, potřebují pravidelné čištění, péči a údržbu. Musíte také vědět, jak správně čistit dřevěné desky, abyste je nepoškodili.

Čti více