Holandský interiér

Holandský interiér je dokonalou rovnováhou mezi funkčností a přírodní estetikou. Vybavit interiér v tomhle stylu nebude nic složitého, v podstatě se nemůže stát, že uděláte nějakou interiérovou chybu. Holandský styl je přítelem každého bydlení, avšak největší parádu vytvoří v panelákovém bytě, kdy je opravdu potřeba navodit příjemnou a vzdušnou atmosféru. Kdo tento styl může ocenit? Snad úplně každý z nás a ti, kteří se zajímají o ekologii. Bydlete pohodlně, krásně a s dokonalým pocitem, že jste šetrní k životnímu prostředí. S těmito pěti jednoduchými kroky bude pro vás holandský všestranný styl lehce dosažitelný.

Jdeme na to!

• Přirozené světlo. V každém interiéru je velmi důležité světlo. Obzvláště u skandinávského designu, který úzce souvisí s přírodním materiálem.

• Prostor pro rodinu. Jestliže vám to vaše obydlí dovolí, zvýrazněte především jídelní prostory. Každý dům potřebuje prostor pro komunikaci s rodinou a přáteli. A právě tento styl je jako dělaný na intimní komunikaci u velkého stolu.

• Tlumené a zemité základní barvy. Neutrální a klidné barvy jsou klíčem pro holandský styl. Tento styl, jak už bylo výše řečeno, má za úkol navodit příjemnou a vzdušnou atmosféru. Což znamená, že béžové, bílé a světle hnědé barvy budou pro tento interiér nejideálnější. Navíc, tyto tlumené odstíny mohou dodat vašemu interiéru iluzi většího prostoru a zajistí dokonalé pozadí pro dřevěný nábytek.

• Méně je mnohdy více. Při zdobení dekoracemi například obývacího pokoje v holandském stylu, dbejte na to, abyste našli správnou rovnováhu. Doplňky jsou nádherné, ještě k tomu, když přidáte nějaké vzpomínkové předměty z vašich cest, ale pokud jich je přespříliš v jednom prostoru nebo i celém interiéru, nejenže ztratí svou hodnotu a krásu, ale také budou dekorace působit opačným dojmem. Způsobí tedy spíše nepořádek.

• Nábytek s duší. Dřevo je hlavním kritériem pro vybavení tohoto stylu. Dřevo se objevuje jak na podlaze, tak i na nábytku. V holandském interiéru vyhrává tmavá povrchová úprava dřeva a patří sem robustní kusy nábytku jako jsou knihovny, příborníky, stoly, židle a jiné. Níže pro vás máme inspiraci nábytku, se kterým lze vytvořit okouzlující holandský styl plný harmonie a přírodních materiálů.

Pro jídelnu, která je v holandském interiéru nepostradatelná

Obývací pokoj