Menu
INFOLINKA: +420 466 566 960

Váš košík je prázdný.

BLOG - Seart.cz - Tipy a rady


Tyrkysová barva v interiéru

Tyrkysová barva neboli jeden z odstínů modré barvy je v dnešních interiérech stále oblíbenější. Tato jedinečná barva má mnoho pozitivních vlastností, díky kterým je vynikající volbou pro různé místnosti. Například tyrkysová barva stěn dodává prostornost a svěžest a zároveň vnáší do interiéru pozitivní energii.

Jedinečné atmosféry tyrkysu snadno dosáhnete vymalováním stěn v tomto odstínu nebo přidáním tyrkysového nábytku a doplňků. Tato barva se dobře hodí k ostatním odstínům modré a přírodnímu dřevu a vytváří harmonickou kompozici. Ve skandinávském stylu může být tyrkysová dokonalá v kombinaci s bílou, která dodává interiéru svěžest a lehkost.

 

Čti více

POSUVNÉ DVEŘE - VÝHODY A NEVÝHODY

Posuvné dveře jsou oblíbeným řešením v mnoha domech a bytech. Mají mnoho výhod, ale také některé nevýhody, které stojí za to zvážit před nákupem. V tomto článku probereme různé typy posuvných dveří a jejich hlavní vlastnosti.

Posuvné dveře nabízejí řešení šetřící místo, ideálně se hodí do místností s omezeným prostorem. Snadno se používají a umožňují plynulý pohyb bez nutnosti otevírání tradičních dveří. Kromě toho mohou posuvné dveře vnést do interiéru moderní design a dodat místnosti elegantní vzhled.

 

Čti více

Světle zelená barva celadon v interiéru

Barva akvamarín, světlý odstín zelené, si v posledních letech získala obrovskou oblibu jako mimořádně módní barva pro interiérový design. V tomto článku vám ukážeme různé způsoby, jak využít tento okouzlující odstín zelené v různých místnostech. Dozvíte se, s jakými barvami celadon kombinovat, aby vznikla harmonická kompozice a jak jej uvést do vašeho domova.

Celadon dokonale ladí s ostatními pastelovými odstíny zelené a odstíny béžové a šedé. Může být skvělým doplňkem k retro, skandinávskému nebo rustikálnímu stylu. Jak na stěnách, v nábytku i doplňcích dodává celadonová barva interiéru svěžest a navozuje příjemnou atmosféru. Je také univerzální barvou relaxace a klidu.

Dále si v článku ukážeme konkrétní inspiraci a praktické rady, jak zařídit obývací pokoj, kuchyň a ložnici v nádechu celadonového odstínu. Zjistíte také, proč se ji vyplatí kombinovat s bílou nebo šedou a jak docílit dokonalých barevných kombinací s ostatními barvami.

 

Čti více

Béžová barva v interiéru a jak ji použít?

Béžová barva dokonale inspiruje klidem, elegancí a harmonií. Je také vynikající alternativou k bílé a šedé barvě použité v interiérovém designu. Odstíny béžové se mohou lišit, od světlé až po tmavou, což nám dává široký výběr, který tam můžeme volit podle našich preferencí. Tato univerzální barva se hodí nejen k univerzálním, decentním barvám, ale také k výrazným kontrastům. Navíc vnáší do interiéru útulnou a relaxační atmosféru.

Čti více

Stolové podnože vs. nohy

Nábytkové nohy a rámy pod stoly jsou jednoznačně nezbytným doplňkem skříní, komod,  lavic nebo stolů. Při výběru správných podnoží dbejte na jejich nosnost, výšku, ale také design, který by se nejvíce hodil do vašeho interiéru. Dobře zvolené podnože krásně dokreslí jedinečný design. Nakombinujte si tak nohy stolu nebo podnož s vámi vybranou stolovou deskou a vytvořte si jedinečný kus nábytku přesně podle vašich představ.

Čti více

Desky z masivu

Desky vyrobené z masivu jsou velice populární. Tento přírodní materiál je perfektně stabilní, pevný, odolný a především zajišťuje dlouhou životnost. Navíc nabízí nádhernou originální kresbu dřeva v přírodních odstínech a bude perfektní volbou nejen do kuchyně a jídelny, ale také do obývacího pokoje nebo třeba do koupelny. Tento krásný materiál tak dokonale zútulní vaši domácnost.

Čti více

Jak vybrat vedení posuvných dveří

Posuvné dveře jsou v našich domovech stále oblíbenější, a není se čemu divit, protože toto řešení má mnoho výhod. Systémy posuvných dveří především šetří spoustu místa, takže jsou vhodné i do těch nejmenších místností, kde má každý metr volného prostoru cenu zlata. Díky křídlu, které se posouvá po stěně, k nim můžeme umístit nábytek a na rozdíl od tradičních dveří se nemusíme bát, že by do nich narazily. Systémy posuvných dveří navíc umožňují otevřít prostor a v případě potřeby jej opticky zvětšit a v případě potřeby uzavřít, díky čemuž jsou vhodné například do kuchyně spojené s obývacím pokojem nebo do ložnice. Posuvné dveře jsou navíc tiché, pohodlné na používání, nereagují na průvan a nenesou riziko přiskřípnutí prstů, takže jsou ideální pro domácnosti s malými dětmi i pro starší generaci. Systémy posuvných dveří navíc vždy vypadají mimořádně originálně a v závislosti na tom, zda jsou vyrobeny ze dřeva, kovu nebo skla, se hodí do každého stylu interiéru. Pokud jste si vybrali dokonalé posuvné dveře, je čas přemýšlet o tom, jaké vedení posuvných dveří pro ně bude nejlepší.

Čti více

Rošty pod matrace - výhody, funkce a typy

Při výběru nábytku do ložnice se zaměřujeme především na vzhled postele. Hledáme takovou, která nám bude vyhovovat velikostí a stylem. Stále častěji se rozhodujeme pro dřevěné postele, protože si uvědomujeme, že právě dřevěný nábytek nám může zaručit zdravý a efektivní odpočinek. Bohužel jen málokdo věnuje pozornost výběru správné matrace do postele a jen hrstka přemýšlí o výběru roštu. A to je obrovská chyba, protože právě typ matrace a rošt určují, zda se nám bude pohodlně spát.

Čti více

Jaké kování potřebujeme pro okenice?

Až donedávna byly okenice spojovány s dávnou minulostí. Objevovaly se v bývalých šlechtických sídlech a venkovských statcích. Později byly na dlouhá léta zapomenuty, protože byly nahrazeny moderními žaluziemi a roletami. Dnes se tradiční dřevěné okenice vracejí zpět do přízně. Navíc již dávno opustily venkov a objevují se také ve velkých městech a v oknech moderních budov. Proč se vyplatí instalovat okenice? Jaké kování potřebujeme, aby byly okenice kompletní a plně funkční? Rádi vám poradíme s výběrem.

Čti více

Jaký nábytek vybrat k bílým stěnám?

Díky bílé barvě stěn je místnost krásně světlá, prostorná, čistá a působí elegantním dojmem. V dnešní době jsou k dispozici různé odstíny bílé barvy. Bílé stěny jsou krásným pozadím, které se hodí k jakémukoliv nábytku v nejrůznějších stylech. Dokonale je doplní nábytek a bytové dekory v různých barevných variantách. V tomto článku představíme návrhy na uspořádání krásného dřevěného nábytku na bílém pozadí.

Čti více