V tomhle článku se dozvíte, čím častokrát lidé zhoršují své ovzduší a co proti tomu udělat.

Fakta špatného ovzduší v interiéru

Tato fakta děsí mnohé z nás. Především lidi trpící astmatem, kteří potřebují čisté ovzduší. Jestliže máte domácnost vybavenou s pomocí nábytku z lepenky, je nejvyšší čas poskytnout vašemu zdraví i interiéru radikální změny. Moderní domácnosti jsou velmi často pohlcené těkavými organickými sloučeninami - odpadní plyny z různých položek nacházející se v našem interiéru. Které to tedy jsou? Níže jsme vám napsali některé z nich:

  • Sprchové závěsy, žaluzie a dokonce i dětské hračky obsahující Ftaláty.

  • Čisticí prostředky a osvěžovače vzduchu.

  • Protihořlavé ochrany, které byly přidány do koberců.

  • Formaldehyd obsažený v dřevotřískovém nábytku.

Formaldehyd v lisovaném dřevě

V dnešní době je nábytek vyráběn běžně z dřevotřískového dřeva. Jde totiž o levnější a lépe dostupný materiál. Pro výrobu tohoto nábytku se používají lepidla, které v sobě ukrývají formaldehyd.

Formaldehyd je bezbarvý plyn, který je součástí lepidel z nichž se vyrábí dřevotřískové desky pro zhotovení nábytku. Působení formaldehydu z krátkodobého hlediska způsobuje podráždění a pálení očí, nosu a krku. Z dlouhodobého hlediska je to však horší. Dlouhodobé vdechování tohoto plynu je spojené s rakovinou krku a nosu, jde totiž o lidský karcinogen.

Použití formaldehydu je bohužel velmi rozšířené při výrobě lepidel nejen pro použití s dřevotřískou, ale i se skelnou vatou, papírem a dalšími. Dále se využívá jako konzervant pro dezinfekční prostředky. Proto je velmi důležité, minimalizovat každodenní vdechování formaldehydu.

Bezpečný Eco nábytek

S výše uvedenými fakty bychom měli brát v potaz výběr nábytku, který kupujeme. Zejména pro ložnice naše i našich dětí. Na Seart.cz najdete nábytek nezávadný vašemu zdraví i životnímu prostředí. Uvědomujeme si nebezpečí karcinogenních látek obsažených v lepidlech, a proto děláme vše, co je v našich silách, abychom vyrobili bezpečný nábytek ze dřeva. Na výrobu veškerého nábytku používáme prvotřídní dřevo ve vysoké kvalitě a při závěrečném zhotovení jej ošetřujeme přírodním olejem či voskem. I když zaplatíte o něco více peněz za masivní a ekologický nábytek, který se stane vaší doživotní investicí, vaše zdraví i zdraví vaší rodiny vám poděkuje. Nabízíme různé druhy a styly nábytku, které budou vhodné pro jakýkoliv interiér.