Správné lůžko, které odpovídá šířce vaší ložnice se může jevit jako ideální, ale je tedy velmi důležité myslet i na výšku lůžka. Nejideálnější výška postele bere v úvahu váš věk, potřebné skladování, velikost místnosti a možná i přirozený tok energie. Chtěli byste se dozvědět více a neudělat chybu při nakupování nového lůžka? Potom tedy čtěte dále!

Vysoké stropy - vysoké lůžko

Jestliže máte ložnici velkou nebo s vysokými stropy, bude tedy z estetického hlediska nejideálnější lůžko, které je od podlahy k matraci vysoké přibližně 50 centimetrů. Ale pokud máte určité zdravotní potíže nebo jste vyššího věku a nechcete vstávat z postele tím způsobem, že se musíte otočit a sklouznout se dolů, nebo vyskočit, abyste si stoupli nohama na podlahu, vyberete si takové lůžko, na kterém můžete sedět a mít nohy na zemi v pravém úhlu. Doporučujeme použít postelový rám s vysokým čelem, abyste opticky zvýšili vaši postel v místnosti s vysokými stropy.

Nízké lůžko

Starší nebo nemocní lidé mohou mít potíže vstát z nízkého lůžka stejně tak, jak vstávat z vysokého lůžka. Avšak nízká lůžka jsou ideální volbou pro domácnost, která má nízké stropy. Postelové rámy, jenž bývají vysoké přibližně 40 centimetrů, dokonale doplní moderní prostory v minimalistickém stylu či podkrovních pokojích. Společně s nízkým lůžkem by měl být použitý i okolní nízkoprofilový nábytek, který vás uhrane svoji stejnou designovou úpravou. Bohužel pod nízké lůžko nelze umístit úložný prostor. Jestliže máte nedostatek úložného prostoru, doporučujeme zakoupit dlouhou komodu, která opticky zvětší místnost a zajistí dostatek místa pro ukládání vašich potřeb.

Přirozený tok energie

Jestliže má vaše postel správnou výšku pro vás i váš prostor, neměla by v žádném případě ovlivňovat správný tok energie. Což znamená, že by měla být praktičnost, komfort a ergonomie důležitější než samotná výška postele. Pokud rádi zařizujete svůj interiér pomocí praktik Feng Shui, doporučujeme se vyhnout velkým zrcadlům v malé místnosti a udržování televizoru co nejdále k lůžku. Doufáme, že jsme vám pomohli při rozhodování se, které lůžko je pro vás to nejideálnější. Nyní se můžete podívat na nabídku našich kvalitních dřevěných lůžek, která jsou řešená tak, aby sloužila po generace. Z hlediska dlouhodobé kvality a pevnosti vám naše lůžka zajistí klidný a zdravý spánek.