Industriální styl interiéru byl poprvé viděn na počátku 70. let, kdy se převážně staré továrny a sklady uzavíraly a lidé se jej snažili přeměnit na obytné prostory. Ti, kteří se přestěhovali do těchto prostorů, se rozhodli z úcty k majetku nezakrývat jeho původní stěny, na kterých byly viditelné pouze obnažené cihle. Namísto snahy skrýt veškerý stavební materiál, pracovali na tom, aby své byty upravovali kolem a tyto prvky nechali nedotčené. Nyní se vám může industriální styl jevit jako bydlení uprostřed staveniště, ale myslíme, že s přidáním určitých prvků se váš názor změní.

Odkryté cihle jsou důležitou součástí

Jak je již známo - industriální interiér je svým způsobem nedokončený interiérový styl. Proto byste měli nechat odhalenou alespoň jednu cihlovou zeď. Díky tomuto kroku bude mít požadovaný styl mnohem více textury a charakteru. Neexistuje žádná pořádná alternativa krásných hliněných cihel, které zvýrazní historii domu. Pokud ale nemáte to stěští a nemůžete ponechat jednu zeď s viditelnými cihlami, doporučujeme interiérové cihlové obklady, které také budou vypadat úžasně a přidají atmosféru industriálního stylu.

Cihle

Kov a dřevo! Dokonalá kombinace

V počátcích tohoto stylu, nebylo možné si vybírat z velkého množství stavebních materiálů. Skromná povaha stylu určuje nepřítomnost spousty dekorací a zbytečných ozdob, tudíž lehké a neutrální dřevo s kovem bude perfektním základem pro industriální styl. Kombinace zrnitého dřeva ve své barevné přírodní kráse a hladkého, tmavého kovu, budou dokonalým pomocníkem určující pravý industriální styl. Jestliže prahnete po větším ukotvení stylu, doporučujeme přidat dávku betonu.

Naše kolekce Industrial vyrobená z kvalitního, masivního smrkového dřeva s podmětem rustiku a černými ocelovými rámy dodává každému kusu nábytku moderní, městský vzhled. Celá kolekce je ošetřena přírodním olejem v barvě medu, který zvýrazní nádhernou přírodní strukturu a jedinečné nedokonalosti dřeva. Tato velmi atraktivně promyšlená kolekce nábytku je speciálně vytvořená pro obývací pokoje, ložnice a jídelnu, která dokonale kombinuje industriální styl.

industrial

I dekorace v tomto stylu budou důležité

Stejně jako u každého interiéru, jsou i v industriálním interiéru důležité dekorace. Snažte se prostor nezahltit drobnostmi, ale vybírejte takové, které mají stejnou funkci jako styl. Vintage hodiny v kovovém rámu, světlo s kovovým stínidlem až po posuvné dřevěné dveře v kovovém rámu.

Dalším možným způsobem, jak do industriálního interiéru zařadit nějakou dekoraci, je přidání vintage obrazů, opět s tmavými rámečky a kusové koberce pod stoly v tmavé barvě. Tento levný způsob dokonale zvýrazní industriální styl v obývacím pokoji či ložnici.

industrial bedroom