Co znamená interiérový minimalismus

Minimalismus je umělecká myšlenka, která určuje svou jednoduchost s odmítáním přemíry dekoračních prvků. Jednoduše řečeno, minimalismus vystihuje fráze ,,méně je více”. Tento esteticky založený styl je nositelem pravidelných, geometrických struktur. Bude tedy velmi důležité při zařizování obývacího pokoje, ale i jiné místnosti, zvážit určitá matematická pravidla, která zajistí dosažení správné atmosféry. Například dbát na to, aby vzdálenost mezi pohovkou a stolem byla 45 centimetrů nebo umístění nástěnných svítidel ve výšce 1,5 metrů a další, které se dozvíte níže.

Barva pro minimalistický styl

Barva hraje velmi důležitou roli v minimalistickém designu. Vždy vyhrává čistá a jednobarevná barva. Abychom byli stručnější, přibližně 60% prostoru ve vašem obývacím pokoji by mělo být pokryto hlavní barvou, kterou bude bílá či čisté světlé dřevo, jenž zvětší a prosvětlí celou místnost. Jestliže budou vaši místnost zdobit i dekorace, měli byste určité drobnosti situovat pouze do dalších dvou barev.

Minimalistický styl má i své oblíbené materiály, bez kterých se dokonalý minimalismus neobejde. Měly by tedy zde převládat materiály jako je dřevo, beton, sklo, ocel, mozaikové dlaždičky a kámen. Nezapomínejte, že lze přidat pouze dvě další barvy, nikoli tři a mnoho dalších. I v případě, že se jedná o dekorace. Minimalismus je dokonale barevně souměrný a sladěný.

Aby bylo dosaženo řádného vzhledu, je potřeba s dekoracemi zacházet velmi šetrně a dokonale jej sjednotit s celým prostorem. Doporučujeme přidat pouze takový nábytek, který plní svou funkčnost s čistými liniemi. Prohlédněte si naši nabídku moderního dřevěného nábytku vhodné pro interiéry v minimalistickém stlylu.

• Pro obývací pokoj • Jídelní prostor • Pro milovníky čtení a jejich odpočinkovému místu