Proč tolik lidí vyhledává farmářský - moderní styl pro svůj interiér? Z jednoho prostého důvodu a tím je jednoduchost. Samozřejmě společně s komfortem a úžasnou harmonií, která každého chytí za srdce. Každý kdo farmářský interiér již navštívil, zajisté se cítil jako doma i přesto, že na farmě nikdy nebyl. Někteří se zase tomuto stylu vyhýbají a to jen z toho důvodu, že se bojí takzvaného zastaralého vzhledu. Ale opak je pravdou. Čtěte dále a zjistěte, jak nejlépe zařídit interiér v moderním farmářském stylu.

Nejdříve praktická stránka

Když se zamyslíte nad praktickou stránkou farmářských interiérů, zřejmě nebudete překvapení, že zde vládne velmi vysoká praktičnost. Samozřejmě praktická stránka je velmi důležitá u jakéhokoliv stylu.

Než začnete se svým redesignem, věnujte pozornost vašemu prostoru. Všímejte si detailů, jako je místo mezi nábytkem, osvětlení a celkové uspořádání nábytku. Zvažte funkci prostoru a změny, které můžete udělat, abyste usnadnili průtok celé místnosti. Jakmile budete mít v myšlenkách vše srovnané, můžete začít přemýšlet o vybavení celé místnosti či domácnosti. Nezapomínejte, že praktičnost je hlavní prioritou a nábytek by měl by měl být centrem pozornosti.

Neutrální barvy

Barevné schéma jako je olivová, žlutá a jiné, by se neměly ve farmářských interiérech objevovat. Nyní jsou pro vás důležité neutrální barvy, které jsou čisté. Dominantní barvou je tedy bílá. Pro nábytek zase bude ideální barvou šedá a hnědá, ale samozřejmě nesmíme zapomenout ani na bílou. Nábytek v takzvaném Vintage nebo rustikálním designu bude velmi ideální pro farmářský styl.

Nyní je na čase zaměřit se na nábytek.

Většina farmářských interiérů byla vyplněna jednoduchým dřevěným nábytkem. Jaký typ nábytku použijete vy, je jen na vás, ale přesto doporučujeme držet se masivního dřevěného nábytku s čistými a jednoduchými liniemi. Chcete-li, aby váš interiér nabyl modernějšího dojmu a vy jste se tak cítili pohodlně a harmonicky? Doplňte interiér látkovým křeslem, polstrovanými jídelními židlemi nebo textíliemi v zemitých barvách, jako jsou polštáře či patchwork přikrývky.

Přidejte akcenty a texturu

Abnormálně skvělý způsob, jak přidat texturu do jakékoliv místnosti je nainstalování dřevěného obložení. Dřevěné desky, nebo-li dřevěné obložení kdysi bývalo používáno k izolaci interiéru. Dnes používáme k izolaci jiné materiály, ale díky dřevěnému obložení vytvoříte hřejivou texturu v chladném prostoru a podpoříte tak farmářský styl. Pro moderní vizáž tohoto interiéru doporučujeme použít bílé, dřevěné obložení, což činí tento historický styl modernějším.

A nyní přejdeme k těm nejmenším dekorativním prvkům, které jsou také velmi důležité. Vždy budou nejlepší ty dekorace, které hrají funkční roli. Takže dokonale dokončit váš oblíbený styl můžete pomocí železného lustru, závěsné dřevěné police a plechových dekorací. I když je farmářský styl známý už desetiletí, neznamená to, že váš interiér bude vypadat jako dům vaší prababičky. Tipy uvedené v tomto článku vám poslouží jako klíč k odemčení prostoru, který je inspirovaný farmou a aktuálními trendy.