V dnešní době je spoustu interiérových stylů, které vypadají skvostně a jsou na nejvyšší příčce designu, ale jeden z nich je přece jen populárnější, a tím je jednoduchý styl, který není jen téma, ale také současný styl, jenž působí vyrovnaně a uspořádaně. Někdy je také tento styl nazýván jako “de-nepořádek”. Níže vám jednoduchost představíme o něco blíže a prozradíme vám, jak dokáže ovlivnit vaši domácnost.  

Méně je více

Jistě znáte staré pravidlo: méně je více. Dávno odzvonilo přeplněným místnostem robustním nábytkem, který zabíral třičtvrtě podlahové plochy v místnosti. No, a to nemluvíme o dekoraci všude kolem. Naštěstí je tento styl dávno pryč a na řadu přišel tento skromný, ale vysoce efektivní jednoduchý styl.

Nepořádek je hlavním nepřítelem

Prvním a to nejhlavnějším krokem bude odstranění nepořádku, který je opravdu nepřítel tohoto jednoduchého stylu. První krok se může stát misí pro většinu lidí, ale věřte, že tento krok bude užitečný a vaše domácnost prokoukne o více než 100 procent. Jak to tedy udělat? Poradíme vám, tak jdeme na to:

  1. Jako první odstraňte z kuchyňské linky veškeré zásoby, kterým vypršela záruční lhůta. Také nezapomínejte na veškeré spotřebiče, které jste už alespoň rok nepoužili. Můžete jej uklidit například do sklepa, na půdu nebo je prodejte či darujte.
  2. Druhým krokem bude odstranění veškerého nahromaděného nepořádku a nepotřebných věcí a vyřazení dlouho nenošeného oblečení. Máte ve skříni více oblečení “na doma” jak se říká? Zbavte se většiny! Budete překvapení, kolik místa vám zůstane.
  3. Nahlédněte i do garáže či do sklepa. Máte zde stará kola, na kterých už dlouhou řadu let nejezdíte? Zbavte se jich a uvolněte místo například některým spotřebičům, se kterými se nemůžete rozloučit.
  4. Jednou týdně provádějte větší úklid. Vyhoďte již přečtené noviny, veškeré časopisy a vše dejte na své místo.

Jaký nábytek zvolit?

Pokud se rozhodnete pro koupi nového nábytku, doporučujeme držet se spíše skromného a ne příliš robustního nábytku. Pro obývací pokoj vám můžeme doporučit nábytek z kolekce Grande. Jde o nábytek z dubového dřeva, který dokáže oslnit a potěšit jak svými detaily, tak i životností. Máte rádi spíš něco neobvyklého a jedinečného? Potom tedy doporučujeme kolekci (Factory https://www.seart.cz/factory.html), která je inspirovaná industriálním stylem.

Ložnici bude nejlépe zdobit tento jednoduchý styl nábytek z kolekce Stylish Bedroom. Tato kolekce je zhotovena pomocí masivního dubového dřeva a je inspirovaná přírodou. Její design je ohromující a jistě potěší milovníky jednoduchosti a přírody.